Şimdi Ara

ANDROİD VE GÜVENLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konu hakkında hem tartışalım veya fikirleriniz varsa paylaşalım..

    Şimdi benim sürekli olarak elimin altında durmasını istediğim fotoğraflar, dosyalar vs. var.. Ama bu dosyaların kimseler tarafından görülmesini istemiyorum. Sürekli elimin altında olmasını istediğim ve taşımak zul geldiği için flash disk veya harici hard diskler devre dışı kalıyor.. Dropbox'a veya benzeri bulut uygulamalara atmak bana daha da güvensiz geliyor.. Bu uygulamaları çeşitli uygulamalarla gizleyebiliyorsunuz ama bu programların güvenirliği hakkında bir malumat sahibi değilim..

    Kısaca android platformuna ait telefonlarda bu tür dosyaların taşınmasında bir sakınca var mıdır?.. Varsa nedir?.. 3. parti uygulamaların bu dosyalara ulaşıp iznimiz dışında kullanma ihtimali nedir?

    Bu soruyla genel Android dünyasının güvenirliğini tartışabiliriz.. Yorum getiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..



  • 1-) Android platformu güvenliği hakkında şu yazıyı okumanı tavsiye ederim : "http://www.computerworld.com.tr/android-icin-tehlike-canlari-caliyor-detay_7518.html" bir fikir edinmene yardımcı olacaktır. Bende Android Kullanmaktayım İOS'a geçmeyi düşünüyorum ama android kesinlikle güvenli benim için ama genel olarak yorum yapmam anlamsız olur bu seveple muhakkak verdiğim sitedeki yazıyı oku.

    2-) 3.parti uygulamalar konusuna gelince adroid bu zararları tespit edip güçlenmekte fakat eyer telefonun HTC ise "http://forum.donanimhaber.com/m_53290018/tm.htm" Yazısını okumanı tavsiye edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan98Blı

    1-) Android platformu güvenliği hakkında şu yazıyı okumanı tavsiye ederim : "http://www.computerworld.com.tr/android-icin-tehlike-canlari-caliyor-detay_7518.html" bir fikir edinmene yardımcı olacaktır. Bende Android Kullanmaktayım İOS'a geçmeyi düşünüyorum ama android kesinlikle güvenli benim için ama genel olarak yorum yapmam anlamsız olur bu seveple muhakkak verdiğim sitedeki yazıyı oku.

    2-) 3.parti uygulamalar konusuna gelince adroid bu zararları tespit edip güçlenmekte fakat eyer telefonun HTC ise "http://forum.donanimhaber.com/m_53290018/tm.htm" Yazısını okumanı tavsiye edeceğim.



    Yorumun için teşekkürler.. Android'in açık kaynak kodlu olması yüzünden ve yüklediğimiz custom romlar'ın güvenirlik derecesinden tam emin olamadığımız için temkinli davranmakta fayda var olarak düşünüyorum..

    Bir süredir telefonda hangi program ne kadar data çekmiş, onu gösteren bir uygulama kullanıyorum. her uygulama kendi adında adlandırılıp garip bir data çekimiyle karşılaşmamışken operating services adı altında 1 gb kullanılan verinin 3'te birini çekmiş.. Bu operating services nedir acaba, tam olarak neleri kapsar?




  • Operating service =yurutma isletme servisi demektir yani, telefondaki uygulamalari yonetmeni soglar telefondaki tum uygulamalari kapsar yalniz bu tarz programlar duzgun kullanilmazsa telefon zarar gorebilir ii forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.