Şimdi Ara

Android 13 ile oyunlar çok daha hızlı açılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 13 ile oyunlar çok daha hızlı açılacak



    Geliştirilme aşamasında olan Android 13'ün oyuncuları sevindirecek yeni bir özelliği keşfedildi. Öyle ki ortaya çıkan yeni bir rapora göre Google, Android 13 ile oyun odaklı birtakım iyileştirmeler yapmayı planlıyor.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp Topluluklar geliyor



    Oyun sırasında CPU performansı artırılacak



    Android 13 ile işletim sistemine oyunların telefona mevcut durumlarını bildirmesini sağlayacak setGameState yöntemi eklenecek. Bu sayede oyunların mevcut durumunu öğrenen telefon, oyunun kesintiye uğrayıp uğramadığına karar verebilecek. Ayrıca setGameState yöntemi sayesinde oyunların yükleme süreleri de toplanacak. Telefon daha sonra aldığı bu bilgilere göre oyun deneyimini bir üst çıtaya taşımak için GAME_LOADING modunu kullanarak CPU performansını artırabilecek.



    Söz konusu özelliğin yalnızca Android 13 yüklü şekilde kutudan çıkan telefonlarda çalışacağı belirtiliyor. Yani Android 12 ve önceki sürümlerden yükseltme yapacak cihazlarda bu özelliğin çalışması beklenmiyor. 



    Aslına bakarsanız çoğu üretici, oyun performansını ve yükleme sürelerini artırmak için yazılımla telefonun çipine müdahale eden çeşitli yöntemlere sahip ve oyun modu altında bunu kullanıcılarına sunuyor. Ancak bu özelliğin işletim sistemi geneline  dahil edilmesi söz konusu özelliğin çok daha fazla telefona dahil edilmesi anlamına geliyor.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/game-loading-times-might-become-shorter-with-android-13_id139651







  • Önemli olan açılış sonrası performansı. Onuda şartlı yapacak bravo böyle devam. Gerçi ben inanmıyorum malum android.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 16 Nisan 2022; 21:34:10 >
  • Telefon alabilirsek bakarız artık. O hale geldik yani.

  • Neden sadece kutudan Android 13 ile çıkan cihazlar için geçerli bu?

  • Nereye hızlı açılıyor, Ufs 2.1 kullanan ve android 13 alacak cihazi görürüm ben ki o vakte kadar ufs 4.0 piyasada olur. Tamamen Hardware olay.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sürekli bir ecek acak. Şu kernel sorununu çözmediği sürece Android hep aynı kalacak...

  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Alakası yok android 10 , 11 , 12 kullanıyorsundur 13'e güncellemişsindir gene çalışır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Söz konusu özelliğin yalnızca Android 13 yüklü şekilde kutudan çıkan telefonlarda çalışacağı belirtiliyor. Yani Android 12 ve önceki sürümlerden yükseltme yapacak cihazlarda bu özelliğin çalışması beklenmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin li üreticiler Android 12 nin içine bile gömerler, yeterki oyunlarda CPU frekansı artırmak özelliğinin kodları bulunsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep aynı yalan

  • Yeni cep telefonu satma yöntemi bu olsa gerek ??

  • Android 12 ye geçtik te ne oldu ekran süresi günde 5-6 saat max görüyoruz. Gerçi batarya sağlığı da düştü onu da hesaba katmak gerek ama artık android tarafında çok büyük yenilikler olmuyor bence. Sadece tema, grafik ve görseller değişip duruyor yazılım anlamında pek ileriye gittiğini söyleyemeyiz.

  • google ufak bir kesimi tatmin edecek özelliklere bakacağına herkesi etkileyen şarj olayını toparlasın. ios'larda 1buçuk gün şarj standart oldu. geceleri %2-3 şarj tüketiyor. android amiral gemilerinde 1 günün üzerine sayılı telefon çıkıyor. o yüzden de 6.5" altında ekranlı telefonlar üretilemiyor.


    hem oyun meraklısı demek bolca öldürecek boş vakti olan insan demek. bol olan şey değersizdir. dolayısıyla bikaç sn fazladan beklemekle kaybedecek bir değer yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 19 Nisan 2022; 10:30:1 >
  • Oyunla işim yok.
    Ömrümde oynamadım, oynamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda oyun oynamak nedir aga ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ton gereksiz uygulama doldurmassan daha iyi olur.

  • android 9 kullanıyorum cihaz 4 yıllık gayet stabil Android 13 ile oyunlar çok daha hızlı açılacak 

  • Nisanda 3 senesi dolan bir a50 kullanıyorum, ufs 2.1 var telde, bildiğin ssdinin 550 mb okuma ve yazma hızı olan hardiskle aynı hıza sahip. Telefonda o kadar işe yaramaz uygulama yüklükü aklınız durur, custom rom yükledim, artı geliştiricinin yaptığı bir kerneli yükledim, telefon bildiğin note 20 gibi akıcı oldu, olmayan özellikler geldi, oyunlarda fps artışı ve görsellik arttı.


    Kısacası firmaların dayattığı uygulama ve yazılımı kullanırsanız, tel 2 senede pert olmaya yakındır, (apple cihazlar hariç) bunu sadece para için yaparlar ve yapmaya devam edecekler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.