Şimdi Ara

Android telefonlar 1 yil sonra ölüyor yavasliyor diyenler nasil oluyor anlamadim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
3
Favori
14.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • halen s6 kullanmaktayım, bir fiil her türlü içimi halledebiliyorum, sadece ig fb değil mühendislikle alakalı evrak excel zart zurt telefon işimi görüyor, tabiki ilk günkü gibi değil sebebi programlar o zamanki gibi değil sürekli güncelleme sürekli iyileştirme daha çok işlem yapma ihtiyacı az da olsa telefonda yavaşlık var. ama kullanırken of püf de etmiyorum :)
  • Togrul99 kullanıcısına yanıt
    Hahhaha note 3 un bile çıkış tarihi ekim 2013 neredeyse 2014 de çıkmış arkadaşın yaşadığı kafadan herkese lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Kim ne derse desin samsung telefonda pek dayanıklı değil .

    Alıntıları Göster
    s6 aktif sahada kullanıyorum, denize düştü, ortalama haftada 3-4 yere düşer, metal tozu bol, nemli ortamlarda halen çalışıyor iddalıyım en sağlam s6 bende
  • En doğru yorum bu Android eski günlerin sıkıntısını yaşıyor güncel ve güncele yakın telefonlarda öyle donma, kasma vs. sıkıntılar yok. Dediğiniz gibi özgürlük+akıcılık androidde yakalandı şu an. Apple alanı da anlayabiliyorum adam sadece fotoğraf çekmek ve sosyal medya için kullanıyor telefonu ve çıkarıp masaya koyduğunda daha cool hissediyor, bunun için de fazla para vermeye razı oluyor(ipad-macbook-imac ile senkronize olması için kullanan profesyonel kişileri es geçiyorum) herkesin kendi tercihi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 yılındaki iptal olan seçimlerde bende note 4 aldım hala kullanıyorum bi kere pilini değiştirdim o kadar o beni bırakmazsa ben onu bırakmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FK5896 kullanıcısına yanıt
    Mesajınızdan buram buram cehalet akıyor. Uygulama yüklendi diye şişen işletim sistemi olmaz. Bende note 4 kullandım ve bende moderate-user dedikleri telefonu doldurup yoğun kullanan biriyim. Kabul o dönem çıkan exynos işlemciler ne qualcomm ne apple'ın çipsetleri kadar başarılı değildi, ama siz kullandığınız telefonu 60+ dayılar gibi kullanmışsınız gibi geldi bana. Zira ben hayatımda note 4 kadar komplike bir telefon kullanmadım. Batarya değiştirme imkanı olsun kalemi olsun, büyük ekranı olsun muhteşemdi. Sistemdeki kasmalar da büyük ihtimalle sizin al-kullan-geç mantığınızdan geliyor. Android bu değildir. Samsung arayüzündeki gereksiz uygulamaları rootsuz silebilen 4 tl fiyata sahip bir yazılımla yaklaşık 50 gereksiz sistem uygulamasını silip batarya, hız, stabilite konusunda cihazı güçlendiren yazılımdan da haberdar değildiniz sanırım. Android yapılacak her şeyi önünüze getirmez onu kendiniz alırsınız, IOS ise sahip olabileceğin her şey önünde neyse o diyip yetinmenizi ister. Aradaki fark budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar şu konuya bi açıklık getirelim, samsung s4 çıktığından beridir hala kullanıyorum, güncelleme gelse kullanırdım ama biliyorsunuz samsung güncellemeyi yalnız 2 yıl yapıyor, param olsa gözüm kapalı apple alırım, güncelleme alsın mantığı var bende, ama param yok mecbur samsunga devam.
  • 2013'te note 5 yoktu reis 2015te cikti note5.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    s6 aktif sahada kullanıyorum, denize düştü, ortalama haftada 3-4 yere düşer, metal tozu bol, nemli ortamlarda halen çalışıyor iddalıyım en sağlam s6 bende

    Alıntıları Göster
    çok hızlısınız hocam maşallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi A1 kullanıyorum 2 senedir orta seviye bir cihaz ama cidden kasma yavaşlama olmadi android one dan dolayı bataryası 1.5 günü cikariyor ama normal cihazlar yavaşlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 ve Note 5.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk çıktığında Sony M2 aldım hala kullanıyorum.Daha bir 5 yıl daha gider.
    Sen hafızanı tıka basa uygulamalar yükleyip.Abuk sabuk yazılım ve uygulamaları yüklersen yavaşlar tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sybercomp

