Şimdi Ara

## ANDROİD® UYGULAMA GELİŞTİRME ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
46
Favori
60.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar javayı yalayıp yutmaktan bahsetmişsiniz ama bundan tam olarak neyi kastediyorsunuz, bütün kütüphaneye apiye hakim olmak mı yoksa belli başlı kuralları sınıfları bilmek mi, burda tabi if-else loops arrays gibi temel konulardan bahsetmiyorum belli başlı derken mesela nesne sınıf kavramına hakim olmak kalıtım, interface vs. mantığını bilmek temel düzeyde gui bileşenlerini bilmek ve kullanabilmek felan vs. liste uzar. Ama dediğim gibi bu temellerin yanında apiye hakim olmak mı gerekiyor yoksa belli başlı şeyleri öğrenip sonrası ihtiyaç duyuldukça mı öğrenilmeli?
    Soru sadece androide yönelik değil de genel olarak java öğrenimine yönelik sorulmuş gibi de düşünülebilir aslında? Bilgisi olanlar tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drtagg

    Arkadaşlar javayı yalayıp yutmaktan bahsetmişsiniz ama bundan tam olarak neyi kastediyorsunuz, bütün kütüphaneye apiye hakim olmak mı yoksa belli başlı kuralları sınıfları bilmek mi, burda tabi if-else loops arrays gibi temel konulardan bahsetmiyorum belli başlı derken mesela nesne sınıf kavramına hakim olmak kalıtım, interface vs. mantığını bilmek temel düzeyde gui bileşenlerini bilmek ve kullanabilmek felan vs. liste uzar. Ama dediğim gibi bu temellerin yanında apiye hakim olmak mı gerekiyor yoksa belli başlı şeyleri öğrenip sonrası ihtiyaç duyuldukça mı öğrenilmeli?
    Soru sadece androide yönelik değil de genel olarak java öğrenimine yönelik sorulmuş gibi de düşünülebilir aslında? Bilgisi olanlar tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim.


    Üniversitede dile yönelik dersler verilmez zaten,mesela Nesne Yönelimli Programlama'dır dersin adı.NYP mantığını java ile de verebilir c# ile de başka bir dil ile de.Bu yüzden döngüler,koşul yapıları,veri tipleri,metodlar ,sınıf,nesne vs. birçok kavram dilden bağımsızdır.Bunları zaten bilen birisi %75 java biliyor demektir.Bunu tamamlamak için JDK paketleri fonksiyonlarını ihtiyaç duyduğunuz anda doğru şekilde kullanabiliyor olmanız gerekir.Kullanabilmekten bahsediyorum,ezberlemek değil ,bu önemli.Kitabı açıp okuyarak öğrenilebilecek bir şey değil bu.Bilgisayar karşısında vakit geçirmek ,emek vermek gerekiyor.Gerisi kendiliğinden gelecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AERO.



    Konunun amacı Android platformu için uygulama geliştirme konusuna yeni başlayanlara yardımcı olması için soru/cevap - paylaşım ortamı oluşturmaktır. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların da yardımı ile daha da genişleyecektir diye düşünüyorum.

    Android hakkında..
    (Bu kısım Vikipedi'den alıntıdır.)


    Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları) için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir.
    Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için halihazırda 250,000'den fazla uygulama bulunmaktadır. Android Market ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanısıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.
    Open Handset Allience, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır. 2008'de piyasaya sürüldüğünde, birçok Android İşletim Sistemi Apache free-software ve Açık Kaynak Kodu lisansıyla geliştirilmeye açık hale gelmiştir.
    Android, linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir, bu sistemde ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu java-uyumlu kütüphaneler ihtiva eden uygulama iskeleti üzerinden çalışır. Android, derlenmiş java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli (JIT) Dalvik sanal makinasını kullanır ve cihazların fonksiyonerliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı-geliştirici çevresine sahiptir.

