Şimdi Ara

ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
21.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilalaranli B kullanıcısına yanıt
    bilgiyi belediye projeden mi aldınız , teşşekürler
  • inşaat gündemindeki son gelişmelerwww.baretdergisi.com da
  • Hayır imar durumundan baktım. İmar durumuna göre cadde kenarında yeşil bir şerit oluşturulacak. 1. etabın önündeki gibi şerit halinde devam edecek, sitelere kadar.
  • bilalaranli B kullanıcısına yanıt
    güzel... m. gökçek yıkım ekibi kurun die talimat vermiş, okullar kapanınca gecekonduları yıkacaklarmış, bilgi aldım büyük çaplı bir yıkım olacak sanırım
  • bu baretdergisi.com da Gültepe 4. etapla ilgili hiç bir haber bulamadım bakmanıza gerek yok arkadaşlar
  • Peki bu yıkım ekibi neye göre yıkım yapacak. Yıkım yapılacak evlerle ne gibi bir anlaşma yapılmış? Bu ev sahiplerine para mı verilecek ya da konut mu yapılacak, görüldüğü gibi bizim etap dışında herhangi bir konut çalışması yok.
  • bilalaranli B kullanıcısına yanıt
    sadece bizim oraya çalışmayacaktır Ankara genelinde olacaktır genelde altındağ ile ilgilidir sanırım , bizim orası ile ilgili de benim düşüncem sadece bu sitelere giderken özellikle solda kalan bölge var ilerde kısmen sağda , orada ki gecekondular işaretlenmiş ,onlar yıkılacaktır , oradan bir mal sahibi ile de görüşmüştüm haziran da yıkım başlayacak kimse oturmuyor hep boşalttılar demişti , orasıda zaten park ve yüzme havuzu olarak planlanmış , konutlar samsun yolu yakınına ...
  • yeşillendirme yapılmayacak gibi görünüyor , sarı renk te taş kırması serdiler
     ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI




  • Arkadaslar Toki´nin daireleri devredilirken, dolandiricilik falan cok oluyor diyorlar. Devralmak icin hak sahibi olmak gerekmiyor mu? Ya da hakkin devri mümkün mü?

    En güvenli sekilde nasil olmali bu islem?
  • Konut devr alınca şunlara dikkat ederseniz bi problem yaşamazsınız. Kesinlikle noter vekaleti veya sözleşme usulü ile konut devir almayın. Toki konutlarının tümü devedilemiyor o yüzden bazı uyanıklar sıradan bir sözleşme ile uzun süreli sözleşme yapıyorlar bu çok sakıncalıdır. Tokiden konut devralmak istiyorsanız ev sahibine hangi banka ile sözleşme imzaladığını sorun, Tokiyi vekilen bankanın yaptığı sözleşmeyi dikkate alarak, adamın elindeki sözleşmeyi iyice okuyun. Eğer sözleşmede devredilebilir ibaresi varsa( Benim aldığımda konutta teslim tarihinden itibaren bir sene sonra devredilebilir ibaresi var) beraber bankaya gidersiniz, bankaya ayrıca yine sorarsınız devredilebilir mi devredilemez mi diye, eğer devir şartları yerine geliyorsa( Benim aldığım konut kura usulü ile alındığı için sözleşme tarihi itibari ile tapuda evimin olmaması şartı var, devredeceğim kişi de bu şartı sağlamalı) konutu devralmak istediğinizi banka görevlisine söylersiniz, devir işlemlerini ordaki banka görevlisi nezaretinde gerçekleştirirsiniz, kapora vs ödemeyerek o esnada paranızı adama teslim ederek konutunuzu devir alırsınız. Devir aldığınız konut için o esnada banka görevlisi tarafından yeni bir sözleşme imzalatılır size. Yani bu durumda Tokinin yeni muhattabı siz olursunuz. Bunun haricinde noter vekaleti, sözleşme gibi şeylere sakın kanmayın. Aynı şey arkadaşımın başına geldi, Vanda afet konutlarından birinden ev aldı, 15 bin lira fiyatla. Afet konutları normalde parası ödenip borcu kalmayana kadar devredilemiyor. Bunlar gidip noterden vekalet ve sözleşme yaptırmışlar, arkadaş ta içi rahat bir şekilde anlaşarak parasını vermiş. Ardından adamın evden çıkması için beklemiş, adam da yok okulların tatil olmasını bekliyorum yok bilmem ne ayağı ile 8 ay oyaladı. Derken adamın paranın üstüne yatma amacında olduğunu anladık ve gördüğüm sözleşmenin yetersiz olduğunu anlayınca, bu sözleşmeden birşey çıkmaz sen en iyisi AFAD( Yani hak sahibi yapan kurum) ile görüş dedim, neyseki AFAD taki tanıdık birinini adamı arayıp evini elinden alırız tehdidiyle zor bela arkadaşın parasını kurtardık. Siz de bu hususları dikkate alarak hareket edin bence.




