Şimdi Ara

Anlamadığım Bir Şey Var.......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anlamadığım bir şey var. Fakat bunu gerçekten anlamıyorum.
    Yani nasıl katlanıyorsunuz bunca şeye..
    İnsanları o kadar kıskanıyorum ki.. Geçenlerde bi konuda değinildiği gibi çalışma karşıtı felan değilim. Sistemin bi şekilde yürütülmesi gerek. Zaten benim konum da bu değil. Bu bir troll denemesi de değil. Prim peşinde de değilim. Yalnızca anlamak istiyorum. Çok anlamak istiyorum sizi.. Nolur bana anlatın..

    Bugün Ankamall Avm ye gittim. Para harcayasım geldi. Zira çalışıyorum ve biraz dağıtıp üstüme başıma bi şeyle almak, bir askılı çanta, bir güzel parfüm, bir kemer.. Ne biliyim; pantolon kazak, ceket almak ister insan. Bunu ben de istiyorum. Fakat bu mağazalarrdaki kıyafet raflarının durumu nedir yahu.. Hiç bir kategoriye göre düzenlenmemiş.. Gelişigüzel, illaki biri beğernir kafasıyla, yani kapitalist kafayla bir kar çılgınlığı.. Yani bunlar insanı zorla komünist yaparlar..
    Geçen haftalarda bi parfümcü bulmuştum. Sonra uğrarım dedim. Bu gidşimde ara ki bulasın.. Aradıkça başım dönüyor ve beynimin elektriksel sinyalleri şakaklarıma vuruyormuş gibi hissediyorum. Koca Avm de bi tane avm görevlisi olmaz mı? Ben nereden bilebilirim şu mağaza nerede, bu market nerede..? Artık iyice kaybolduktan sonra çıkışlara gidip güvenliklere sormak zorunda kalıyorum. Çok mu zor Avm yönetiminin (ki o da varsa) 5 - 10 eleman görevli alması????? Bir de Migros'a gireyim dedim ki orada bile bir tane görevli yok. Şu nerde diye sorabileceğin bir tane insan yok.. Parfüm alacağım, nerede olduğunu bilmiyorum. Yav ben izci miyim ayak izlerinden yol mu bulmam gerekiyor.. Bi kaç şey almak için bizim köy kadar marketi adım adım arşınlamam mı gerekiyor..
    6 ay kadar içki içmiyordum. Alabildiğim tek pantolonu da bir yerde unutup kaybedince artık nolacaksa olsun deyip içmeye karar verdim. Alt katta bahçede Newcastle diye bi yer var..
    Oraya gittim. Viskileri ssordum. Adam Migrosta 300 liraya satılan viskinin bir kadehin 5 de 1'i kadarı için 48 tl dedi.. E dedim ben bunun şişesini 300 liraya alırım, niye bu kadar pahalı? Dedi bi adam: E burası Newcastle, mekan farkı.. Sokuyum mekana.. İki karı kahkasası, bi kaç tiki, bi kaç göt meme göreceğiz diye, masaya mum ışığı koyum plastik bitkilerle oluşturduğun sahte ortam için 3 katı fiyatı niye ödüyüyüm ki.. Ben de bi çay aldım. Çay 5 lira.. Yine bu alıştığım bi fiyat.. Çünkü tek numarası pis bi teras manzarası olan bi kafenin çayına 4 lira vermişliğim çok oldu..
    Dün gece üşenmedim hesapladım.. 25 liraya alınan bi paket çayın bi yemek kaşığı 40 kuruşa denk geliyor. Hadi diyelim 10 kaşık çay koydun demliğe.. Etti sana 4 lira.. Sen bu demlikten yarım bardak çay dolduruyorsun ve bardak başına 4 lira alıyorsun. O kadar ayar oldum ki ilham geldi.. Fırsatını bulursam çaycı açacağım. Bardağını 1,5 liraya versem köşeyi dönerim..


    Uzun lafın kısası ben bu kapitalist çılgınlığın adamı değilim. Bugüne kadar idare ettiğimi sanırdım ama hayır ben bu işi beceremiyorum. Bana köy olacak, dağ bayır ova olacak. Ben şehir insanı değilim. Sudan çıkmış balığa dönüyorum..

    Uzun lafın kısası benim anlamadığım siz nasıl katlanıyorsunuz bu çılgınlığa, çürümüşlüğe.. Görmüyor musunuz.. İnsani gereklilikleri, en azından bir yol sorup bilgi almayı bile size çok gören, sizi değil,,, EVET SİZİ DEĞİL CÜZADNINIZDAKİ LİRALARI ÖNEMSEYEN BİR SİSTEM ŞU ANDA İYİ KÖTÜ BÜYÜYOR GELİŞİYOR. Her koyun kendi bacağından asılıyor ve asıldığı dal içinde para ödemek zorunda. Bana bir söyleseniz bu işin sırrını çok iyi olur DOSTLARIM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisikletini satan bilge -- 8 Ekim 2017; 22:9:31 >







  • Katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.