Şimdi Ara

AngularJs'e Giriş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben jQuery'i bırakıp AngularJs'e başlamayı düşünüyorum. Bunun için Angular 1 den mi başlamalıyım yoksa direk 6 dan mı? Belki çok saçma bir soru ama aklıma takıldı yardımcı olurasanız sevinirim.



  • Angular Js ile Angular 6'nın alakası yok dostum. Vue.js pek revaçta bu ara.
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    peki angular 6 mı vue.js mi tavsiye edersiniz?
  • İnternette benzer karşılaştırmalar epey var.Ayrıca bu öneriyi daha usta bir front-end ci yapsa daha iyi olur.
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutc4n

    peki angular 6 mı vue.js mi tavsiye edersiniz?
    Selamlar, son dönemlerde revaçta olan 3 tane framework var, bunlar; VueJs, ReactJs, AngularJs. JQuery gitgide kaybolan bir paket fakat yaklaşık 2007den beri yapılan web projelerinin hepsinde var o yüzden ölmez.

    VueJS ile başlarsak, framework olarak çok küçüktür, derlenmiş dosya boyutu yanlış hatırlamıyorsam 23 kb. Bunun yanında yaptığı iş çok büyük, güncel frameworkler gibi SPA yani single page application kurmanıza izin veriyor. Bununla da kalmıyor PWA yani progressive web application kurmanıza izin veriyor. Vue diğer paketlerin aksine kendi bünyesinde router ve state modüllerini sunar. Bu paketler %100 Vue ile uyumludur, projeye ekleyip istediğiniz kullanabilirsiniz. Ekstra olarak VueJS derlenmeye ihtiyaç duymaz script dosyasını projenize ekleyerek kolayca bir şekilde kullanabilirsiniz, JQuery gibi. Ayrıca VueJs CLI sunar ve webpack gibi derleyici paketleri araya sokarak büyük çaplı projeler oluşturabilirsiniz. Hybrid uygulama yapmanıza imkan sunar. VueJs ile tamamen reactive bir proje yapabilirsiniz. Re-usable Component mantığı vardır.

    React, facebook' un çıkardığı bir pakettir ve dili diğer tüm paketlere göre ağırdır, öğrenme eğrisi diktir. Kısaca zordur. Kendi bünyesinde state modülü barındırmaz. Üçüncü parti bir çözüm bulmanız gerekmektedir fakat react ile uyumluluk kısmı sorunludur. Ara derleyici ile oluşturduğunuz react projesini derlemeniz gerekmektedir, sayfaya ekleyerek çalıştıramazsınız.

    Angular, google ın desteklediği fakat bir çok kez kendi ayağına taş bağlamış bir frameworktür. Her versiyonda geçmiş versiyonlarını desteklemez. Bunu ancak angular 4 ile anladılar ve eski versiyonlara destek vermeye başladılar. Dili neredeyse Vue ile aynıdır. Son dönemlerdeki yeniliklerini bilmiyorum. State ve Router mekanizması yoktu.

    Benim tercihim VueJS, incelediğinizde de göreceksiniz React ve AngularJS in iyi yanlarını bünyesinde toplamış bir frameworktür. Proje boyutu ne olursa olsun state ve router modülleri ile projede yarı yolda bırakmaz. Çok hızlı çalışır. Zaten derlenmiş hali 23kb, eskiden react ile arasında performans farkı vardı fakat Vue 2.0 ile bu performans farkı ortadan kalktı, bazı alanlarda reactı geçtiği gözlemlenmiştir. Geçenlerde geyik vardı github yıldızları 100k yı geçti ve reactı resmi olarak geride bıraktı.




  • O zaman js i iyi derecede halledip Vue ile devam ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutc4n

    O zaman js i iyi derecede halledip Vue ile devam ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim
    Benim mesajıma bakıp tercih yapma, en iyi yol bir proje olsun yaptığı tek şey standart CRUD ekle sil güncelle işleri olsun, bunu her framework ile denemeni öneririm. Her frameworkün kendine göre artıları ve eksileri mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ama aklıma hiç proje gelmiyor internete bakıyorum örnek kodlara, hepsi aynı şeyler hesap işleri ama bunlar web sitesinde işe yaramıyor pek. Acaba bir web sitesinde js nasıl ve nerede kullanılırı öğrenebilirim. Önerdiğiniz kayna var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutc4n

    Peki ama aklıma hiç proje gelmiyor internete bakıyorum örnek kodlara, hepsi aynı şeyler hesap işleri ama bunlar web sitesinde işe yaramıyor pek. Acaba bir web sitesinde js nasıl ve nerede kullanılırı öğrenebilirim. Önerdiğiniz kayna var mı?
    Ben blog ve özgeçmiş sitesi yapmaya çalışmıştım. Genelde başlangıç seviyesi için To Do Application önerirler.



    Kaynak olarak scotch.io bu konuda zengin, ücretli ücretsiz ne ararsan var.



    Youtube üzerinse Academind ve Traversy Media kanallarını takip edebilirsin.



    Mesela ilk önce bir obje dizisi oluştur, bu dizi içerisindeki objeler süper kahramanların adları, renkleri ve yaşı şeklinde olsun, sonra bu diziyi htmlde bir tablo içerisine javascript yöntemi ile satır satır hücre hücre yazdırmayı dene.



    Bu soruyu yaparken, json, array, json array, for of - for in, document.getElement ve iç içe döngü konularını öğrenebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anladım. Çok teşekkür ederim. Her soruma cevap verdiniz çok sağolun
  • Umutc4n U kullanıcısına yanıt
    Ne demek rica ederim, yardım lazım olursa da sorabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.