    Arkadaşım sonuçta elbette donanımsal demiyoruz yazılımsal olarak yavaşlatıyor bunu program güncellemesi olmadan yani watsap yada hiçbir program yüklü olmasa bile yapıyor google servisleriyle. Benim samsung s3 vardı hangi romu atarsam atayım yinede yavaşlıyordu ve artık değiştirmek zorunda kaldım. Hiçbir program kasmasını önleyemiyordu yani greenyfy tarzı arka plan uygulamaları kapatan rem temizleyen hiçbir program fayda etmiyordu. Bu yüzden google' un bunu işletğm sistemiyle servisleriyle bilerek yavaşlattığını anladım.
    Dediklerin var evet, yok diyemem google yapıyor bunu eyvallah donanımsal olarakta yüzde 5 malzeme yorgunluğu falan bu da vardır eyvallah ama en büyük düşman kurulan mobil uygulamalar facebook instagram messenger ve whatsapp gibi türevleri feci güncelleme ve feci veri çekiyor artı en yıpratan ve en çok kullanılan uygulamalar bu yüzdende bunlarda sürekli güncellendiği için telefonun ömrünü tüketiyor. Senin dediklerine ek bunlarda oluyor. Ve farkında isen s3 'ten bahsediyorsun 1 gb ram 'i olan telefon bugün iphone 6 'da da 1 gb ram var ve kasmaya başladı artık uygulamalarda aynı şey s3 içinde geçerli ve s3 'ün üzerine tam s10 'a kadar kaç tane makine çıktı s11 bile şuan birilerinin elinde test ediliyor bu yüzden s3 için çok şey söylemeye gerek yok ne kadar canı var o makinenin. s6 s7 'den aşağısı isterse zehir gibi çalışsın bugünkü mobil programlara zor kafa tutar zor çalışır zor hayatta kalır.




  • bok varmış gibi habire güncelleme yaparsan
    o telefon senesi dolmadan yavaşlar. powerbank ve prize bağımlı yaşayan apple'cılar caz yapmasınlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistik yönetmen -- 22 Ekim 2019; 6:21:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 General Mobile 4G Dual aldım 2015'te 750tl idi,geçen bataryasını değiştirdim ölmüştü iyice onun dışında sorunum yok.Zaten napıyoruz ki instagram,whatsapp,youtube,chrome bu kadar yani birde alo alo.kamerası kötü ama zaten pek kullanmıyorum arada story atıyorum o kadar.Param olsa gider xiaomi mi9t falan alırım onu da bataryası ölene kadar kullanırım.
  • https://www.cnet.com/news/apple-slows-down-older-iphone-battery-issues/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kameranın kullanımından haberi var ne son çıkan oyunlardan. Sonra 1000 liralik dandroid çok iyi çok stabil. Kardeşim 2015teki apple ile 2015teki Android'i al yanyana koy aç bir oyun oyna sonra konusalim stabillik mi performans mi. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Fuego kullanıcısına yanıt
    1 yıldır Redmi Note 5 kullanıyorum ondan önce de 3 sene kadar s6 kullandım sizin dediğiniz kadar abartılı şeyler yaşamadım. Şu anki kullandığım cihaz üstelik giriş seviyesi sayılır tabi özellikleri hafif orta segment. Bence Android çok gelişti. Türkiye şartlarında kendinizi zorlayıp iPhone almaya itecek bir şey yok. Hatta yurtdışında bile olsam açıkçası iPhone'lara sırf çentik yüzünden(ve ios'un kapalı sistemi) bakmazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 Kasım'dan beri Note 5 kullanıyorum. Yavaşlama başladı ama konforu çok fazla etkilemiyor. Batarya bitti bitecek. Onun dışında bir problem yok. Vestel falan alırsanız tabii 1 yılda çöp olur.
  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    Tamam android bir numara o ios çok kötü. İyi hissettiniz mi şimdi? Cehalet akıyor dediğiniz kişi bilgisayar programcığı bitirmiş biri. Şükür neyin ne olduğunu biliyorum. Bir uygulama varmış 4 ₺ imiş. Gereksiz sistem uygulamalarını siliyormuş. Arkadaş niye? Niye silme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bir sorgulayın. “Bir kaç gün iOS kullanın şu algınızı kırın” demeyeceğim çünkü siz kök hücrelerinize kadar android’i gömmüşsünüz. Yazık günah. Android’in de güzel yerleri var. Root, apk, arayüz özgürlüğü, sistem dosyalarıyla oynama vs. ama bana göre değil. iOS stabilitesini görüp android’e dönen kişiler androidden memnun değiller. Androidle stabilite için bir dünya ince ayar yaptıktan sonra kasıp takılabildiğini görmek sinir bozucuydu. Sizin telefonda neler var bilmiyorum. Çok fazla uygulama yüklü değilse memnun kalmış olabilirsiniz. Ama birde fazlaca uygulama yükleyip deneyin. Ne gerek var diyebilirsiniz ama eğer amiral gemisi bir telefon alıyorsanız bu dediklerimin daha fazlasını yapabilmeli.
    Şimdi kullandığınız telefon ne bilmiyorum. Fakat size ekran görüntüsü atayım benim telefondaki uygulamarın yarısını yükleyin(playde bulabilirseniz) bi deneyin. Telefon ne kadar dayanabiliyor diye? Arka plandaki uygulamarı da kapatmayın, sonra birde iyi sistem gerektiren bir uygulama açın bakalım neler oluyor? :)
    O kadar para verceksiniz kare atlamaları, anlık takılmalar vs. olacak. Saçma geliyor. iOS’ta böyle bir sorun yok. Note 4 kullanırken arkadaşımdaki 5s bile ondan stabil çalışıyordu çoğu zaman. (Uygulama açılış hızları ve genel performans)
    Tekrarlıyorum. Burda yaşadıklarımı ve tecrübelerimi anlatıyorum. Aşırıya kaçırdığım veya fanboyluk yaptığım hiçbir şey yok.
    İste, iOS ‘un apple’ın kötü yönlerini de sayarım. Benim için bir sorun teşkil etmiyor. İkiside babamın şirketi değil. Sadece beni hangisi nasıl mutlu ettiyse onu anlattım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.