    Tarihi

    Google'ın Android Inc'yi Alışı
    Temmuz 2005'te Google, Android Inc.'i almış ve ufak bir başlangıç şirketini Palo Alto'da kurmuştur. Android'in kurucuları, Google'a çalışmak için giden Andy Rubin (Danger'in kurucusu), Rich Miner (WildFire'ın kurucusu), Nick Sears ve Chris White'dır. (WebTV'de çalışan ilk mühendislerden biri). Bu arada, Android Inc.'in işlevleri daha önce yaptıkları mobil işletim sistemleri kadar iyi bilinmemektedir ve bu da Google'ın Mobil Cihazlar pazarına gireceği söylentisini başlatmıştır. Buna karşın, bu süreç içinde pazara ne çeşit ürünle çıkacakları tam olarak belli olmamıştır.
    Google'da, ekip (Rubin tarafından izin verilen) Linux tabanlı, taşınabilir cihazlar için geliştirdikleri, esnek, güncelleştirilebilir İşletim Sistemini yazmışlardır. Raporlara göre Google çoktan donanım serilerini, yazılım partnerlerini ve taşınabilir cihazlarda çeşitli derecelerde birlikte çalışacağı sinyalini vermiştir.

    Android'in Gelişimi
    Google, Android'i satın aldıktan sonra telefon üreticileri yanına alarak Open Handset Alliance (OHA) birliğini kurdu. Android'in gelişimi OHA eliyle yönetilmeye başlandı.
    Nisan 2009'da Android 1.5 [Cupcake) yayınlandı. Bluetooth desteği, kamera kaydı, video gösterimi, yazı tahmin edebilen klavye ve animasyonlu ekran özellikleri Android'e kazandırıldı.
    Eylül 2009'da Android 1.6 (Donut) yayınlandı.Ekran çözünürlüğü yükseltildi. Doğru çeviri yapma ve okutma özelliği Android'e kazandırıldı.
    Ekim 2009'da Android 2.0 ve 2.1 (Eclair) yayınlandı. HTML 5 ve Bluetooth 2.1 desteği kazandırıldı. Sanal klavye ve yüksek ekran çözünürlüğü desteği ile özelleştirilebilen arayüz özelliği eklendi.
    Mayıs 2010'da Android 2.2 (Froyo) yayınlandı. 720p ekran çözünürlüğü desteği eklendi.
    Şubat 2011'de Android 2.3 (Gingerbread) yayınlandı. Çoklu kamera ve çoklu dokunmatik desteği eklendi.
    Yine Şubat 2011'de Android 3.0 (Honeycomb) yayınlandı. Android işletim sistemi, tabletlerle uyumlu hale getirildi.
    Ekim 2011'de Android 4.0 (IceCream Sandwich) yayınlandı.Yüz tanıma fonksiyonları ve NFC ile dosya paylaşımı özellikleri eklendi.
    Mart 2012'de Android Market'in adı Google Play olarak değiştirildi.

    Bölümleri

    Android işletim sistemi beş kısımdan oluşur.
    Çekirdek: Linux kernelidir. Güvenlik, hafıza yönetimi, süreç yönetimi, ağ yığınları ve sürücü modellerini içerir.
    Android Runtime: Sanal makinedir. Dalvik Sanal Makinesini de içerir.
    Kütüphaneler: Veritabanı kütüphaneleri, web tarayıcı kütüphaneleri, grafik ve arayüz kütüphanelerini içerir.
    Uygulama Çatısı: Uygulama geliştiricilere geniş bir platform sunan kısımdır.
    Uygulama Katmanı: Doğrudan Java programlama diliyle geliştirilmiş uygulamaları içerir.

    Geliştirme

    12 Kasım 2007'de OHA, Android'in yazılım geliştirme teçhizatının önizlemesini yayınlamıştır ve bu önizleme, geliştirici ve hata giderici, kütüphane setleri, aygıt emülasyonu, dökümantasyon, örnek tasarılar, eğitim, SSS ve fazlasını içermektedir. Geliştiriciler, eğer Windows XP, Vista veya Mac OS çalıştıran x86 tabanlı ya da Linux kullanıyorlarsa Android-SDK'yı indirip kurmaları gerekmektedir. Gereklilikler şunları da kapsamaktadır:
    > Java Development Kit
    > Apache Ant
    > Python 2.2 veya yüksek versiyonu
    > Eclipse (yazılım) 3.2 veya yüksek versiyonu



    Uygulama Geliştirme

    Öncelikle bu işe başlayan biri için ilk şart olmazsa olmaz Java bilgisidir.Android işletim sistemi Java programlama dili çekirdeği ile yazılmış , SDK'lar bu dil ile hazırlanmıştır hatta editör bile bir java editörü sayılabilecek Eclipse 'dir. Bu nedenle iyi derecede java bilgisine haiz olmanız gerekmektedir.Eğer bu adımda sıkıntınız yoksa sırada yapmanız gerekenler :


    Gerekli dosyalar

    1 ) Java


    <İndirme linki>

    Bilgisayarınızda gerekli java kurulumunun tamamlanmış olması gerekiyor. JDK'nın son sürümü olan 1.7'nin linkini verdim.Eğer 64 bit'lik bilgisayara sahipseniz x64 sürümünü yükleyin.

