Şimdi Ara

Anfi projemde gnd sorunu bir bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde thx550 subwoofer ve kutusu var içinde Anfisi yok. Bende bunu aktif subwoofer a çevirmeye uğraşıyorum.

    Elimde daha önceleri yaptığım 2 adet 2sc5200 transistörlü anfi, çinden getirttiğim bass filtre devresi ve hoparlör geciktirme devresi var. Ayrıca sony müzik setinden çıkma trafo.

    Sorunum şu anfi kartım kaynağa bağlı değilken veya başka ton kontrolle hiç dipses yapmıyor iyi güzel çalışıyor. Çinden getirttiğim Bass ton kontrol kartımda elimdeki başka anfi ile iyi güzel çalışıyor. Ama bu anfi ile ton kontolü aynı trafodan voltaj aldıktan sonra gnd birleşimi yaptığımda acayip bir dipses ortaya çıkıyor. Ve hoparlör korumada dc kaçak ışığı yanıyor.

    Sorun trafodaki çıkışların gnd farkından ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum tavsiyesi olan varmı? Ton kontrolü besleyen 2x12volt un gnd si ile anfi kartını besleyen 2x30volt gnd si arasında 7volt potansiyel fark var. Ton kontrolden sesi anfi katına geçirmek için gnd bağladığımda çok fazla dipses çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Preamplifier beslemesinin GND ucunu Çıkış katının GND siyle birleştirin. Ama her ikisi arasındaki sinyal bağlantısı işin kullanılan Blendajlı kablonun şilt ucuyla birleştirin...
  • Bence en kolayı ton kontrol kartını ekstra mini bir trafoyla besleyip Kenan beyin dediği gibi gnd lerini birleştirmek, Aynı trafoyla beslediğiniz sürece iki kartın gnd leri arasındaki potansiyel fark başınıza dert olmaya devam eder. Bu haliyle birleştirirseniz kısmi bir kısa devre oluşur trafo üzerinde.

    Bir diğer yol ise ton kontrol için kullandığınız 2x12 ac den vazgeçip onun yerine amfi katı için kullandığınız ac üzerinden 7912 ve 7812 ile simetrik regülasyon oluşturmanızdır böylece ortak gnd işi kökten çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Blendajlı kablo kullanıyorum birkaç çeşit denememe rağmen dipses fena. Arkadaşın dediği gibi trafo içi kısa devre var gnd leri birbirine değdirince ark yapıyor.

    Ac 2x30voltu doğrultunca 2x42volt yapıyor. 7812 kullanma şansım yok 7824 kullanıp peşine 7812 dahi kurtarmıyor. Başka devreler varmı acaba bildiğiniz simetrik yüksek voltajı düşürebilecek. Hiç olmazsa ayrı trafo ekleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.