Şimdi Ara

Android context hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • android sqliteopenhelper sınıfı oluşturduğumuzda bu sınıftan örneğin main activitide referans oluşturduğumuzda context parametresi yolluyoruz. bu context hakkında detaylı bilgisi olan var mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Application, Activity ve Service gibi class'lar Context class'ını extend ederler.

    This dediğinde Activity'nin referansını gönderiyorsun yani Context dediğinde, böylelikle Activity'yi extend etmeyen, ama Activity'nin içinde barındırdığı bilgilere erişim sağlayabiliyor gönderdiğin fonksiyon/class.
    Peki Activity'nin app/telefon hakkında ne gibi bilgileri vardır, en basitinden ekran boyutunu alabilirsiniz Activity contextinden. Veya bir resource'a erişip resim/yazı birşeyler almanız gerekiyor, yine Activity'nin referansına ihtiyaç duyarsınız.
    örneğin:
    context.getResources().getDrawable....... vs gibi.

    Normalde context'i yazmazsınız tabi Activity'yi extend ettiyseniz.

    Kısaca Activity'yi extend etmeyen class'ların resource'lara erişim, ekran boyutlarına erişim gibi özellikleri için referansını gönderirsiniz.


    Ayrıca Context'i extend ediyorlar ama tüm Context'i extend edenler tabiki aynı bilgileri barındırmıyor, atıyorum ekran boyutuna Application context'ten erişemiyordunuz diye hatırlıyorum, öyle bir özelliği yok mesela onun.




  • açıklamalarınız için teşekkürler

    bu context sınıfı hiyerarşideki en üst sınıf hocam ozaman activity service gibi sınıfların super class ı javascripteki window nesnesine benzer.

    Peki hocam o halde ben bunu contexi yeni oluşturduğum sınıfa construct üzerinden değilde bu classa extend ederek ulaşabilir miyim? aktivity sınıfının extend ettiği bir sınıfın özelliklerini construct üzerinden yeni oluşturulan sınıfa göndermek pek mantıklı gelmiyor bana direk extends etmekdaha doğru olmaz mı


     Android context hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcanology -- 23 Haziran 2016; 2:14:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.