  • yüzme havuzu yeri olarak belirlenmiş
     ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI ANKARA GÜLTEPE 4 ETAP TOKİ KONUTLARI




  • Yalnız burası yüzme havuzu için yıkılmıyor sanırım. Yüzme havuzu görünürdeki emniyet binasının hemen arkasına yapılacak. Yani emniyet binası ile ticaret merkezi arasına. Çünkü imar planında orası spor alanı olarak belirlenmiş. Bu çalışma sanırım yıkım çalışması sadece.
  • Anladığım kadarıyla yol kenarındaki şerit halindeki park için hafriyat çalışması yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalaranli

    Anladığım kadarıyla yol kenarındaki şerit halindeki park için hafriyat çalışması yapıyorlar.


    bizler toki başvuruda bulunurken toki sitesinde sitenin ön tarafı benzinlik arkası spor alanı olarak görünüyordu ama bu yürüyüş yolu ve küçük saha yapmak üzere planlanmıştı ,yüzme havuzu o zaman hiç gündemde yok adı bile geçmiyordu, ilk olarak benzinlik ve kültür merkezi arasında kalan boşluğa yapılacağını öğrendik , ancak seçimlerden önce belediye başkanı kültür merkezinde sabah kahvaltı düzenlemiş arkadaşta gitmiş, şu an foto eklediğim yere , yüzme havuzu ve cami yapılacağını söylemiş. ve geri kalan kısımda Gültepe parkı olcakmış , proje değişir mi bilemem , bölge düzelsin sosyal donatılar yakın yere yapılsında çok ta önemli değil




  • Eğer öyleyse sosyal donatı alanlarının daha geniş bir alana yayılacağı anlamına geliyor ki bu da bölgenin daha çok gelişeceğine işarettir.
  • bilalaranli B kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler hocam, cok faydali oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalaranli

    Eğer öyleyse sosyal donatı alanlarının daha geniş bir alana yayılacağı anlamına geliyor ki bu da bölgenin daha çok gelişeceğine işarettir.

    cami inşaatı başladı ,bi kaç gün önce bugun de temeli atıyorlardı , mikserler falan gelip gidiyordu , 460 gün bitirme süresi yazıyordu tabelada , birde müftülük binası yanında bizim binalarla ilgili çalışma vardı 3 metre kara kazmışlar borularla ilgili çalışıyorlardı , atık su yağmur suyu gideri dedi oradaki şahış , yarın beton kalıp yapıp katacağız , yarın biter dedi , başka iş de aski ile ilgili yok dedi ,,, bakalım bir iki aya girersek iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura-p aws -- 12 Haziran 2014; 16:01:39 >
  • Gözümüz aydın komşular 23 hazirandan itibaren evlerimiz teslim ediliyor. ALLAHIM hepinize sağlık huzur ve güven içinde oturmak nasip eder inşallah. Güle güle oturmak dileğiyle.Hepimize hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0632

    Gözümüz aydın komşular 23 hazirandan itibaren evlerimiz teslim ediliyor. ALLAHIM hepinize sağlık huzur ve güven içinde oturmak nasip eder inşallah. Güle güle oturmak dileğiyle.Hepimize hayırlı olsun.

    bilgi kesin midir nereden aldınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acura-p aws

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0632

    Gözümüz aydın komşular 23 hazirandan itibaren evlerimiz teslim ediliyor. ALLAHIM hepinize sağlık huzur ve güven içinde oturmak nasip eder inşallah. Güle güle oturmak dileğiyle.Hepimize hayırlı olsun.

    bilgi kesin midir nereden aldınız ?

    Kesin bilgi ben 3 temmuzda kdv ödüyorüm 4 temmuzda evi teslim alıyorum. TOKİ'den



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0632 -- 18 Haziran 2014; 10:28:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.