    2 ) Editör : Eclipse Classic

    <İndirme linki>

    Projelerimizi bu IDE yazılımı üzerinden yazacağız.

    3 ) Android SDK (Software Development Kit)

    <İndirme linki>

    Android'in çekirdeği olan yazılım geliştirme seti.Bu linkte bulunan SDK Manager programı ile (Aynı zamanda Eclipse ile tümleşik çalışır) gerekli paket,kütüphane,çeşitlicihazlara ait SDK'lar vs. gerekli tüm dosyaların indirme-kurulum işlemlerini yapabileceksiniz.

    Gerekli dosyaların kurulumu tamamlandıktan sonra Android SDK Manager 'i çalıştırıyoruz.



    SDK Manager üzerinde tüm Android sürümlerine dair API dosyaları ve gerekli araçlar mevcut,Android işletim sistemli bazı cihazlara (tablet, cep vs.) ait özelleşmiş SDK'lar da mevcut
    Android SDK Tools
    Android SDK Platform-Tools
    araçlarını yükleyin

    Android sürümlerinden ihtiyacınız doğrultusunda API seçimi yapın.
    - Dokümantasyon dosyası paket/kütüphaneler hakkında ayrıntılı bir rapordur
    -SDK platformu olmazsa olmaz
    -Samples dosyası ile örnek uygulamalar edinebilisiniz.Öğrenme konusunda çok işe yarıyor,tavsiye edilir
    -ARM System Image dosyası Android projenizi pc'de test edebilmek için gerekli işlem motoru,bu dosya ile birlikte bir simulator üzerinden Android uygulamalarınızı test edebilirsiniz.

    Extralar ve diğer araçların büyük kısmı isteğe bağlı.

    Yükleme ve kurulum işlemleri program tarafından yapılacaktır.Kurulum tamamlandıktan sonra geriye Eclipse ile Andrpid SDK arasındaki çatıyı kurmak kalıyor.Bunun için ;

    Eclipse programını çalıştırın.
    Help menüsünden "Eclipse Marketplace" e girin.
    Marketplace'ten (populer sekmesinden ulaşabilirsiniz) Android Development Tools for Eclipse 'ı indirin ve kurun

    Ardından yine Help sekmesinden "Install New Software" e tıklayın.
    Açılan pencereden Add butonuna tıklayın
    İsim kısmına istediğiniz birşey girin.Örn. Android
    adres kısmına ise "http://dl-ssl.google.com/android/eclipse/" adresini girin.
    Tüm güncellemeleri kurun.



    Artık Eclipse IDE kullanarak Android uygulamalar yazabilirsiniz.

    Ayrıca AVD (Android Virtual Device) butonuna tıklayarak kendinize sanal bir cihaz oluşturup projelerinizi test edebilirsiniz.


    Eclipse 'e Marketplace Client yüklenmesi :

    Help sekmesinden Install new software 'e tıklayın
    Add butonundan sonra adres kısmına "http://download.eclipse.org/releases/indigo" linkini yapıştırın
    General Purpose Tools altında Marketplace Client 'ı göreceksiniz



    Önemli bir hatırlatma : Çalıştığınız bilgisayardaki kullanıcı hesap isminiz Türkçe karakter içermemeli.Kullanıcı dosyalarıınızın klasör ismi de buradan alındığı için AVD eklentisi geçersiz path hatası veriyor.




    Herkese iyi forumlar...

