Şimdi Ara

Android telefonlar için yeni düzenleme geliyor: Kullanıcıları sevindirecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
6.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • izleyici7 kullanıcısına yanıt
    gayim ama android kullanıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Verdiğin örneklerle bu çok çok alakasız yalnız. Burda sadece bir uygulama var dayatma söz konusu değil. Uygulamayı silememek dayatma olmuyor. Safari ve IE de baya dayatma söz konusuydu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız bu muhtemelen sadece Çin için geçerli olacak. Çoğu üretici bölgeye göre farklı şekilde yaklaşıyor zaten bu konulara. Zaten hali hazırda da bunları kaldırılmasını talep eden ülkeler var ve o bölgelerde de kaldırmak mümkün. Mesela Samsung örnek verirsek belli ülkeler de daha ilk setup kısmında telefonda olmasını istediğin uygulamaları seçe biliyorsun direkt. Kaldırmayı bırak yüklenmiyor bile bu şekilde. Uzun lafın kısası Çinde yaşamıyorsanız burda bahsi geçen olayın size bir etkisi yok. Anca Türkiye benzeri bir kural çıkarırsa ola bilecek bir şey.

  • Iyi olmus böyle dayatma yapinca soğuyorum ve kullanmiyorum. Yandex ve mcaffee'midir nedir virus programi var mesela. Ne kursan virus gibi geliyorlar asla kullanmam bunlari.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nefret ediyorum Netflix var silemiyosun,Samsung da health midir nedir zorunlu uygulama var.Lan sanane günde kaç adım atiyom, aptal misin nesin ya
    Xiaomi de var boyle dayatmalı uygulama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon 2022 işlemcili telefonlar çok pahalı. Yarısından fazlası da vergi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 satır komutla tak. Gidiyor işte.

  • Xiaomi'nin ciddi yazılım destek sorunu var. MIUI çok da umrumda değil, ama Android sürümü önemli. 2017 model telefonun yazılım desteğini 2019'da kestiler, mecburen öyle kullanmaya devam ediyorum. Güncel kalsın diye 2 yılda bir yeni telefon mu alacağım?

  • A4 gibi boş göndersinler bence arama falanda yapmasın :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

    ROM bellekten silinmiyor. FULL Format atarsan yine geri geliyor. Ama o cozum sadece otomatik guncelleme yapmamasi icin bir tur devre disina alma ve gizlemedir adb komutu ile yapilan. Ben Samsung cihazlarimda hep yaparim oneririm de KNOX derdi ile ugrasmamak icin ( root secme ve eski haline donememe ozgurlugu olmamasi :/ ) .

  • izleyici7 kullanıcısına yanıt

    Bende :)

  • İyi de Google kendi arama ve mesaj uygulamalarını mecburi kullandırıyor. Xiaomi kendi arama ve mesaj uygulamalarını yükletmiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antonio_06 kullanıcısına yanıt
    o zaman kerestrlikten kurtulmak için iphone 13 veya 14 gönderiver sana zahmet. görelim naifliğini bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brk_41 kullanıcısına yanıt
    Sen şey yapma fazla boşver

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Tam olarak uygulamayı zorla kullandırsın ve reklam göstersin diye para veriyorsun aslında. Tabi işin felsefi boyutu bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu D kullanıcısına yanıt

    Felsefi de değil aslında. Sonuçta Google tarafından benim her daim kullandığım o arama sonuçları, haritalardan yön bilgisi, posta hizmeti ücretsiz ama tam manasıyla değil. Ben verilerimi paylaşıyorum. Veri paylaşımı ile gelişip büyüyen bir sektörde ürün ben miyim kullandığım telefon mu orada iş karmaşıklaşıyor. Haritalar kullanırken, nereye gittiğimi görmesi ve bu verileri kullanması tabi ki beni rahatsız etmiyor. Ben bir yol tarifi alırken, başka birinin anonim verilerinin işlenmesiyle bu hizmetten rahatça faydalanıyorum.


    Fakat bu Netflix tamamen ayrı konu. Ben o platformu izlemiyorum, iş için veya günlük hayatta bana fayda sağlayabilecek bir özelliğe sahip değil. Keyif için bulunan bir platformun uygulamasını görmek istememek benim hakkım.

  • Hadi uygulamalar neyse de güncelleme gelsin eski androidlere de

  • Samsung Klavye, Mesajlaşma ile Arama uygulaması yerine Google uygulamalarını tercih ediyorum ama silme seçeneği yok. Devre dışı bile kalsa razıyım.

    @hitokiri_johndoesai Katılıyorum, hatta Samsung'un en güçlü yanı bu. Fairphone haricinde 4 OS güncellemesi sözü veren tek marka Samsung. AX3 serisi, Tab S8 serisi, S21 serisi, S22 serisi 4 yıl OS ve 5 yıl güvenlik yaması sözü aldı. Samsung piyasanın yeni Blackberry'si olacak. Güvenlik ve enterprise konusuna çok önem veriyor. Android One cihazı gibi her ay güvenlik yaması alıyor.

    BBK çatısındaki markalar 3 yıl OS güncellemesi vermeyi planlıyor. Oneplus ile Oppo neredeyse kesin. Realme, IQOO, Vivo için kesin bir yargı belirtilmedi sanırım. Xiaomi kanadında seçili serileri için 3 OS güncellemesi verdiği biliniyor.

    Bir HUAWEI özel durumundan ötürü Android 10 tabanlı çalışan tüm cihazlarını yine Android 10 tabanlı HARMONY OS 2 LITE yani daha bilindik adıyla EMUI 12 sürümüne yükseltti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 16 Aralık 2022; 20:15:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Carl Johnsons C kullanıcısına yanıt
    Nasıl dayatma olmuyor?

    Zorla yüklenen Deezer, Milkmusic, Galaxy Apps, Facebook Apps, Amazon, ChatON, Microsoft Apps yüzünden kaç kez Avrupa Birliği ve ABD tarafından uyarı aldı?

    Google S4 zamanında Samsung'u öyle bir tehdit etmişti ki S5 pırıl pırıl gelmişti. Hatta o tehdit yüzünden (Google ürünleri kullanımını kısıtlanması.) Tizen'e tüm gücüyle sarılmıştı Samsung. S4 özelinde konuşacak olursak 16GB cihazda 9.6GB boş hafıza geliyordu. Çağdaşı LG G2, 5S, HTC One, Xperia Z1 gibi cihazlarda bu hafıza rahat 11 GB'ın üstündeydi.

    Şimdi de bu casus uygulamalardan kurtulacağız. Sadece bu talebi Avrupa Birliği'nin vermesini beklerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 16 Aralık 2022; 20:17:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.