Şimdi Ara

Android Cihazın Çalışma Saati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Android cihazın ilk kurulumundan itibaren kaç saat çalıştığını nasıl öğrenebiliriz?



  • IMEI no'su görmeyi sağlayan *#06# gibi *#*#4636#*#* telefon kullanım bilgileri veren tuş kombinasyonları var.

    https://www.reddit.com/r/Nexus5/comments/2e9wns/hey_guys_does_anyone_have_a_list_of_ussd_codes/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • *#*#4636#*#* bu işe yaramadı, birde bu dediğim bilgiyi java kodlarıyla bulmak istiyorum. Örneğin: Cihaz kapatılıp açıldıktan sonra kaç saattir çalıştığını SystemClock.elapsedRealtime() kodu ile bulabiliyoruz, benim aradığım ilk format atıldığından beri kaç saattir çalışıyor.
  • reddit'deki sayfada başka kombinasyonlar da var. cihazın toplam çalışma saatini ancak fabrikasyon firmware veya sonradan atılan Android imaj içinde saat tutan uygulama / özellik varsa bulabilirsin (tabi ki) yani öyle bir özellik cihazda yoksa ne yaparsan yap öğrenemezsin (tabi ki)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurulum sırasında sistem tarafından oluşturan bir dosya veya klasörün oluşturulma tarihine bakabilirsin eğer izin verilmiş ise api'de

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi fikir , fakat arkadaş format sonrası toplam çalışma saatini soruyor yani cihaz her açılış kapanışında çalışma süresini ekleyen bir uygulama ile olabilecek iş. konu şu açıdan ilgimi cekti: Örneğin benim 2011 model bir HTC Desire Z telefonum var.Ben bu cebi 2011'den bu yana gece gündüz hep açık kullandım. ve satmaya karar verdim diyelim fakat alıcıya 2014'ten bu yana cekmecede durdu hiç kullanmadım diye yalan attım diyelim, alıcı cihazı eline alıp toplam çalışma saatini görebilse bunun yalan olduğunu anlayabilir : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    iyi fikir , fakat arkadaş format sonrası toplam çalışma saatini soruyor yani cihaz her açılış kapanışında çalışma süresini ekleyen bir uygulama ile olabilecek iş. konu şu açıdan ilgimi cekti: Örneğin benim 2011 model bir HTC Desire Z telefonum var.Ben bu cebi 2011'den bu yana gece gündüz hep açık kullandım. ve satmaya karar verdim diyelim fakat alıcıya 2014'ten bu yana cekmecede durdu hiç kullanmadım diye yalan attım diyelim, alıcı cihazı eline alıp toplam çalışma saatini görebilse bunun yalan olduğunu anlayabilir : )

    Bu şekilde bir kullanım söz konusu olabilir asıl benim yapmaya çalıştığım: Kullanıcıya 3 gün kullanması için ödül vereceğiz ve 3 günün sonunda da kullanımı sona erecek. Bu işlemi online yaptığımızda sorun yok çünkü saat olarak sunucu saatini baz alır ancak bu veriyi cihazın kendi saat bilgisinden alırsam sorun çıkar. Kişi uygulamaya girmeden cihaz saatini geri alır ve kullanıcıyı kontrol edemeyiz.

    Bu işi çözmenin yoluda benim fikrimce: cihazın hiç durdurulamayan saatinden bilgi almakla olurdu yada uygulamayı açtığında ayarlarda bulunan otomatik saat ve tarih bilgisi ve otomatik saat dilimini aktif hale getirmek(yönetici izni istediği için bunu yapamıyoruz).




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.