Şimdi Ara

Anlam veremediğim android one faydası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi bu tecrübeme bir anlam veremedim.

    2016 yılında yeni çıkmış olan Sony Xperia XA Ultra cep telefonu aldım. Daha önceki telefonum general mobile di tekrar general mobile alacaktım aslında o yıllarda sanırım SONY abi yeeaa diye düşündüm. Neticede pil ömrü rezalet olan ve 16 GB depolama sorunuyla Sony Xperia sahibiydim. Hakkını yemeyelim diğer konularda memnundum ara ara kendi yazılımının donması he birde büyük ve ağır olmasını tabiki atlamayalım. :)

    SONY XPERİA XA ULTRA da niyatinde her elektronik cihaz gibi 2 yıl sonra arıza vermeye başladı. 2.5 yıl sonunda ön kamerasız ve wifi olmadan kullanmaya devam ettim arızalandı :) ön kamera sürekli odaklanma yapmaya çalışıyor wifi ise hiç bir ağ bulmuyordu. Format atıp yazılımsal sorunsa düzelsin istedim. Format atmak tam bir işkenceye dönüştü. Sony beyler bilgisayar ortamında yazılım yüklememi istedi yükledim yazılım aracılığıyla format adımlarını takip ettim. Dosya indirdi telefonu bağladım en az abartısız 4 saat uğraştım. Önemli nokta bu uğraşın 2 saati USB bağlantısı, kasanın ön usb bağlantısını kullandığım için. Vay efendim telefon kapanacak 3 kez titreyecek usb kablosunu sökün açma tuşu ve ses kısma tuşuna birlikte basın yine 3 kez titreyecek sonra tuşlar basılıyken açılmadan usb kablosunu merhaba takın vs. Çıldırtmıştı açıkcası olmadıkça uğraştım. Sonra anakartın direk usb çıkışına bağladım yani kasanın arkasına usb 3.1 e taktım bu kez olmuştu.

    Format atılmış Sony Xperia XA Ultra cep telefonuna sahiptim artık. Hemen wifi ve ön kamerayı test ettim sonuç hüsran 4 saatlik uğraştım çöp olmuştu. Yine ön kamera açılıyor odaklanma sorunu yüzünden sürekli bulanık ve titreşimli, wifi açılıyor hiç bir ağ görmüyordu.

    Senkronizasyon kullanmayı hiç bir zaman tercih etmemiştim ve rehberim her zaman SIM KART kayıtlı olurdu. Ama atladığım bir nokta vardı. Sony beyler sim kart rehberi kullanmıyor illaki telefon hafızası istiyordu. Sim kart rehberini de sıfırlamış sadece telefon hafızasındaki rehberle kullandığımı alışkanlıktan ve 4 saatlik stresli durumdan ötürü atlamıştım. Telefonumda ve hiç bir ortamda rehberim yoktu artık anadan doğma gibi hissetmiştim :)

    Tüm yolları denedim, operatörü aradım belli ücret karşılığı sim kart menüsünden yedekleme yapıyorlarmış daha önce yaptınız mı hayır. Tüm senkronizasyonlar kapalı kullandığım için hiç bir uygulama yanıt vermedi arayışıma. Google, Sony, operatör vs.

    Facebook 2017 yılında bi senkronizasyon yapmış sonra kapatmışım büyük ihtimalle. Facebookdan bazı 2017de ki rehberime ulaşabilmiştim ama arada 2 yıl vardı ve kayıp büyüktü, ev sahibimin numarası olmadığı için kirayı zor bela ulaştırdım. (elden veriyorum)

    SONY XPERİA XA ULTRA cihazımın bu kez sarj soketi bozuldu ve bir daha açılmamak üzere ebediyete uğurlandı. Hemen gittim General Mobile GM8 3/32 telefon aldım. Abi adamlar benim Sony ile o kadar uğraştığım bulamadığım rehberimi tek tuşla telefona yükledi tam 246 kişi.

    General Mobile GM 8 ayarlarımı yaparken zil sesi bildirim vs ayarlıyordum. Beni mutlu eden ve bir okadar da tedirgin olduğum rehberimle karşılaştım. Abi siz nereden çektiniz bu rehberi ben 1 hafta uğraştım programlar bile denedim birçok servisi ve operatörü telefonla aradım rehberime ulaşamadım.

    General Mobile GM 8 >> Ayarlar >> Google >> Kişileri geri yükleyin >> Sony - F3211 cihanızınız 246 kayıt.

    Rehberim geri geldi. General Mobile GM 8 den ise ekran oranı yüzünden çoğu videonun o çözünürlüğü desteklememesinden ötürü kayıp yaşanması haricinde memnunum. Videolar ekranı tam doldurmuyor kenarlar siyah kalıyor veya tam doldurmasını ayarlıyorsunuz bu kez kayıp oluyor üstten ve alttan.

    Uzun uzun tecrübemi anlattım. Bu arada GM8 tam F/P bir telefon.

    Sahi bu Google bana rehberimi Sony cihazımda vermedi senkronizasyon yok dedi ama Android One GM 8 tek tuşla nereden buldu. Ne zaman ne şekilde yedekledi. 1 ad. bile kayıp yok.

    Edit: yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 17 Ağustos 2019; 12:32:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • gm8 en duzgun cihaz su anda 1.000tl altina hocam.hayirli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolyordam35

    gm8 en duzgun cihaz su anda 1.000tl altina hocam.hayirli olsun.
    Teşekkürler. Bundan sonra GM, vestel veya casper. Daha başka yerli varsa. Genellikle dikkat ediyorum bulabildiğim yerli herşeyi kullanmaya tüketmeye.

    Kim yedekledi benim rehberimi bu konuda mutlu olduğum kadar tedirgin de oldum. Zaten ne konuştuysak ne ile ilgili arama yaptıysak reklamlar onlarla dolu

    Melesa atladığım birşey de var şimdi hatırladım. Yine telefonu kurcalarken hiç bir mailim de olmayan hiçbir şekilde paylaşılmamış Windows 10 bilgisayarımın masaüstünde duran html dosyası telefonumun dosyalar veya galeri kısmında gözüktü. O html dosyası Windows'u kurduğum zaman otomatik olarak geldi. (oynanmış bi Windows kurmuştum, yararlı linkler adında html koymuş masaüstüne) hiç bir zaman yer değiştirmedi paylaşılmadı. Google Chrome bile hiç bir zaman kurmadım Windows'a sadece opera üzerinden Gmailime girdim. Ona nasıl ne şekilde ulaştı.

    WhatsApp konuşmalarıma ulaşmış hadi onu yedekledim hatırlıyorum. Gmail ulaşmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 17 Ağustos 2019; 12:47:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.