    Önemli bir hatırlatma : Çalıştığınız bilgisayardaki kullanıcı hesap isminiz Türkçe karakter içermemeli.Kullanıcı dosyalarıınızın klasör ismi de buradan alındığı için AVD eklentisi geçersiz path hatası veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AERO. -- 9 Ağustos 2012; 21:31:08 >




  • merhaba arkadaşlar burası yerimidir bilmiyorum ama şöyle bir programa gereksinim duydum benim için önemli uygulamaları bir şekilde gizleyebiliyorum çalışan uygulamalar kısmındanda gizleyebiliyorum ama isteğim

    markette listede uygulamaların göründüğü kısımda bazı uygulamaların görünmesini engellemek heryerden saklayıp kaldırılmasını engelliyorum ama market listesinden bir türlü gizleyemiyorum yardımcı olursanız sevinirim böyle birşey yapabilen bir uygulama var ise sevinirim

    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camouflage-dm -- 27 Ağustos 2012; 15:25:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERTRUL

    [size=3]
    Önemli bir hatırlatma : Çalıştığınız bilgisayardaki kullanıcı hesap isminiz Türkçe karakter içermemeli.Kullanıcı dosyalarıınızın klasör ismi de buradan alındığı için AVD eklentisi geçersiz path hatası veriyor.




    Eğer kullanıcı hesap isminiz boşluk yada türkçe karakter içeriyorsa, veya kullanıcılar / belgeler klasörünü başka bir sürücüye taşıdıysanız, ertrul'un bahsettiği gibi geçersiz path hatası aliyorsunuz. bunun çözümü için, ortam değişkenleri penceresini açın
    yeni bir değişken tanımlayın
    değişken adı : ANDROID_SDK_HOME
    değişken değeri : emulator dosyalarınızın tutulacağı, istediğiniz bir klasör.

    bu değişikliği yaptıktan sonra, explorer.exe yi sonlandırıp, baştan başlatın.




  • kur kur bitmez haberiniz olsun.
  • burada android ve .net arasinda web service entegrasyonu kurabilen arkadaslar var midir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • takibe aldım
  • merhaba arkadaşlar benim bir android uygulamasına ihtiyacım var vizemi etkileyecek kolay birşey yapın dedi hoca çocuklar için oyun gibi birşey olsun dedi
    bende şöyle bi program düşündüm çocuk çıkan hayvan resimlerinin ismini text kutusuna yazacak doğru ise diğer resime geçecek yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • Buraya takılmanızda yarar var.
    http://www.facebook.com/groups/androidturk/
  • Arkadaslar elimde bir android programı var ve ben bu program üzerinden kazanc saglıyorum. Daha cok kazanc için telefona aynı uygulamayı daha fazla yüklemek istiyorum ama telefon buna izin vermiyor. Belki ismini değiştirebilsek işe yarar ama ben beceremedim.

    Lafın kısası aynı uygulamayı telefona defalarca kurmak istiyorum. Olmadı pc den çalıstırsak da olur. Yeterki bu programların verileri birbirine karısmasın.

    Eger bu konuda bana yardımcı olabilecek olan varsa programdan nasıl para kazanıldıgını anlatcam. ayda 2000-3000TL kazanırsınız.

    Pm bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Arkadaslar elimde bir android programı var ve ben bu program üzerinden kazanc saglıyorum. Daha cok kazanc için telefona aynı uygulamayı daha fazla yüklemek istiyorum ama telefon buna izin vermiyor. Belki ismini değiştirebilsek işe yarar ama ben beceremedim.

    Lafın kısası aynı uygulamayı telefona defalarca kurmak istiyorum. Olmadı pc den çalıstırsak da olur. Yeterki bu programların verileri birbirine karısmasın.

    Eger bu konuda bana yardımcı olabilecek olan varsa programdan nasıl para kazanıldıgını anlatcam. ayda 2000-3000TL kazanırsınız.

    Pm bekliyorum.


    Boyle birsey pek mumkun degil.

    Tek cozum, Eclipse her seferinde farkli paket ismi ile programi publish etmek. Bunun icin eclipse plugin yazilabilir, her seferinde farkli bir paket ismi ile publish eder.

    Zaten boyle bir yontemle ayni telefona defalarca kurulan uygulama Reklam Sirketleri tarafindan yakalanir ve banlanir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Arkadaslar elimde bir android programı var ve ben bu program üzerinden kazanc saglıyorum. Daha cok kazanc için telefona aynı uygulamayı daha fazla yüklemek istiyorum ama telefon buna izin vermiyor. Belki ismini değiştirebilsek işe yarar ama ben beceremedim.

    Lafın kısası aynı uygulamayı telefona defalarca kurmak istiyorum. Olmadı pc den çalıstırsak da olur. Yeterki bu programların verileri birbirine karısmasın.

    Eger bu konuda bana yardımcı olabilecek olan varsa programdan nasıl para kazanıldıgını anlatcam. ayda 2000-3000TL kazanırsınız.

