Şimdi Ara

Android app geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese , ben 18 yaşında üniveriste seçme döneminde olan biriyim .Siralalamlar aşağı yukarı gezi veya Marmara bilgisayar gelicek gibi gösteriyor .Yazılım hakkında hic tecrubem yok fakat uygulama yapmayi çok istiyorum .Ayrıca uygulama içi arayüz tasarımı yapmak da ileride istiyorum sizce iyi bir yazılımci olmak icin illa iyi üniveriste gerekli mi sizce tercih yapayım mı yoksa mezuna kalıp ODTÜ , itü ,TOBB gibi üni. kazanmak için çalışmak mı ? Önerilerinizi bekliyorum .Ayırıcı ileride hayalim de app girişimcisi olmak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Marmara'da iki tane mühendislik bölümü var. Sakın Teknoloji Fakültesi'ndekini yazma. Berbat çünkü. Ama Mühendislik Fakültesi'ndeki iyi baya. İngilizce eğitim veriyor. Tabii Boğaziçi ve ODTÜ gibi değil ama dil öğrenmiş oluyorsun. Ders müfredatı iyi. Göztepe kampüsünde. Kulüpler iyi. Bence boşuna bekle. Bilgisayar programcılığı okuyorum aynı üniversitede. Okulun imkanları fena değil. Vodafone'da staj bile ayarladı okul.
  • Hocam İngilizce olmayanı kesinlikle teknoloji fakültesi olanı mıdır ? Çünkü diğerinin puan yüksek baya .28 k diyor İngilizce olana .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sef2013 kullanıcısına yanıt
    Evet, yüksek olana git. Senin sıralaman ne?
  • Hocam tahminen 50- 40 bin arasi gelir gibi .Sizce elektrik elektronik mühendisliği okuyup yazılma yonelsem nasıl olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sef2013 kullanıcısına yanıt
    Yazılım istiyorsan yazılma yönel. FSMÜ'ye de bakabilirsin. İncelemiştim. Fena durmuyordu.
  • gazi ve marmara guzel yalniz ikisininde muhendislik fakultesi icin konusuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • App geliştirmek için herhani bir okul mezunu olmana gerek yok. sektörde de böyle cok kişi var. Alaylı yazılım geliştirici deniyor. Üniversite elbette iyidir. farklı ve güzel imkanlars sunar ama hem dünya da hem türkiyede bu bir zorunluluk değil.
    https://programmingwithmosh.com/general/dont-need-college-degree/

    Sadece freecodecamp , coursera, udemy veya kitap gibi kaynaklardan bilgi edinmen ve pratik yapman yeterli. Illa computer science bilgileri gerekirse de coursera da top 10 deki üniversitelerden bir kısmının dersleri yayınlanıyor. Onları izlebilrisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 5 Temmuz 2019; 9:11:57 >
  • Dediğiniz şey çok iyi fakat şöyle ki elimde meslek olsun ki ileride ne olur ne olmaz önlem almak için okumak istiyorum.Aslinda asıl hedef girişim yapmak .Kafamda şu da var bu sene üniveriste sınavına çalışıp tekrar pilotaj okuyup pilot olup iyi para biriktiridikten sonra yazılım sektöründe girişim yapmak .Sizce mantıkli mı ? Tabi pilotaj okurken yazılım da dediğiniz gibi udemy gibi yerlerden ogrenicem .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sef2013 kullanıcısına yanıt
    Hiç mantıklı değil. Pilotluk zaten başlı başına ciddi bir süreç. Bunun ödemesi var, borçlanması var, lisans için sınavları var. O kadar zorluğu sırf bütçe oluşturmak için yapmayın. Yazılım sektöründe senin fikrin vardır. Bu fikri olabildiğince prototip ürüne dönüştürürsün ve sonra yatırımcı yatırımcı dolaşıp yatırım ararsın.

    Hem dünyada hem de ülkemizde teknoloji şirketleri bu şekilde doğuyor. Kendi parasını koyan çok insan vardır. Tutkunun ne olduğunu bilmiyorum ama tutkun yazılım ve yazılım altyapısıyla startup kurmaksa bilgisayar mühendisliği okuman hayrına olabilir. Yönetim bilişim sistemleri bölümlerine bakabilirsin.
  • Tmdir o halde önce gerçek sıralamayı bir öğrenelim 18 temmuzda sonra ona göre karar vereyim .Çünkü 40 bin gelirse Medipol tam burslu oluyor , hocalara baktım kaliteli ve yetkin duruyorlar cv lerine göre .Olmassa ODTÜ bilgisayar için 1 sene ders calisicam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.