Şimdi Ara

Ankara Üniversitesi – Hukuk Fakültesi [TANITIM 2023] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
24
Favori
28.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam sizce 5555SabriReiz5555 nickli arkadaşın davalarını Ankara Hukuk mezunu avukatlara vermemesi yüzünden Ankara Hukuk'un bu seneki taban puanınında ve sıralamasında düşüş olur mu?
  • Merak etme zaten davam olsa ya kendim alırım ya da herhangi bir sınıf arkadaşıma veririm başka saçma sapan okullardan saçma sapan adamlarla uğraşmam hiç. Ayrıca zaten türkiyedeki hukuk fakültelerinin çoğu kötü avukat yetiştiriyo. Tek sınav dönemi test olduğu için kötü avukat olmuyorsunuz, orada okuduğunuz için kötü avukat oluyorsunuz. Gsü hukukta hukuk öğretilmiyo gibi bir laf atma durumun olamaz senin kendine gel diye yazdım diğer mesajları da ancak görünen o ki sıkıntılı bi elemansın biraz. Bu da sana son mesajımdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NamıkKemaI kullanıcısına yanıt
    Daha nereye düşecek kardeş zaten sınava tmden girip 5 soru işaretleyince iki bininci oluyosun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NamıkKemaI kullanıcısına yanıt
    hocam valla bu büyük bir yaptırım. AİHM'e gideceğiz. Ayıptır yani bu yapılan, hakkımızı arayacağız
  • Hocam siz 5 soru işaretlemişssiniz galiba.
    Youtube'da izlemiştim 100 binlerde sıralaması olup iç sınav ile gsühf'ye yerleşen birini.
    O kaç soru işaretlemiştir sizce?
  • NamıkKemaI kullanıcısına yanıt
    hahahha hocam zaten 25 ösym 25 de iç sınav ile alınıyor. Öyle deme ama kızar şimdi bak namık kemal, onların parası var bir kere. Onlar optik işaretlemiyor direkt ibana sınav sonucunu atıyorlar
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Frankofon Liseler Kontenjanı'nda sınırlama bulunmuyor hocam. ben de youtubede '' 76k'dan galatasaray'a nasıl girdim'' diye bir video görmüştüm 2017de, şimdi bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

    Frankofon Liseler Kontenjanı'nda sınırlama bulunmuyor hocam. ben de youtubede '' 76k'dan galatasaray'a nasıl girdim'' diye bir video görmüştüm 2017de, şimdi bulamadım
    Aynı videodan bahsediyorum hocam sıralamayı tam olarak hatırlayamadım. Ben de aradım ve bulamadım.
  • yarın akşamdan başlayıp 3-4 günlük bir çalışma ile ''Neden Hukuk?'' diye bir konu açacağım. Buraya dahil etmeyeceğim. Bu vesileyle bu konuyu da uplamış olalımm
  • yine faydali bir icerik olacagi kesin.tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • merhaba hocam. bu sene 2'yi bitirdim. aühf'ye yatay geçişle gelmek istiyorum. benim için 2 önemli konu var; derslerin sayılması ve barınma vs.olanaklar. istanbul hukuk'ta okuyorum, bazı derslerin seneleri ankara hukuk ile uyuşmuyor, gelidğimde bazı dersleri alttan, üstten alacağım. bundan ayrıca bir de derslerimin sayılmasında bir sıkıntı yaşayıp ağır bir yükle karşılaşmak istemiyorum. derslerin sayılması hakkında bilginiz var mı veya bilgi edinip beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.
    üniye ilk 500'den girdim yani merkezi puanla yatay geçiş yapacağım. ankara hukuk'ta bildiğim kadarıyla ilk 500'den girenlere ücretsiz konaklama imkanı vardı. pek zannetmiyorum ama geçiş yaptığımda bundan yararlanma imkanım var mı, yoksa bahsettiğiniz vehbi koç öğrenci evleri için bir mülakat, eleme yapılıyor mu yoksa doğrudan başvuran ücreti ödeyen kişiler alınıyor mu? barınma kısmını şansa bırakmak istemiyorum. tek başıma eve çıkmam da zor, vehbi koç ve kyklar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. teşekkürler.




  • merhaba hocam vehbi koç erkek yurdu için prosedür : başvuru sayısı kontenjan sayısını geçerse maddi duruma göre alınıyor (burslular hariç) ancak hiç geçme durumu olmadı. KYK yurtları ile bilgi ekledim zaten


    İühf'den yatay geçiş ile gelen bir arkadaşım var ancak onun dersleri iyi olmadığından hepsini tekrar aldı. Siz derslerinizi geçtiyseniz harf notunuza bağlı olarak bir sıkıntı yaşanmayacaktır. üstten veya alttan almanız önemli değil sıkıntı çıkarmaz.


