Şimdi Ara

Anlamak istiyorum ama anlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu aralar bahtsız bedevi gibiyim. Hatırımı sormayan kutup ayısı kalmadı desem yeridir.

    Mesela bir yakınıma böbrek vermek istiyorum ve beşinci dereceden akraba olduğum için etik kurula çıkmak üzere vergi borcu yoktur, eşinin muvakatı vardır gibi belgeler istiyorlar

    Tamam kardeşim ben bir kansızlık yapıp böbreklerimi kendi akrabama satmaya niyetlenebilirim diye vergi borcu yoktur diye maliyeden belge istedin ve bende buna eyvallah dedim. Ulan her iki böbreği iflas eden bir insandan neden vergi borcu yoktur diye maliyeden onaylı belge istiyorsunuz

    Canı ile uğraşan bir insandan güya adını etik koyduğunuz bir kurula çıkması için vergi borcu yoktur diye belge istemenin neresi etik anlamak istiyorum ama anlayamıyorum.

    Nüfus müdürlüğünden akrabalık durumumuzu ispatlayan belgeler istiyorsunuz anlıyorum ama nüfus müdürlüğünden alınan kimlik belgesini neden noterden onaylatmamız gerekiyor bir türlü anlamıyorum.

    İlk okul mezunu olmayan 33 yıllık eşim biraz çocuksu bir mutluluk ile organ naklimi onayladığı söyleyince " fazla rahat " diyen eleman 33 yıllık hayat arkadaşımdan akli denge raporu isteyen noterdeki elemanı anlayamıyorum.

    Gerek kamu spotları ile, gerek işitsel ve görsel iletişim araçları ile organ naklinin ne kadar önemli olduğu hakkında onca yayın yapıldıktan sonra " neden böbreğini vermek istiyorsun " diye soran etik kurul görevlisini anlayamıyorum.

    Tüm bu süreç içinde bir buçuk ayda gerekli tahlil ve araştırmalar için defalarca İstanbul - Isparta arasını yol yapan biri olarak usg, bt ve sintigrafi gibi işlemlerde bir hafta on gün sonrasına gün verilmesini anlayamıyorum.

    Organ nakil koordinatörlügündeki elemanın gayretleri olmasa en az iki posta daha istanbul ısparta seferi yapacak olmamın gerekçesini de anlayamıyorum.

    Hadi bu süreç içinde biraz paramız vardı da İstanbul'u yol yapabildik diyelim ama aynı durumda olup da cebinde parası kısıtlı olan bir insan ne yapabilirdi inanın bu tarafını hiç anlayamıyorum.

    Her iş bitiyor. Nakil için hastaneye yatmak üzere İstanbul'a geliyorum ve ben tali yoldan çıkarken ( ki sağımı kontrol etmem lazımken etmediğim için hatalıyım ) tarama çizginini üzerinden gelip 20 km hızla giden bir araca bindiren elemanı anlayamıyorum.

    Polise kaza var dediğimiz halde polisin " tutun tutanakları, anlaşın aranızda " mantığı ile olay yerine gelmemesini hiç anlayamıyorum.

    Başıma ilk defa böyle bir gelmesini anlayabiliyorum ama kaza tutanağı nasıl tutulur bilmeyen benim gibi insanları bir iki çakalın kucağına atan bu anlayışı gerçekten anlayamıyorum.

    Her şeyi geçiyoruz. Ben hastanede yatarken akrabamın evimin önünde aracımı patlatıp teybi alıyorlar. Bu soruna çözüm olarak teybi alanları tanıyan birini bulduk, üç beş verip teybi alacağız diyen elemanı hiç anlamıyorum.

    Düşünün be kardeşim. Daha bir haftalık arabanız patlatıyor. Çalınan teybi geri almanızın yegane yolu kendi teybinizi hırsızdan satın almak.

    Aracın camı 200 lira, teybin orjinali yaklaşık 2000 lira ve ben hırsızla anlaşmanın mantığını anlayamıyorum
    Kendi teybimi başkasına gömmüş ise bir başkasının teybini patlatıp bana uygun fiyatla satacak bir eleman ile anlaşmak zorunda kalmayı da bana bunu çözüm diye sunmayı da anlayamıyorum

    Çalınan teybimi hırsızdan satın alsam bile çalıntı teyp kullandığım gerçeğini değişeceğini zanneden ve hırsıza bir şekilde pirim veren vicdanı da ahlakı da anlayamıyorum.

    Anlayamadığım daha pek çok şey oldu bu süreçte.
    Hepsini yazacak takatim yok açıkçası çünkü yarın nasipse ameliyata gereceğiz ve inşallah iyi de olacak.

    Son olarak demek istediğim insanlara organ naklinin önemini anlatıyorsanız organını vermek isteyen insanları yokuşa sürmeyin.

    Bir insanın aracı kaza yapmış ise bir zahmet görevli bir memur yollayın ve benim gibi insanları üç beş çakala yem etmeyin

    Sağlıcakla kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamucan -- 12 Mart 2018; 11:26:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.