Şimdi Ara

Ankara'da neden kurallara uyulmuyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Doğru söylüyorsun umarım çabuk biter bu çalışmalar hem toz toprak hem de araçlar haşat oluyor üstüne bir de saygısız insanların trafiğin içine etmeleri insanı canından bezdiriyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: set

    quote:

    Orjinalden alıntı: @levent@


    quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Ankarada ne trafik denetimi nede kurallara uyan şöför var. Ankaranın yolları çok güzel, geniş ferah ve düzgün. Ancak kural tanımaz bir sürü şöför trafiğin içine ediyor!



    arkadaşım nerdeymiş ankarada çok güzel düzgün yollar? eryaman, sincan, etimesgut, balgat hiç gezdin mi buraları köstebekler bile kaçmış buralardan



    Evet gezdim, oralarda yol düzeltme,kanal çalışmaları var. Elbette yol için inşaat olacak. Unutma,metro yapılırkende bir sürü delikler açılmıştı ama şu an millet metronun sefasını sürüyor. Amcam eryamanda oturuyor,oraya sık sık giderim. Etmesgutta arkadaşım var, orayada giderim. Ayrıca sincana ve organizeye hergün iş için gidiyorum mecburen... Sincandaki üst geçit çalışması belediye tarafından başlatılmıştı,ama danıştay kararı ile durduruldu. Şimdi orada üst geçit olsaydı trafik tıkanmazdı oradaki kavşakta... Ama nedense belediye gerekli desede birileri gerek görmemiş,ve durdurmuşlar. Gerçi bi zamanlar belediyenin yaptığı mithatpaşa köprüsünede gerek yok demişlerdi ama şu an orada mithatpaşa köprüsü olmasaydı görürdüm ben oradaki trafiği... Yol çalışması,kanal çalışması için elbette inşaat olacak. Ayrıca eryaman,sincan,etimeskut bölgesinde metro çalışmaları halen devam ediyor. Ankara metro ağı ile donatılmaya çalışılıyor. Unutma bi zamanlar kızılayda rezalet durumdaydı,ama şu an metro büyük kolaylık sağlıyor. İsterimki metro Ankarada her yere ulaşsın. Ama o zamanda işte böyle inşaatı, açılan delikleri,kanalları ... vs bahane ederler,ama metro yapılınca,yol yapılınca,yağmur kanalları yapılınca hiçbişey demeden sefasını sürerler. Bak burda kimse yollar kötü demiyor. Yapılan üst geçitler, kavşaklar, köprüler trafiği çok rahatlattı. Bunu herkes kabul ediyor. Burada herkes kural tanımaz şöförlerden, solda yavaş yavaş giden yol vermeyen acemilerden, taksi , dolmuş, otobüs şöförlerinden, kırmızıyı takmayan kural dışı davranan şöförlerden şikayet ediyor.




  • arkadaşım 2002 yılından bu yana ankara trafiği çok değişti
    heryer de alt-üst geçit war ve trafik olabildiğince hızlandı
    adam çayyolundan kızılaya 15dk de geliyo kızılaydan ulusa 45dk sürüyo buda insanı normal olarak agresifleştiriyo
    ankara trafiği benim duyduğum kadarıyla çok sakinmiş ama şimdi sağından solundan geçenlerin haddi hesabı yok
  • Arkadaşlar gerçektende ankaranın trafiği son 2 yıldır acayipleşti. ben 3 yıldır ankaradayım. en çok beni kızdıran şu oluyor. ben sol şeritten giderken bana zaman tanımayıp beni sağdan geçen araclar beni sinir ediyor. sellektör yapıyolar tam geçmeye yelteniyorum onlar sağıma geçiyorlar bide kızıyorlar kendi kendilerine. yahu zaman verdinde geçmedikmi... açıkçası bende inadına basıyorum onların sola geçmemesi için tabi tepki olatak sonra bırakıyorum. taksicilerle dolmuşçuları söylememe gerek yok onlar ayrı bir vaka. yahu kardeşim göz göre göre insanın önüne kırıryorlar. yani durmasam çarpacağım o derece. ha birde sol şeridi gereğinden fazla işgal ednler var. sol şeride geçiliyor ve arkadan defalarca sellektör yapılmasına rağmen sağa geçilmiyor. ee artık dikkatlice sağdan geçmek kalıyor.
  • Siz binek otomobille sıkıntı yaşıyosunuz ya ben benim arabam napsın a.paşa kızılay hattında özel halk otbüsüm var durağa yanaşıcam bide ne görüyüm sağ şerit yerine sapsarı bir şerit yani taksiciler biaralar boş taksi giremiyodu kıaılaya o zmana ii di ama şimdi dolu da boşda giri o kzılay berbat oldu
  • Yayaya yeşil yanıyorsa sağa dönülmez. Yanmıyorsa sağa dönüş serbesttir tabiki kontrollü. Neden korkuyorum biliyormusunuz. Sağa dönmüyorsam(Yayaya yeşil yandığı için) arkadaki de kornaya basıyorsa. Arabadan inip adama yaya ışığını göstermekten korkuyorum. Böyle adamların ne yapacağı belli olmaz. Sakın ha denemeyin.
  • yıllardır istanbulda araba kulanıyorum her sene mutlaka 15 20 günlüğüne ankarayada giderim.. ankara trafiği hakkaten berbat kafalarına göre kurallar uydumuşlar kimsede ne ışık ne şerit kavramı var... 10 km yola gitsem en az 3 sefer kaza tehlikesi atlatıyorum ve ne zaman kırmızı da duracak olsam arkamdan acı bi fren sesi falan... istanbul'un trafiği yoğun olsada bi düzen var... ankara'da gerçekten araba kulanılmaz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sercanoguz