    Burs konusunda ise ben de vereceklerini sanmıyorum çünkü yerleşenlere özel veriliyor. Ancak yurt konusunda sıkıntı yaşamazsınız.



    Ayrıca özel değilse neden yatay geçiş yapıyorsunuz, şayet okul ile alakalı bir durumsa ayrıca bir konu açarsanız mükemmel olur. İÜHFyi anlatan kimse yok neredeyse herkes parça parça yazmış, bana çok soran arkadaşımız oluyor malesef yanıtlayamıyorum.



    Not : özelden yazarsanız iühfden aühfye gelen arkadaşımın instasını atabilirm




  • kyk'nın uzaklığı sayısı hakkında yazdıklarınızı gördüm ama kyk'nın imkanları ve kolaylıkla çıkıp çıkmadığını merak ediyorum hocam. açıkçası yurttan bunaldım ve odaları 4 kişilikten fazla olan yurtta kalmak istemem.

    sizde geçme notu 60 ve nota göre harf aralıkları var bildiğim kadarıyla. bizde geçme notu 50 ve çan olduğu için 50 ile bile bb vs. düşebiliyor. o yüzden sizin harf notunuz iyiyse demenizden ötürü 60'ı 4'lük sisteme çevirince 2,4 oluyor galiba. onun altında sadece 1 dersim var, o da sorun olmaz benim için.

    yatay geçişten önce farabi değişim programına başvurdum ama mevcut durumdan dolayı ertelendi ve şu anda durum belirsiz, devam da edebilir ama bu yaz geçemezsem artık hiç geçemeyeceğim için yatay geçişe başvuracağım. farabi devam ederse ikisinden birini seçeceğim.

    geçiş yapmamın sebepleri çoğunlukla kişisel. şu ana kadar iühf'de şu son pandemi sürecindeki final sınavları hariç bir sorun yaşamadım. iühf'yi başka bir zaman ben de uzun uzun yazmak, tanıtmak isterim ama şu geçiş sürecinde hem tarafsız olarak yazacağımı düşünmüyorum hem de dersleri daha çok takip eden, okulu benden daha iyi tanıyan birinin tanıtmasının iühf'ye daha layık olduğunu düşünüyorum. her yer gibi artıları ve eksileri var illaki fakat kimsenin yatay geçiş yapmamı iühf'nin kötü olması gibi bir düşünceye bağlamasını istemem. bu yüzden açıklama gereği hissettim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıkıkbirhukukcu -- 29 Temmuz 2020; 23:35:1 >




  • sınavların zorluğundan ve akademisyenlerin egoist puanlama yapmasından bunalmış gibisiniz. Ben de 2018de bu sebeplerden ötürü iühf yazmaktan korktum, zaten en başta konuda belirttim. Burada 60 geçme notu olduğundan sınavlar çok daha kolay oluyor size kıyasla. her sene 1 ders çok sıkıntı oluyor genelde, geri kalan kolay geçiliyor. Ve bazı derslerde (meslek hayatımızda işe yaramayacak derslerde) hocalarımız transkript kasmamıza yardımcı oluyor. OKul daha çok akademisyen yetiştirme misyonu taşıyor bu sebeple elinden geldikçe ortalama konusunda yardımcı oluyorlar ama sanma ki herkes +80, hayır tabiki sınıfın ortalaması 40-50 aralığına yığılıyor. yine gayretli çalışmak lazım tabi ancak iühf kadar değil



    Not : bu sene kesin online olacak. Yani belki açılır ama sonradan kapanacak vaka sayısına bakılırsa. Kısacası ama başından ama sonradan. her türlü online olacak




  • asıl sebep sınavlar değil hocam, finallerden önce de zaten ankara'ya geçme kararı almıştım, aslında ben iühf'den ziyade istanbul'dan ayrılmaya karar vermiştim denilebilir. iühf bu yaza kadar beni zorlamadı ama bu pandemi sürecinde pek de adaletli davranmadıklarını da eklemek lazım. yine de aühf'de duyduğum test ve kopya söylentilerine göre o denli de bir haksızlık olmadığını düşünüyorum. her neyse bu pandemi sürecinde her yerde böyle aksaklıklar olabilir ama hocaların biraz egoist olduğu konusunda haklısınz.

    ankara hukuktaki erkek öğrencilerin ne kadarına kyk çıktığı ve genelde kaldıkları kyk'nın imkanları hakkında bilginiz var mı hocam?
  • hocam eşit aslında. 1/3ü ev 1-3ü kyk 1/3 özel yurt. Bu senin tercihin ve bütçenle alakalı. KYK imkanları hakkında bilgim yok yalnızca en alt katlarında spor salonu olduğunu biliyorum. Arkadaşlar sürekli bahsediyorlar
  • up
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.