    Pm bekliyorum.


    Boyle birsey pek mumkun degil.

    Tek cozum, Eclipse her seferinde farkli paket ismi ile programi publish etmek. Bunun icin eclipse plugin yazilabilir, her seferinde farkli bir paket ismi ile publish eder.

    Zaten boyle bir yontemle ayni telefona defalarca kurulan uygulama Reklam Sirketleri tarafindan yakalanir ve banlanir.

    peki bilgisayarda calıstırmak mümkünmü? örnegin ben zamanında bir java uygulamasını aynı anda istedigim kadar calıstırabiliyordum pc de ve hepsinde ayrı bir hesap calısıyordu. karısma durumu olmuyordu yani. buna benzer birsey olsa harika olucak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Arkadaslar elimde bir android programı var ve ben bu program üzerinden kazanc saglıyorum. Daha cok kazanc için telefona aynı uygulamayı daha fazla yüklemek istiyorum ama telefon buna izin vermiyor. Belki ismini değiştirebilsek işe yarar ama ben beceremedim.

    Lafın kısası aynı uygulamayı telefona defalarca kurmak istiyorum. Olmadı pc den çalıstırsak da olur. Yeterki bu programların verileri birbirine karısmasın.

    Eger bu konuda bana yardımcı olabilecek olan varsa programdan nasıl para kazanıldıgını anlatcam. ayda 2000-3000TL kazanırsınız.

    Pm bekliyorum.


    Boyle birsey pek mumkun degil.

    Tek cozum, Eclipse her seferinde farkli paket ismi ile programi publish etmek. Bunun icin eclipse plugin yazilabilir, her seferinde farkli bir paket ismi ile publish eder.

    Zaten boyle bir yontemle ayni telefona defalarca kurulan uygulama Reklam Sirketleri tarafindan yakalanir ve banlanir.

    peki bilgisayarda calıstırmak mümkünmü? örnegin ben zamanında bir java uygulamasını aynı anda istedigim kadar calıstırabiliyordum pc de ve hepsinde ayrı bir hesap calısıyordu. karısma durumu olmuyordu yani. buna benzer birsey olsa harika olucak.

    Ben anlamis degilim neden defelarca ayni ugyulamayi yuklemek istedigini ? StartApp falan mi kullaniyorsun, yukleme basina para odeyen reklam sirketi falan mi ? Ister PC, ister Telefon, ister Tablet olsun. Ayni IP'den olan her yukleme tehtitdir ve banlanmana neden olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Arkadaslar elimde bir android programı var ve ben bu program üzerinden kazanc saglıyorum. Daha cok kazanc için telefona aynı uygulamayı daha fazla yüklemek istiyorum ama telefon buna izin vermiyor. Belki ismini değiştirebilsek işe yarar ama ben beceremedim.

    Lafın kısası aynı uygulamayı telefona defalarca kurmak istiyorum. Olmadı pc den çalıstırsak da olur. Yeterki bu programların verileri birbirine karısmasın.

    Eger bu konuda bana yardımcı olabilecek olan varsa programdan nasıl para kazanıldıgını anlatcam. ayda 2000-3000TL kazanırsınız.

    Pm bekliyorum.


    Boyle birsey pek mumkun degil.

    Tek cozum, Eclipse her seferinde farkli paket ismi ile programi publish etmek. Bunun icin eclipse plugin yazilabilir, her seferinde farkli bir paket ismi ile publish eder.

    Zaten boyle bir yontemle ayni telefona defalarca kurulan uygulama Reklam Sirketleri tarafindan yakalanir ve banlanir.

    peki bilgisayarda calıstırmak mümkünmü? örnegin ben zamanında bir java uygulamasını aynı anda istedigim kadar calıstırabiliyordum pc de ve hepsinde ayrı bir hesap calısıyordu. karısma durumu olmuyordu yani. buna benzer birsey olsa harika olucak.

    Ben anlamis degilim neden defelarca ayni ugyulamayi yuklemek istedigini ? StartApp falan mi kullaniyorsun, yukleme basina para odeyen reklam sirketi falan mi ? Ister PC, ister Telefon, ister Tablet olsun. Ayni IP'den olan her yukleme tehtitdir ve banlanmana neden olur.



