Şimdi Ara

Ankastre kutusundan normal bakır kablo çekebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırdığım kadarıyla herkes apartman kutusundan dairesine CAT6 kablo çekiyor. Ancak CAT6 kablonun sadece iki telini kullanıyoruz. Ben 2x1,5 luk NYM tam bakır kablo çeksem daha kaliteli olmaz mı?


    Altta gördüğünüz bakır kabloyu alıp doğrudan daireme çekmek istiyorum. Parasını/masrafını bir kenara koyalım. CAT6 daki kablolardan daha kalın olduğu için daha sağlıklı sinyal iletimi olmaz mı? yanlış mı düşünüyorum?

    https://www.n11.com/urun/oznur-kablo-2-x-15-nym-kablo-antigron-10-metre-bakir-12602575?magaza=pinnglobal#unf-review


    Ankastre kutusundan normal bakır kablo çekebilir miyim?


    VDSL de SNR, gürültü, CRC hatalarında iyileşme olması açısından




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 23 Aralık 2023; 19:8:37 >







  • evet daha kaliteli olur ,ömrü uzun olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çektikten sonra fotoğraflar ve maliyet hesabı eklersen güzel olur hocam. Ayrıca öncesi ve sonrası şeklinde hat değerlerini de paylaşabilirsin. Bir de hazır bu işe girmişken binanızdaki ankastre kutusunu da yenileyebilirsiniz zaten çok bir maliyeti yok. Telekom ait ise ankastre kutusu, yenisini koyduktan sonra Telekom ekibi eskiden yeniye aktarım yapabilir veya ankastre kutusu binaya ait ise direkt yenileme yapabilirsiniz. Şebeke kablosunu regletlere kendiniz bağlayamazsanız bir elektrikçi de bağlayacaktır ya da telekom a arıza kaydı bırakırsınız gelip bağlayabilirler çok uzun süren işler değil.

  • Genelde bu tarz kablolar zırhlı ve dış ortama karşı dayanıklı olabiliyor zaten cat6 çekseniz dahi 2 telini kullanıyorsunuz diğer teller boşa çıktığı için boşa yer kaplaması sorun olabiliyor. Bakır kablo şu anda aşırı derecede maliyetli olduğu için cat 6 veya cat 5 kablolara yönelmek durumunda kalıyor bazı kullanıcılar, eğer çekebiliyorsanız elbette sizin için uzun ömürlü olacaktır fakat ek yaparken yak1 konnektör kullanmayı unutmayın.

  • cat6 kablo fazlasıyla yeterli olacaktır.

  • Ben 23awg cat6 kabloyu söktüm, yerine Reçber 2 damarlı 0.5 mm telefon kablosu montajladım. Duvarda priz, sonra splitter ( + telefon), splitterden sonra da modeme aynı kablodan 10 metre olmasına rağmen; hat zayıflamam cat6 da 5.3 iken tel. kablosunda 4.5 a indi. Bence kablonun ne olduğundan çok, kablonun kaliteli olması daha önemli gibi. Gibi gibi yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allahım herkes'e ftth sistem nasip etsin Ankastre kutusundan normal bakır kablo çekebilir miyim? 

  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    İnşallah; vdsli olan fiberi olanın halinden anlamıyor. Geç olsun güç olmasın; 1000 olmaz 200 olur. O da olur. Az olsun temiz olsun. Ankastre kutusundan normal bakır kablo çekebilir miyim? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 23 Aralık 2023; 23:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır sağlıklı olmaz. Kesit büyük olduğundan iletim azalabilir. Bunun yerine kaliteli 23awg daha sağlıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç gerek yok istediğin kadar kalın kablo kullan sana saha dolabından 0.5MM kablo geliyor zaten illa iyisi olsun diyorsan S/FTP veya F/FTP bir Cat6 kablo kullan.

  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    evet onu farkettim. Binaya gelen telekomun kablosu bizim dairelere dağılan cat6 kablodan inceydi. bu nasıl iş yahu dedim :D

  • 1,5 mm kablo ile veri değil elektrik iletilir, bu kadar kalın olmasının sebebi üzerinden 16 Amper akımı geçirebilmesidir. Sakın bu kabloyu almak gibi bir hata yapmayın, internet rezil olacaktır.

    DSL verileri microamper düzeyinde sinyallerdir, ama voltajı çok düşüktür. Yani aşırı kalın kablo kullanırsanız bu sinyallerin genliği düşecektir, DSL için olabildiğinde ince ve birbiri üzerine sarımlı olan Cat kablolar kullanılmalı. Sizin yaptığınız şey kanalizasyondan doğalgaz taşımak gibi bir şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 23 Aralık 2023; 23:27:19 >
  • Şöyle yapsak nasıl olur; sigorta kutusundan prize cat6 kablo bağlayıp, 220 volt versek sağlıklı çalışır mı? Yoksa sağlıksız çalışıp ateşi çıkıp hasta olur mu?Ankastre kutusundan normal bakır kablo çekebilir miyim? Ankastre kutusundan normal bakır kablo çekebilir miyim? 

  • Gereksiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.