Şimdi Ara

Analog tv kartı ve 5+1 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende 5+1 ses sistemi var ve ses sisteminin çıkışları kasanın arkasındaki mavi,yeşil ve turuncu girişleri kapatıyor. şu anda da analog tv kartı almayı düşünüyorum ama tv kartlarının da ses vermesi için o girişlerden birine takılması gerek. ne yapabilirim?
    veya sesi pci den aktaran iyi bir analog tv kartı var mı?



  • bilen yok mu bende de 5+1 war ve tv kartı almayı düşünüyorum analoglardan
  • Anladığım 3 girişin biri sanırım mikrofona biri de line in a rezervli diğer şekilde front rear center olarak kullanılacağı için çakışıyor line in ı kullanırsan rear ya da center ı kullanamayacaksın.
    Bunun için anakartındaki ses chipi bölümünde (ya da ses kartında) cd rom ses girişi yanında olan auxillary ses girişine tv kartından iç taraftan bağlantı yapacaksın line in yerine auxaillaryden sesi vermiş olacaksın. Ama ekran kartının üstündeki ses çıkışı da mühim 2 tip analog bağlantı var biri 2 pinli 1i 3 pinliydi sanırım. Asuspxp ve inca tv kartımla ben bu şekilde bağlantı yapmıştım. Ama ses tek tarafa gidiyordu sonra kablolardan birini bir toplu iğneyle iterek çıkarıp yandakine (3lü analog kablo) takınca stero ya dönmüştü ses.
    Umarm açıklayıcı olmuştur.
  • Bunun için iki yol var. Biri harici ucuz bir pcı kart(bende öyle) yada tv kartının av out kısmını doğrudan çiftli bir bağlantı ile hoparlöre bağlamak.
  • Ben cdrom larin yaninda gelen ses kablosunu kullandim. O kablonun bir ucuna normal kulaklik jack taktim. Bu kablonun bir ucunu anakartin üzerinde bulunan AUX IN veya CD IN girisine takarsan dier ucunuda zaten tv kartinin ses çikisina takiyon. Sorun kalmiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.