Şimdi Ara

Ankara-istanbul Eski Yol ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
21.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba . Ankara istanbul arası genelde otobanı kullanıyorum . Haliyle giderken de gelirken de 15,75 + 15,75 = 30 lira civarı ücret ödüyorum . Eski yoldan gitmedim . Önerir misiniz . yani yol durumu nasıldır. Bozuk mudur ? Trafik ışıgı çok mudur . ?



  • Arkadaşlar


    İstanbul-Ankara arasında eski yoldan (E-5) gidildiğinde nerelerde, kaç adet trafik ışığı var. Çıkardım. Nerden çıkardın derseniz; Tüm seyahatlerimi E-5 ağırlıklı yapıyorum ve hepsini kesintisiz araç kamerama kaydedip yedekliyorum.


    Öncelikle şunu söyleyeyim


    İstanbul-Ankara arasında eski yoldan gidildiğinde tam 49 adet trafik ışığından geçiyorum. Aslında 55 olabilir ama sırf Pause denen tesiste durabilmek için Körfez gişelerinden otobana giriyorum. İzmit Doğu gişelerinden çıkıyorum. Bu ara eski yolda İzmit giriş, geçiş ve İzmit çıkışına denk geliyor. Aslında oranın da videosu var ama şu anda yanımda değil. Orada da kaç ışık olduğuna bakıp mesajı güncellerim.


    Yanımdaki videoda tespit ettiklerim. İstanbul'dan Kocaeli'nin Derince ilçesine kadar hiç bir yerde ışık yok. İlk ışık Derince ilçesini geçip Körfez ilçesine yaklaşırken karşımıza geliyor.


    Işıkların bulunduğu yerler ve adetleri:


    Derince-Körfez arası.....1 adet

    İzmit çıkışı-Sakarya arası.....5 adet

    Sakarya-Akyazı ayrımı.....6 adet

    Akyazı ayrımı-Hendek.....6 adet

    Hendek-Gümüşova arasında hiç bir ışık yok. Yol kullanım açısından gayet mükemmel.

    Gümüşova-Düzce tabelası.....5 adet

    Düzce içi geçişi.....4 adet

    Düzce-Kaynaşlı arası.....1 adet

    Kaynaşlı içi geçişi.....2 adet

    Kaynaşlı çıkış-Abant kavşağı.....1 adet

    Bolu giriş-geçiş-çıkış.....9 adet

    Bolu çıkışı-Yeniçağa arası.....2 adet

    Yeniçağa içi geçişi.....2 adet

    Yeniçağa-Gerede arasında trafik ışığı yok.

    Gerede içi geçişi.....1 adet

    Gerede-Kızılcahamam arasındaki 60 km'lik mesafede hiç bir trafik ışığı yok.

    Kızılcahamam içi geçişi.....1 adet

    Kızılcahamam-Kahramankazan arasında hiç bir trafik ışığı yok.

    Kahramankazan içi geçişi......3 adet


    Bundan sonra Ankara çevreyolu başlangıcına kadar hiç bir trafik ışığı yok. Ben bu noktadan sonra Ankara çevreyoluna girip Konya'ya devam ediyorum.


    Umarım bu bilgilerin faydası olur.


    Son notum: Ufff. Bu kadar ışık çekilir mi diyeceksiniz. Bu ışıkların çoğuna takılmıyorsunuz bile. Siz yaklaşırken yeşil yanmış oluyor. Veya siz ışığa geldiğinizde yeşil yanmış oluyor ve durmadan geçtiğiniz bir sürü ışıklar oluyor.


    Karar sizin.