    daha çok ve kuralları herkese aynı uygulayan polisler olmalı.bana 2 sene önce gölbaşı yolunda, yani o 6 şeritili yolda 94'le radara yakalandığım için 175 milyon ceza kesildi.neymiş o yol şehir içi sayılıyomuş.


    arkadaşım ehliyeti nereden aldın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dodii123

    Trafik kargaşaşı konusunda hernekadar haklı olsanız da,karşınızdaki ile tartışmaya girmemenizi tavsiye ederim.
    Sadece plakayı polise iletin.Özellikle Ankara polisinin bu konuda duyarlı olduğuna şahsen birkaç defa şahit oldum.




    sadece ankarada değil her yerde bu arkadaşın yaptığı gibi yapın.size haksızlık yapıldığı zaman aynı haksızlıkla karşılık vermeyin.arayın polisi. belki ekip yetersizliği konusunda yardımcı olamazlar ama bu tür telefonla ihbar olaylarını değerlendiriyorlar.
  • Bence de buyuk sehirde araba kullananlar kucuk sehirlerin halini görseler saç baş yolarlar. Motoru, bisikleti her kose basından fırlıyo zaten ışık diye birşey yok. Ankaranın gözünü seveyim. Sadece su araba kullanmayı bilmeyenlerin sabah ve aksam trafiğini batırdıklarına katılıyorum. Onların coguda bayan ne yazık ki. Kardeşi söyleyin kocanza o gelsin alsın sizi bize yazık değil mi herkes araba kullanmak zorunda değil.
  • sadece ankaradamı ? türkiyenin heryerinde bu rezalet var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif


    quote:

    Orjinalden alıntı: sercanoguz

    daha çok ve kuralları herkese aynı uygulayan polisler olmalı.bana 2 sene önce gölbaşı yolunda, yani o 6 şeritili yolda 94'le radara yakalandığım için 175 milyon ceza kesildi.neymiş o yol şehir içi sayılıyomuş.


    arkadaşım ehliyeti nereden aldın?





  • Ben Ankara'da yaşıyorum.Yaz tatilleri için Sinop'a geliyorum.Sinop'a gelseniz herkesin birbirine ne kadar saygılı olduğunu görürsünüz.İnsanların trafikte birbirleine bu kadar saygılı olduğu başka bi yer daha yoktur sanırımAnkara trafiği hakkında söylenenlere katılıyorum tabiki.
  • yahu ammada hortlatmışsınız konuyu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    yahu ammada hortlatmışsınız konuyu...

    Ya o değilde ta 2006 yılından bir konunun bulunup, içeriğini okuyup birde gülmek gerçekten büyük başarı. Bak konunun konuşulduğu tarihte senin jetta daha üretilmemiş bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 16 Ağustos 2010; 16:48:02 >
  • Hortlamasının nedeni her yere konulan mobeselerin hala çalışmıyor olması, ortada hiç bir polisin görev yapmaması ve bu kurallara uymamanın gittikçe artması olabilir mi acaba?

    Adamlar mobeseleri çalıştırmadan millet öğrendi yerlerini. Bir yerde trafik yavaşlıyorsa ileride kamera var anlıyorsunuz Ondan sonra yine bilindiği gibi...
  • Artık kırmızıda durarken arkadaki adam kornaya bastığında millet arkadakine ışığı değil, kamerayı gösteriyor
  • Her yerin kendine has sorunları var.
    Evet Ankara'da sağa dönüş terbiyesizliği ve sürekli şerit değiştirme manyaklığı var.
    Ancak medeni sayılan izmir'de de ara sokaklarda yüksek sürat ve motosiklet terörü var. Bisikletlileri ve kaldırım dururken yoldan yürüyen yayaları saymıyorum bile. Ben İzmir'de mahalle aralarında spastik gibi araba kullanırım mesela..

    Kısacası mükemmel bir yer görmedim daha..
    Ancak iller arası trafik alışkanlık farkları var. Bunları bilmek ve ona göre davranmak lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hopelephant

    Artık kırmızıda durarken arkadaki adam kornaya bastığında millet arkadakine ışığı değil, kamerayı gösteriyor


    Kırmızıda durabiliyor musunuz? Ne cesaret... Ben arkamdan gelen vurur diye durmuyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.