    çünkü bir uygulamadan günde yaklasık 1tl kazanılabiliyor. cihazı tanımlıyorsalar dedigin gibi ne kadar kursam da boş..

    startapp neyin nesidir bilmiyorum. bu arada pm atıyorum sana.




  • Herkese iyi çalışmalar.

    Mobil ortamlara uygulama geliştirmek istiyorum fakat dil konusunda (programlama dili) ikileme düşmüş durumdayım. Daha önce C# ile masaüstü uygulamalar geliştirdim. Bu esnada OOP ve algoritma mantığını anladığıma inanıyorum. Benim merak ettiğim nokta tam olarak şu ; C++ native bir dil ve her ortamda çalışır. Bu kural Android ortamında da geçerli midir ? Kendimi bildim bileli C++'a karşı bir sempatim var. Eğer Android ortamında bana istediğimi verebilecekse Javaya şuanda girmeyip tamamen C++ ' a yüklenmek istiyorum. Eğer yeterli değil ise Java için neler yapabilirim? Bununla ilgili çok fazla bilgi var internette ama şuanda işin içinde olan insanlardan öğrenmek daha akıllıca geliyor. Java için bir kitap önerebilir misiniz veya internette şu kaynak kesinlikle işini görecektir diyebileceğiniz bir paylaşım ortamı var mıdır (Türkçe kaynak zorunluluğum var ne yazık ki) ?

    Şimdiden çok teşekkürler, tekrar herkese iyi çalışmalar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1simon1

    Herkese iyi çalışmalar.

    Mobil ortamlara uygulama geliştirmek istiyorum fakat dil konusunda (programlama dili) ikileme düşmüş durumdayım. Daha önce C# ile masaüstü uygulamalar geliştirdim. Bu esnada OOP ve algoritma mantığını anladığıma inanıyorum. Benim merak ettiğim nokta tam olarak şu ; C++ native bir dil ve her ortamda çalışır. Bu kural Android ortamında da geçerli midir ? Kendimi bildim bileli C++'a karşı bir sempatim var. Eğer Android ortamında bana istediğimi verebilecekse Javaya şuanda girmeyip tamamen C++ ' a yüklenmek istiyorum. Eğer yeterli değil ise Java için neler yapabilirim? Bununla ilgili çok fazla bilgi var internette ama şuanda işin içinde olan insanlardan öğrenmek daha akıllıca geliyor. Java için bir kitap önerebilir misiniz veya internette şu kaynak kesinlikle işini görecektir diyebileceğiniz bir paylaşım ortamı var mıdır (Türkçe kaynak zorunluluğum var ne yazık ki) ?

    Şimdiden çok teşekkürler, tekrar herkese iyi çalışmalar...


    Android programlamada javanın çok büyük bir payı var.c++ için hazırlanmış development kit de bulunuyor yanlış bilmiyorsam.Fakat zaten java ve c dilleri birbirine gramer olarak oldukça benzer.Javadan devam etmeni tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERTRUL

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1simon1

    Herkese iyi çalışmalar.

    Mobil ortamlara uygulama geliştirmek istiyorum fakat dil konusunda (programlama dili) ikileme düşmüş durumdayım. Daha önce C# ile masaüstü uygulamalar geliştirdim. Bu esnada OOP ve algoritma mantığını anladığıma inanıyorum. Benim merak ettiğim nokta tam olarak şu ; C++ native bir dil ve her ortamda çalışır. Bu kural Android ortamında da geçerli midir ? Kendimi bildim bileli C++'a karşı bir sempatim var. Eğer Android ortamında bana istediğimi verebilecekse Javaya şuanda girmeyip tamamen C++ ' a yüklenmek istiyorum. Eğer yeterli değil ise Java için neler yapabilirim? Bununla ilgili çok fazla bilgi var internette ama şuanda işin içinde olan insanlardan öğrenmek daha akıllıca geliyor. Java için bir kitap önerebilir misiniz veya internette şu kaynak kesinlikle işini görecektir diyebileceğiniz bir paylaşım ortamı var mıdır (Türkçe kaynak zorunluluğum var ne yazık ki) ?

    Şimdiden çok teşekkürler, tekrar herkese iyi çalışmalar...


    Android programlamada javanın çok büyük bir payı var.c++ için hazırlanmış development kit de bulunuyor yanlış bilmiyorsam.Fakat zaten java ve c dilleri birbirine gramer olarak oldukça benzer.Javadan devam etmeni tavsiye ederim.

