Şimdi Ara

Android 14 ile gelen şifrelerin yerini alan 'geçiş anahtarı' üçüncü parti uygulamalara açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 14 ile gelen şifrelerin yerini alan 'geçiş anahtarı' üçüncü parti uygulamalara açılıyor
    Android uygulamaları yakında geçiş anahtarı (passkey) özelliğine sahip olacaklar.  Bir geliştirici blog gönderisinde Google, kullanıcı adı ve şifreler ile geçiş anahtarları gibi kimlik bilgilerini depolamak için Android’e özel Kimlik Yöneticisi (Credential Manager) isimli yeni bir uygulama programlama arayüzünü (API) halka açacağını duyurdu. Aylardır geliştirici ön izlemesinde olan Kimlik Yöneticisi Android telefonlarda geçiş anahtarlarını, geleneksel şifreleri ve biyometrik kimlik doğrulamalarını tek çatı altında topluyor.



    Google geçen hafta başka bir blog yazısında farklı kimlik doğrulama API’lerini kullanımdan kaldırdığını, bundan sonra kimlik doğrulama için Kimlik Yöneticisi’ni kullanmaları gerekeceğini söyledi. Böylelikle üçüncü parti uygulamaların bu sistemi kullanmasıyla geçiş anahtarlarını entegre etmek çok daha basit hale gelecek.



    Ayrıca Bkz.Last Pass kâbusu sürüyor: Tek günde 4.4 milyon dolar çalındı



    Geçiş anahtarı nedir?



    Geçiş anahtarları, geleneksel şifrelerin yerini telefonunuzun kimlik doğrulama sistemlerinin aldığı yeni bir teknolojidir. Face ID ve parmak izi okuyucu gibi yöntemlerle Gmail, iCloud gibi servislerde oturum açılabilirsiniz.



    Apple ve 1Password gibi firmalar geçiş anahtarı özelliğini halihazırda kullanıyorlar. Google’ın bu hamlesiyle Android ekosisteminde de geçiş anahtarıyla daha kolay ve güvenli kimlik doğrulama yöntemlerinin yaygınlaşacağını umuyoruz.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/10/29/23937095/android-14-passkey-support-credential-manager-api-third-party-apps







  • "1234" bunu beğenmedi
  • Çin ve İngiltere yapınca; Ooooo faşiziğğmm

    Abd yapınca; Ya bak çok güvenli beya, tuttuğun bardağa bile yapışan parmak izin, 25-30 karakter şifreden daha güvenli be yaa, valla be yaa :)

  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt
    1234 parmak izinden daha güvenli olabilr

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.