Şimdi Ara

Annem golfe vurmuş hasar hakkında yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • eğer arkadan vurmuşsa onun kaskoya bir zarar gelmez bildiğim. arkadan vuran aracın sigortasından yapılır diye biliyorum. yani o golfe giren çıkan yok.
  • tampon daha önceden de macunlandığı için yeniden zımparalanıp boyanacak. sanayide 150-200 liraya çıkar. iç tırnakları kırılmışsa durum değişir. yine yapıştırılıp kullanılır. bu duruma trafiği karıştırmak istemiyorsanız davet edin sanayiye yaptırın parasını verir kurtulursunuz.
  • cellman406 C kullanıcısına yanıt
    Göçük neredeymiş anlayamadım ?
  • Geçenlerde benim aracımın tamponuna park halindeyken sürttüler, hiç trafiği falan karıştırmadık gittik kaportacıma, sürten kişinin abisi ile kaportacım anlaştı 200 tl den 150 tl ye düştüler ki tampon boyasının ederi bu kadarmış zaten. Fazlasını istiyorsa da çıtır çıtır yiyecektir, hakkınızı boşu boşuna kaptırmayın görünen bir şey de yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamSoldier61

    Göçük neredeymiş anlayamadım ?

    İşte.. :D Adamın tarifini yazdım ben orda yoksa fotoda gördüğümü değil:D

    quote:

    Orijinalden alıntı: freeman6161

    şimdi birşey görünmüyor ama bi süre sonra kılcal çatlaklar oluyor tamponda.boyanması yeterli gibi duruyor. tabi iç kısmında deforme olmuş darbe emiciler yoksa. fotolara aldanmamak lazım

    Hocam işte o yüzden anneme sordum yok dokunma değil dedi iyi çarpmış baya, içerde ek bir zarar olabilir bilemem.

    quote:

    Orijinalden alıntı: scaner123

    Geçenlerde benim aracımın tamponuna park halindeyken sürttüler, hiç trafiği falan karıştırmadık gittik kaportacıma, sürten kişinin abisi ile kaportacım anlaştı 200 tl den 150 tl ye düştüler ki tampon boyasının ederi bu kadarmış zaten. Fazlasını istiyorsa da çıtır çıtır yiyecektir, hakkınızı boşu boşuna kaptırmayın görünen bir şey de yok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: mavipasa

    tampon daha önceden de macunlandığı için yeniden zımparalanıp boyanacak. sanayide 150-200 liraya çıkar. iç tırnakları kırılmışsa durum değişir. yine yapıştırılıp kullanılır. bu duruma trafiği karıştırmak istemiyorsanız davet edin sanayiye yaptırın parasını verir kurtulursunuz.


    Hocam sanayide tanıdık biri yok bir de bizim arabalar 2-3 senelik ve kazasız olunca hep serviste işimizi görüyorduk bakım vs.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Teterboro

    eğer arkadan vurmuşsa onun kaskoya bir zarar gelmez bildiğim. arkadan vuran aracın sigortasından yapılır diye biliyorum. yani o golfe giren çıkan yok.


    Yok hocam mesele kaskoya zarar gelmesi değil tramerde hasar kaydı çıkmasın istiyor. Da yani onun için ben 500 lira parayı neden vereyim yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 26 Aralık 2014; 22:33:03 >




  • cellman406 C kullanıcısına yanıt
    Yalnız eğer araçta gerçekten bir hasar varsa adam tramer konusunda haklı değer kaybı davası açmadığına şükredin fakat bu hasar olan durumlarda geçerli araçta bir şey yok ki
  • cellman406 C kullanıcısına yanıt
    Arabasının arka tamponuyla geçinen arkadaşım var :D Arka tampon ve vurdurtmak yan yana gelince kötü oluyor ama neyse :D