  • Gayet güzel gaza basarsan daha çabuk gidiyorsun mudurnu nallıhan beypazarı ayaş yenikent ankara güzergahı tek sıkıntı çok viraj var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanimdisi -- 25 Ekim 2016; 18:35:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suleyman11

    Arkadaşlar merhaba . Ankara istanbul arası genelde otobanı kullanıyorum . Haliyle giderken de gelirken de 15,75 + 15,75 = 30 lira civarı ücret ödüyorum . Eski yoldan gitmedim . Önerir misiniz . yani yol durumu nasıldır. Bozuk mudur ? Trafik ışıgı çok mudur . ?

    hocam matematiğim çok kötübence değmez zaman ve yakıt kaybı daha çok.

    hükümet henüz uyanmadı ,ülkedeki en ucuz otoyol bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski yol hız sınırlarına uyarsanız yani 90-100 km hızla giderseniz daha az yakıt tüketmenizi sağlıyor otoban ücretinden de kurtuluyorsunuz en az 40-50 tl daha ucuza yolculuk yapıyorsunuz ama yol 1.5 saat daha uzun sürüyor. Yollar ise gayet güzel, asfalt patates tarlası gibi bozuk değil. Bol manzaralı,bol virajlı çok keyifli bir yol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol uzar ama geçiş ücretinde yırtarsın.Ama otoban dümdüz yol basar gidersin.Alternatif şöyle ise: vaktim çok diyorsanız eski yoldan gidin. ama vaktim yok yetişmem lazım dersen otobandan direk gidersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suleyman11

    Arkadaşlar merhaba . Ankara istanbul arası genelde otobanı kullanıyorum . Haliyle giderken de gelirken de 15,75 + 15,75 = 30 lira civarı ücret ödüyorum . Eski yoldan gitmedim . Önerir misiniz . yani yol durumu nasıldır. Bozuk mudur ? Trafik ışıgı çok mudur . ?

    Ankara/ayaş-bursa/Yenişehir arası çok gider gelirim. Bazen eskişehir yolunu kullanırım bazende eski İstanbul yolu dediğimiz yolu. Eski yol daha eğlenceli, bir ara yol çalışması vardı ama şimdilerde iyi, zaten ankaradan Nallıhana kadar sorun yok, sadece göynük. Taraklı civarı virajı. Birde alifuatpaşadan geçiyormusunuz bilmem ama alifuat paşaya gelmeden yoğun virajlı yollar var ve soğuk havalarda buzlanma oluyor. 5 dk içerisinde 3 aracın kayıp kaza yaptığına şahit olmuştum. Ama manzara güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bolu dağından geçicekseniz 30 lira kazancı o dağda yakır olarak harcarsınız herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suleyman11 kullanıcısına yanıt
    Kaynaşlı (Bolu) - İstanbul arası çok fazla yerleşim yerinden geçiyorsun ve çok fazla trafik ışığı var, zaten İzmit'ten sonrası İstanbul yönü çok kötü, şehir içi trafikte gidiyor gibisin. Çok fazla sabit radar ve tedes var, ceza yeme ihtimalin çok yüksek. Eski yol otoyol parasından kurtulmak için kesinlikle kullanılacak bir alternatif değil.

    Kaynaşlı (Bolu) - Ankara arası ise otoyol parasından kurtulmak için kullanmaya değmez, çünkü bu aralıkta otoyol üceti 3.5 TL.

    İstanbul - Ankara arası otoyol parasının büyük kısmını Bolu - İstanbul arası oluşturuyor.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim fikirleriniz mesajlarınız için .

    Vakit sıkıntım yok ama trafik filan olursa o kötü .
  • Merhaba Arkadaşlar . İstanbula bu haftasonu gittim . Bu tarz konu açacak arkadaşlar olursa ; geri bildirim yapmak istedim .

    Giderken de gelirken de Eski yolu kullandım . Yani Kazan-Kızılcahamam üzerinden giden yolu. Ankaradan çıkarken Kazan ve Kızılcahamam civarında yollar biraz bozuk yani bozuk derken engebeli yamalı . Ama kısa süre bu şekilde gidiyorsunuz sonra düzeliyor. Yol çalışmaları ara ara var. 2 veya 3 yerde 3-4 km boyunca bölünmüş yol olarak devam ediyor . Yerleşim yerlerinden geçildiği için arkadaşların da belirttiği gibi trafik ışıkları var ve hızınız düşebiliyor şanslıysanız yeşili yakalayıp geçersiniz yoksa mecbur duruyoruz . Ben Cuma günü saat 4 de çıktım yola .İzmit tarafında trafik olur diye düşünüyordum . Çok şükür olmadı . Tır Kamyon vs elbette var otoban tarafında da bayagı var .

