Şimdi Ara

ani fps dusmesi!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar sistem imzamda yazılı. daha önce hd6670 kullanıyordum medıum -hıgh arası ayarlarda 1400 cozunurlukte, 64 kısılık serverlerde ozellıkle b2k harıtalarında hareketın bol oldugu anlarda 30 lara kadar fps dusuyordu ama normal bır dusmeydı .. normalde 50 lerı gecmıyor zaten 30-50 aralıgında oynuyordum..

    dun HD6950 2gb taktım bios mode fabrıka cıkıslı olarak yapılmıs halde geldı kartı 2.bıos a aldıgımda hd6970 cakması oldu yanı :)
    epeyce zorladım kartı , ultra ayarlarda oynuyorum 1920x1080 cozunurlukte fxaa inj kullandıgım ıcın msaa kapalı, post aa kapalı blur kapalı hpsa secılı halde max 80-90 fps mın 45-50 arasından harıta ve oyun durumuna gore oynarken bir anda fps 20-25 lere ınıyor resmen takılıyor yanı oyun, win tusuna basıp oyunu pencere halıne getırdıgımde fps bır anda 100 lere kadar fırlıyor ve tam ekran yaptıgımda normal halıne gelıyor ve durduk yere yıne dusme oluyor..
    dıkkat ettıgım nokta genelde tank yada aa gıbı kapalı araclara bındıgım anda bır anda dusme meydana gelıyor! dıger zamanlarda yanımda top patladıgında anı ses degısımı oldugunda dusuyor, arac ıcıne bındıgımızde ses ortam sesınden arac ıcı sese degısıyor , yanı ses efektındekı ani degısıklıkler de oluyor gıbı geldı bana, sesle ılgılı bır sorun olabılırmı oyun kaynaklı olarak? cunkı wın tusuna bastıgımızda oyun pencere moduna gecıyor ve oyun sesı kapanıyor fps de hızla yukselıyor..
    benzer olarak sorun yasayan varmı??
    hd6670 kullanırken ram kullanımı 4 gb cıvarındaydı page file kullanmıyorum kapalı yanı, yenı kartla ram kullanımına bakmadım ama 8 gb tı ultra ayarlarda bıle olsa kullanmaz sanırım..







  • yabancı forumlarda falan arastırdım benzer sıkıntı yasayan epeyce kısı var ama ortada cozum yok :D :D
    demekkı ultrada oyun oynamıycaz anlasılan
    bırde sunu buldum gezınırken -- CPU nun oyun fps üzerine etkisi ::D hehe kısaca bosverın cpu yu gpu nuzu upgrade edin dercesıne bır inceleme olmus..

    http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page7.html




  • Ses kartiyla bir cakismasi var oyunun ondan olabilir.

    Size tavsiyem ses ayarlarindan ses kalitesini 16 bit yani cd kalitesine getiril test etmeniz. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metallurgy

    Ses kartiyla bir cakismasi var oyunun ondan olabilir.

    Size tavsiyem ses ayarlarindan ses kalitesini 16 bit yani cd kalitesine getiril test etmeniz. ;)

    denedım 24 bit den 16 bit e indirdim ama yıne aynı.. tank falan kullanırken oluyor, halen anlamıs degılım neden acaba !! wake island da hic olmadı mesela..
    shharqi penusula da oldu ama 3-4 kez kullandım 1 kez oldu.. caspian border de nerdeyse her bındıgımde 20-25 e kadar dustu bu fps ..
    fxxaa inj den suphelenıp onuda sıldım ama aynı, cozunurlugu 1680 e indirdigimde de dusme oluyor ama hıc degılse oyunu durduracak sevıyede degıl.. sanırım ultrada oynamak mumkun olmıycak , sınır bozucu bır durum.. yok mu basına gelen boyle bır sey benden baska burda :(




  • Ses kartı ve ekran kartı sürücülerini güncellemeyi denediniz mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bullet Ride.

    Ses kartı ve ekran kartı sürücülerini güncellemeyi denediniz mi acaba?

    ekran kartının surucusu 11.12 yuklu ama ses kartı ıcın anakartın cd sıyle gelen surucusu yuklu, onboard oldugu ıcın onu guncellemedım hıc.. guncel surucu bulabılırsem onu yuklerım.. deneyecegım aksam bakalım ne olacak..

    sıcaklık yada donanım yetersızlıgıyle ılgılı bır durum oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum, cunkı hemen duzelıyor , tek bakmadıgım bu dusme oldugunda gpu kullanımı ne duzeyde oluyor ona bakacagım, bug olabılır .. genelde crosfire yada sli kullananların karsılastıgı bır sorunmus , ben tek kart kullanıyorum ama bende de var.. gpu kullanımı anlık olarak dustugu soylenıyor bu sorunu yasayanlar tarafından..
  • sanırım sorun halloldu,, via chipsetli 8 channel onboard ses kartının surucusunu sıtesınden indirip yukledım, dun hıc fps dusmesı sorunu olmadı, :) ayrıca ses kalıtesıde ınanılmaz degıstı bır anda .. sadece sürücülerin sesi bu denli degıstırmesi cok enteresan geldi bana..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nerostone

    sanırım sorun halloldu,, via chipsetli 8 channel onboard ses kartının surucusunu sıtesınden indirip yukledım, dun hıc fps dusmesı sorunu olmadı, :) ayrıca ses kalıtesıde ınanılmaz degıstı bır anda .. sadece sürücülerin sesi bu denli degıstırmesi cok enteresan geldi bana..

    Sevindim. Benim yerimede bol, bol adam vur oyunda :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.