    2 3 defa bizim arkadaşının arabasının arka tamponuna vurdular. Gerçekten hiç suçu yoktu , yani kasten gazlayıp gazlayıp frene basmıyor, 2 si kırmızı ışıkta oldu. Adamlar çıkarım 200 ve 150 lira verdiler. Arkadaşım tamponu japonla yapıştırdı evde :D
  • HazzaR kullanıcısına yanıt
    Şimdi iyi bir şey yaptığınız düşünüyorsunuz ama öbür tarafta hesabını nasıl vereceksiniz?
  • şimdi kafalardaki soru işaretlerini biraz kaldıralım..otomobil dünyasında dönüm noktası 1960 yılıdır..1960 yılına kadar kırılma mekaniğinde güvenli ömür kriterleri geçerliydi o bizim hayran kaldığımız taş gibi dediğimiz araçlar o mantikla yapılan araçlardı bütün görevi sürücüyü ve kendisini minumum darbe hasarla atlatmak uzun yıllar hizmet etmek vs..1960 dan sonra ise güvenli yenilme kavramı ve felsefesine geçildi..bundan sonraki amaç aracın alabileceği bütün darbeyi emerek deforme olması (hasara tolerans) lakin koruyucu kafes dediğimiz şöfor mahallini koruyarak hayatta tutabılmekti ınsanii yani ana amaç darbeyi olabildiğince gövde de sönümleyebilmek...

    bunları neden anlattımm..anlattım ki yukarda bahsedilen karaktersiz ,ahlaksız insanlar iyi niyetlerinizi kullanarak sizden para sömürmesin sizi keriz yerine koymasın..aracın belli bölgeleri farklı darbelere karşi güçlendirilmiştir..bumper diye tabir edilen tamponlar ise günlük hayatta çok fazla temasa maruz kaldığı için..olabildiğince elastiklik katsayısı yüksek olan polikarbol malzemelerden üretir...o ufacık çarpmalardan vs hiçbir zarar gelmez gelmemiştir...çok şiddetli bir darbe alırsa lakin plastik tampon emer emediği kısmı plastiğin altındaki metalik alaşımı deforme eder..orta seviyede bir hasar alırsa eğer..plastik tamponun tırnakları kırılır yapıştırıldığı yerden atmalar ve gerginliklerle sökülme yaşanır..bu da gözle ve elle tespit edilecek olaylardır.. umarım faydalı olmuştur anlattıklarım ..




  • Abi adamın tamponu zaten daha önce kazalıymış komple macun çatlağı var üstte. Adama yeni tampon almanıza gerek yok. Gidin bi tamirciye 150 max 200 tl ye iş biter verin kurtulun sigortadan yaptırırsanız hasarsızlık uçar gider. Sigortacıya sorun sigortamdan yaptırırsam seneye ne olur diye ona göre aradaki kar zarar oranına göre düşünün kara verin ama adamın eline 500 saymayın.
  • herkes golf sahibine yüklenmiş ama araç sizin olsa böyle yazmazdınız
  • rudeboy87 kullanıcısına yanıt
    Hocam zahmet edip bilginizi paylaşmışsınız hiç faydalı olmaz olur mu elinize sağlık :) ben şahsen bilmiyordum birçoğunu zaten 1 aydır filan arabam var yeni yeni öğreniyorum her türlü bilgiye açığım yani. Bu konu da bana ders oldu böyle bir durumda kalırsam ne yaparım biliyorum artık. @rudeboy87

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @speedystop

    Hocam anladım ilettim artık ona göre kâr zarar hesabını yapacaklar ama muhtemelen karşı tarafın da helalligini almak için nakit 150-200 verilecek.

    @chairman of the board

    Hocam haklısınız tabi ki bilemeyiz belki arkadaş benim gibi anlamıyordur sanayide ona kazık fiyat söylemişlerdir veyahut bilmediğimiz bir hasarı vardır sensor bozulmuştur vs.. Ama bize böyle bir bilgi vermedi sadece boyanacak dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cellman406 C kullanıcısına yanıt
    hayırlı uğurlu olsun hocam allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..bilgi paylaştıkça değerli diye düşünüyorum hoş onları bile eksileyenler var aramızda ...tecrübe para ile satın alınamayacak tek şey..tecrübe sahiplerinden öğrenmek ise altın kadar değerli.. hepimizin öğrenecek çok şeyi olduğuna inanıyorum..hayırlı günler dilerim ...saygılar
  • rudeboy87 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Bilmukabele hayırlı akşamlar saygılar sevgiler efendim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.