Şimdi Ara

Anakartın, ses kartının yandığı nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık bir aydır bilgisayarımda ani donmalar olmaya başladı. Oyun ya da boşta iken bilgisayarda ani donmalar oluyor. Bir çok forum ve konuya göz attım ve birçok test programları denedim. Windows kurulu SSD ve diğer sürücüleri, ekran kartını ve işlemciyi pek çok kez test ettim. Driver'leri test ederken sürekli ses sürücüsünde kaynaklı sorun yaşadığım oldu ve bu doğrultuda format attım defalarca ama düzelmedi. Ses kartı yandı düşüncesiyle harici USB ses kartımı kullandığımda ani donmalar kesildi. Bu çözümden sonra sıkıntı kalmadı. Sormak isteğim elimde kabaca A320 bir anakart ve RZ 2600 işlemci var. Sizce anakartı değiştirmeli miyim? ( Anakart tavsiyede ederseniz sevinirim) yahut böyle devam etmekte bir sakınca olur mu?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ve sağlıklı günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yardımcı olacak kimse yok mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici ses kartı size yetiyorsa kullanabilirsiniz bence. Size şöyle anlatayım. Analarının ses bölümüde diğer her bölüm gibi ram ve işlemci bölgesine bakır yollarla bağlı. Ve işlemci de şöyle çalışıyor, oyuna tıkladınız önce oyunun dosyalarını diskten bulur açılır, başlangıçta çalan ses dosyalarını yine diskten alır (çok basit anlatıyorum ram i katmadan) ve saniyenin çoook küçük bir kısmında önce birini sonra diğerini, önce oyunu açar, durur sonra ses dosyasını işler durur sonra oyunu açmaya devam eder. Şimdi gelelim soruna işlemci tek başına yapabileceği işlemcileri yapıyor sıkıntı yok. Ancak ses işleme gibi harici donanıma yaptırdığı işlerin sadece cevabını istemek için işlemci duruyor. İşte tam bu noktada senin ses kartı yanıt vermediği için işlemci biraz daha uzun bir süre bekliyor. İrq kesme dediğimiz bir olay bu, ayrıntıya girmeyim fazla. Eğer başka bir sorun yoksa sadece ses mikroişlemcisi arızalı ise uzun kullanımda bir sıkıntısı olmaması lazım. Teknik terimle konuşacak olursan ses işlendiği İrq kesmeleri de işlemci harici ses kartından alır beklediği cevabı. Anakart değiştirmek bence daha maliyetli bir çözüm olur. Eğer ekstra bir pci-e slotunuz varsa ses kartı takabilirseniz buda bir çözüm, anakartınızda var mı bilmiyorum. Yada usb ses kartı kullanmaya devam edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle yanıt için çok teşekkürler. Tabi duruma şunuda eklim geçen zamanda psu yandı. Tabi bu olaydan sonra, eklemek istedim. Tekrar teşekkür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.