    Sonuç olarak ; yollar kötüdür diye düşünüyordum ama gayet iyiymiş beklediğimden iyi çıktı yani .Eski yoldan Ankara-İstanbul Km olarak çok farketmiyor gibi geldi bana otoban ile aşağı yukarı aynı gibi .Ama trafik ışıkları ve virajlar sebebiyle biraz uzun sürüyor .

    Şunuda söyleyim gideken Bolu dağı zirvesinde çok fena sis oldu önümü göremedim :)




  • boşuna o yola girme... bolu civarında ismailin yeri falan var oralarda yolda çok viraj var... tünel kapalıyken oraya yolu vermişlerdi... boşuna yol parası kadar yakıt yakarsın... yolun tek sıkıntılı kısmı burası zaten...

    ha dersenki dönüşte KAHRAMANKAZAN yazısını okumak istiyorum ozaman eski yoldan bas git = )
  • Gezme amacı yoksa otobandan şaşmayın hiç, vakit sıkıntınız yoksa gaza biraz yavaş dokunup yakıt tüketimini azaltır, 30 lirayı çıkarırsınız. Tüm alternatif yollarda şehiriçi, ışıklar vs. zaten daha fazla yakacaksınız.
  • Sık sık Ankara-İstanbul gidip gelirim, senelerdir eski yola girmedim. Akıbetini sizlerden öğreniyorum..

    Zamanım olduğu bir gün kullanacağım tekrardan bu yolu heves ettim..
  • İlk kez arabamla istanbul ümraniyeye gideceğim. Otoban gidiş geliş 50 tl olmuş. Eski yoldan ortalama 110 km.hızla kaç saatte giderim? Yol su an nasıl. Birde ucuz otogaz nerde var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balci1987

    İlk kez arabamla istanbul ümraniyeye gideceğim. Otoban gidiş geliş 50 tl olmuş. Eski yoldan ortalama 110 km.hızla kaç saatte giderim? Yol su an nasıl. Birde ucuz otogaz nerde var
    Büyük ihtimal bu yolculugu yapmışssınızdır hocam ama yinede belirtmekte fayda var . Eski yolda radar ihtimali de çok 110 la ceza yenilecek yerler var ki zaten hız sınırı sürekli değişiyor 80-90 vs. Ayrıca çok fazla trafik ışığı var . Buda hızınızı sürekli kesiyor ve yolculuk süresini uzatıyor.
  • Arkadaslar su eski yolu tam bakirkoyden taa ankara ulusa kadar tarif edermisiniz. Onemli kavsaklari trafigin durdugu yerleri sehir ici bolegeleri cevreyollarinida tarif ederek soylerseniz yolda yanlis yere sapmayiz mesela bir bu eski yolu deneyeyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otuz3 kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 4 yıl önce yazdığım mesaj üstte "Gezme amacı yoksa otobandan şaşmayın hiç, vakit sıkıntınız yoksa gaza biraz yavaş dokunup yakıt tüketimini azaltır, 30 lirayı çıkarırsınız. Tüm alternatif yollarda şehiriçi, ışıklar vs. zaten daha fazla yakacaksınız."


    Buna bir de eds kameralarını ekleyin. Sapancada kahvaltı edeyim, öğle yemeğini abant yolunda yiyip abantı turlayayım, sabah erkenden istanbuldan çıkıp akşam ulusta olayım gibi bir fikriniz yoksa güzel güzel otobana girin.

  • otuz3 kullanıcısına yanıt

    Bolu otogardan Eryaman girişine kadar 4 hız koridoru, 2 symbol 1 courier radar (yerleri değişiyor, bazen hiç olmuyor) var. Bolu otogar- İstanbul yönünü çok kullanmıyorum ama Sakarya ve Düzcede de aynı şekilde sabit/hareketli radar bolca mevcut biliyorum.

  • Kaynaşlıdan çıkıp, abanttan giriyorum tekrar otoyola. Ücretin çoğunu tünel için alıyorlar diye tünele girmiyorum daha az ödüyorum; acelem olmadığı ve dağ havası alayım dediğim zaman. Dönüş de aynı şekilde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Radara girme ihtimaliniz çok yüksek. Kaç para zaten yol, dümdüz mis gibi maceraya gerek yok.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.