Şimdi Ara

Ankara İzmir Yolu artık konfor rahatlık yok devir ekonomi devri ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Ben o arkadasi siyasi sebeplerden blokladim. Sizin yorumunuzu okuyunca yine tebrik ettim kendimi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hainz17 H kullanıcısına yanıt

    bende de 3 araç var hiçbirini kullanmıyorum scooter kullanıyorum... araç satmak ile ekonomi mi yapılıyor ?

  • sissil S kullanıcısına yanıt

    Hocam adam ekono yapmak için 3.araç aldım yakıtı 40 Kr az diye diyor.bende diyorum ki o kadar tasarruf peşindeysen 3.aravayı sat mtv kasko muayene parasını yakıta ver.isterse 50 arabası olsun banane.tasarruf için 3.araba almak nerden bakarsan bak saçmalık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke benim de 3 arabam olup böyle dertlerim olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt

    Aracı sadece yakıt gideri mi var? Mtv, bakım, muayene say say bitmez. Araç yattığı yerde para yiyor. 3 arabası olup da 200 liranın hesabını yapmak abesle iştigal resmen. Satarsın o parayla sürekli masraf çıkarmayan bir metaya yatırım yaparsın. Ya da arkadaş biraz ego kasayım demiş de olabilir bilemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 1 Haziran 2022; 15:15:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftasonu geliboluya gideceğim mesela git gel 800 lira yakıt masrafım var. 3 aracımın toplam 6 aylık mtv si zaten 1000 lira...


    Öte yandan bende araçların ikisini elden çıkarmak istiyorum ama piyasa hep yukarı gittiği için bırak kalsın diyorum nasıl olsa daha da yükselecek.


    belki forumda 4-5 aracı olan bile vardır piyasa yükseliyor diye satmıyordur.


    Abimde mesela 2 araç var biri mercedes gla diğeri dacia logan. mercedes loganın 2 katı yakıyor diye kullanmıyor.


    Parasızlıktan değil artık insanlar yakıt parasını enayilik gibi görmeye başladı.

  • sissil S kullanıcısına yanıt

    o 800 lira gidene kadar bu benzin zamlariyla 1000 lirayi gecer hocam. Soyle bir uygulama var benzin fiyatlarini guncel takip ediyor ve rotalama maliyetini gosteriyor. Bir goz atin isterseniz. https://kacagiderim.com/

  • @sissil @hainz17
    Günümüzde şöyle bir durum var. Araç satmak size tasarruf sağlamıyor, tam tersi zarar ettiriyor. Elimde nakit olsa gider yarın araba alırım, bu yüksek enflasyonlu dönemde en mantıklı yatırım. Hemen bir örnek vereyim.

    2020 başında Ocak ayında elimdeki fiesta kabaca 80 bin civarı ediyordu. O tarihte sıfır dizel Highline Golf ise tam 200 bin liraydı manueli. 120 bin liralık bir fark yani. O dönem USD 6 TL desek, kabaca 20 bin USD ediyordu. Bugün elimdeki Fiesta muhtemelen 150 bin civarı ediyordur Golf ise 500-600 bin bandında. Aradaki fark 400-450 bin lira. Aradaki fark çıkmış 20 bin USD'den neredeyse 30 bin USD'ye. Keza 2020 nisanında 2-3 bin km'deki Dizel manuel A3'ler 180 bin civarıydı şuan onlar da sanırım Golf gibi 500-600 bin bandlarında. 16 bin USD fark olmuş 29-30 bin USD. Keza bir çok araç döviz bazında da kayda değer artış yaşadı, ikinci elde. 30 - 35 bin EUR'luk araçlar oldu 50 - 55 bin EUR.

    Haliyle elde nakit veya benzeri varsa araba satın almak şu dönemde en mantıklı yatırımlardan oldu. Hatta marjinal bir örnek vereyim daha bu sene 220 bine aldığı Megane 4'ü 440'a satan arkadaşım var henüz yeni. Böyle bir durumda araba satmak işletme giderlerini azaltsa da devasa bir fırsat maliyeti ortaya çıkıyor.

    Zaten önceki mesajımda da ifade ettiğim gibi varlığın, zenginliğin yakıt tasarrufuyla veya kötü ekonomik koşullardan etkilenme ile bir alakası yok, gayet de tasarruf yapma hakkına sahiptir herkes.

    Ancak maddi açıdan bakanlara bir hatırlatma yapmak isterim. Bu araçları bugün almak için hayal ettiğiniz gelir var ya, bu araçlar eskiden yani alındıkları dönemde bu kadar pahallı değillerdi, bu araçlar almak için da hiç de öyle hayal ettiğiniz gelirlere sahip olmaya gerek yoktu. Bugün kaç kişi elindeki hali hazırdaki aracı satsa yeniden alabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 1 Haziran 2022; 17:15:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum. Burada konu sahibi arkadaşa yüklenmek hem etik değil hem de çifte standart bana kalırsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    ben bunu anlatmaya çalıştım da,arkadaşların haliyle zoruna gitmiş.

    o siyasi nedenlerden blokların arkadaşın da fikri:

    bekle 20 sene devlet yapar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt

    hocam anlayamazsın, çünkü komünistler en Allahsiz kapitalistlerdir.

    2 milyon liralık araba sahibi adam yaptığı muhabbet 700tl

    komik Bile değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 1 Haziran 2022; 19:39:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fesatliktan ölecegiz...
    Yazik valla bu kafayla bizden bir dışkı olmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 Tane araban var kapında hala ekonomiyi kötülüyorsunuz. Utanın azıcık be. Şu konuyu açarken utanır insan. Millet evine gıda alamıyor aç yatıyor. Sen kalkmış 4 kişilik ailemle tatile gidecem konforumdan taviz veriyorum diyorsun. Sizin gibi insanların AÇ ın halinden anlaması için daha AKP ye çok oy atılır bu ülkede...

  • Benim de evimde 3 araba var, ben konfor için değil ama güvenlik için 300-400 fazla yaksa da üst segment aracı kullanıyorum. Ama gelip adamın ne iş yaptığını, durumunu, sermayesini bilmeden "3 araban var hebele hübele nasıl yakıt parasını kafana takarsın hebele hübele" diye doldurmuşsunuz burayı. O 3 araba yata yata alınmıyor, herkes bir şeyleri kısarak para biriktiriyor öyle alıyor. Sizin sermayeniz olmaması veya düşük ücretle çalışmanız 3 arabası olan bu adamın veya benim suçum değil. Devletten maaş almıyor, kendim çalışıp kazanıyorsam size mi soracağım paramı neye harcayıp neyde tasarruf yapacağımı?

    Ayrıca son yazan arkadaş, ben açın halinden anlamak zorunda değilim çünkü onların aç olmasının sorumlusu ben değilim. Hangi gelir grubunun kimi desteklediği çok açık, seneler boyu yapılan uyarıları dinlemeyip güm güm oy basanlar karnı aç kalınca kendilerini eleştirmek yerine onları uyaran kesime saldırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Ne alaka? Adam çalışmış almış. İster alır ister satar istediğinden tasarruf yapar, istediğinden yapmaz. Çalışmış kazanmışsa onun suçu mu? İnsanlar evine ekmek götüremiyor diyorsun ya aç biraz Akpye kıyısından köşesinden tutunmuş insanların yaşadığı hayata, bindiği araca bak. (Twitter: Akp çocukları) köyünden mercedes geçse arkasından koşacak adamlar birbirine mercedes ısmarlıyorsa sebebi bu hükümettir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.