Şimdi Ara

Ankara - IoT ve Blockchain projeleri icin developerlar ihtiyaci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Biri blockchain, digeri IoT uzerine iki proje icin yazilim gelistiricilere ihtiyac duyuyorum. Calisma stilleri ve gelecek planlari ortusurse co-founder olarak cekirdek ekibe katilmak da soz konusu olabilir.

    Her iki uygulamanin da business logicleri ve sistem mimarileri tasarlanmis durumda (white paper ready).

    IoT projesinin HW (sensor) tarafinda mvp ready, SW icin thingspeak'ten izole olup kendi sistemimize gecmek gerekiyor. Bu noktada mumkunse python kokenli back-end developerlara ihtiyac var ilk asamada. Ayrica webapp ve mobil uygulamalar icin de hem front-end hem de native app taraflarinda ileride muhakkak ihtiyac duyacagimiz yeteneklerle isin basinda bir araya gelmek de guzel olur.

    Bu uygulama kosgeb tubitak gibi kurumlarin hibe ve kredi desteklerine uygun oldugu gibi VC noktasinda da yatirim almaya musait. Ancak, saha operasyonu da gerektirdiginden kisa ve orta vadede Turkiye pazari ile kisitli olacak. Basliktaki equity share konusu bu projeye yonelik kuracagimiz startup uzerinden isleyecek.


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diger uygulamada ise, acikcasi, ortadaki urunu degil mvp; poc diye bile adlandiramam. Zira telekom kokenli biri olarak pratik yapmanin otesine goturemedim tek basima. Kaldi ki isin private chain, wallet, dht, i2p/tor entegrasyonu gibi asamalari var. Bu nedenle,
    i2p, tor, torrent, ipfs, dat, zeronet gibi kavramlara asina olanlar su anda gozumde 5, bu konularda bir seyler gelistirmis olanlar ise 10 kaplan gucundedirler.

    Liquid flow ise biraz daha riskli, pre-ico ve ico proseslerine dayanmak durumunda. Ve belli bir adoption saglanana kadar uygulamanin legalize olmasi mumkun gorunmuyor. Bu nedenle gelistiriciler ve kurucular icin token share durumu soz konusu. Bu da demektir ki acikca soyleyeyim kurucu ve gelistirici ekiplerin emeklerinin karsiligini almasi konusu biraz riskli. Ama basarili olmasi durumunda cekirdek kadrolar icin bir o kadar da getiri potansiyeli var. When lambo - when homeless durumu yani...

    Ilgilenenler PM yoluyla iletisime gecebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.