    Cevap için çok teşekkür ederim. Genel bir araştırma yaptım neticesinde bu kitap en uygun olanı gibi görünüyor.

    http://yeni.dr.com.tr/urunler/307803/java-se-7-java-289736

    Farklı bir kitap tavsiyeniz var mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1simon1

    Herkese iyi çalışmalar.

    Mobil ortamlara uygulama geliştirmek istiyorum fakat dil konusunda (programlama dili) ikileme düşmüş durumdayım. Daha önce C# ile masaüstü uygulamalar geliştirdim. Bu esnada OOP ve algoritma mantığını anladığıma inanıyorum. Benim merak ettiğim nokta tam olarak şu ; C++ native bir dil ve her ortamda çalışır. Bu kural Android ortamında da geçerli midir ? Kendimi bildim bileli C++'a karşı bir sempatim var. Eğer Android ortamında bana istediğimi verebilecekse Javaya şuanda girmeyip tamamen C++ ' a yüklenmek istiyorum. Eğer yeterli değil ise Java için neler yapabilirim? Bununla ilgili çok fazla bilgi var internette ama şuanda işin içinde olan insanlardan öğrenmek daha akıllıca geliyor. Java için bir kitap önerebilir misiniz veya internette şu kaynak kesinlikle işini görecektir diyebileceğiniz bir paylaşım ortamı var mıdır (Türkçe kaynak zorunluluğum var ne yazık ki) ?

    Şimdiden çok teşekkürler, tekrar herkese iyi çalışmalar...

    Android geliştirme çatısı java üzerine kurulu. C# biliyorsan javayı 1 haftada kaparsın, kitap falanda gerekmez. C/c++' a sadece ağır cpu yükü veya kritik zamanlama gereken durumlarda işin düşer. Bu kısımları c++ ile yazıp gerisini javaya bırakmak en mantıklı yol.

    Türkçe kaynak zorunluluğun varsa java/c++ sorun çıkarmaz ama android te kesinlikle sıkıntı olur. Özellikle sdk guide/reference a her zaman işin düşecek çünkü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1simon1

    Herkese iyi çalışmalar.

    Mobil ortamlara uygulama geliştirmek istiyorum fakat dil konusunda (programlama dili) ikileme düşmüş durumdayım. Daha önce C# ile masaüstü uygulamalar geliştirdim. Bu esnada OOP ve algoritma mantığını anladığıma inanıyorum. Benim merak ettiğim nokta tam olarak şu ; C++ native bir dil ve her ortamda çalışır. Bu kural Android ortamında da geçerli midir ? Kendimi bildim bileli C++'a karşı bir sempatim var. Eğer Android ortamında bana istediğimi verebilecekse Javaya şuanda girmeyip tamamen C++ ' a yüklenmek istiyorum. Eğer yeterli değil ise Java için neler yapabilirim? Bununla ilgili çok fazla bilgi var internette ama şuanda işin içinde olan insanlardan öğrenmek daha akıllıca geliyor. Java için bir kitap önerebilir misiniz veya internette şu kaynak kesinlikle işini görecektir diyebileceğiniz bir paylaşım ortamı var mıdır (Türkçe kaynak zorunluluğum var ne yazık ki) ?

    Şimdiden çok teşekkürler, tekrar herkese iyi çalışmalar...

    Android geliştirme çatısı java üzerine kurulu. C# biliyorsan javayı 1 haftada kaparsın, kitap falanda gerekmez. C/c++' a sadece ağır cpu yükü veya kritik zamanlama gereken durumlarda işin düşer. Bu kısımları c++ ile yazıp gerisini javaya bırakmak en mantıklı yol.

    Türkçe kaynak zorunluluğun varsa java/c++ sorun çıkarmaz ama android te kesinlikle sıkıntı olur. Özellikle sdk guide/reference a her zaman işin düşecek çünkü.

    İngilizcemin yeteri kadar iyi olmadığını biliyorum ama ölü de sayılmaz. Okuduğunu veya duyduğunu anlayabilen tiplerdenim Android için hazırlanmış kütüphanelerin ingilizce açıklamaları varsa işin içinden çıkarım gibi geliyor açıkçası. MSDN'de her kodun tek tek açıklaması bulunan sayfalar vardı. Google da kesinlikle yapmıştır diye düşünüyorum. Android ve Eclipse için de bu tarz bir site var mı ?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.