Şimdi Ara

ANTALYA 3 .Piyade Eğitim Tugay Komutanlıgı ANTALYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
6
Favori
105.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3’ÜNCÜ PİYADE EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI ERBAŞ VE ER BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

    Sevgili Mehmetçik;

    Vatani görevinizi yapmak üzere bugünden itibaren kutsal askerlik ocağına katılmak için gerekli belgelerinizi alarak Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmış bulunmaktasınız. Bu broşür size askerlik yükümlülüğünüzü yerine getirmek üzere askerlik şubesinden tertip edildiğiniz 3’üncü Piyade Eğitim Tugayına katılıncaya kadar dikkat etmeniz gerektiği değerlendirilen konularda bilgi vermek üzere hazırlanmıştır.

    1. Türk Silahlı Kuvvetlerinin güzide ve seçkin birliği, gurur ve övünç kaynağı olan 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına(Antalya) size belirtilen yol süresi içinde katılacaksınız. Hedefimiz sizleri sapasağlam teslim alıp, askerlik hizmetinizi tamamlamayı müteakip daha olgun ve tecrübeli olarak ailelerinize teslim etmektir.

    2. 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Antalya’da bulunmaktadır. Aynı zamanda Tug.K.lığına bağlı olan 58’inci P.Eğt.A.K.lığı da Burdur’da konuşludur. Antalya’ya kara ve hava yolu, Burdur’a ise kara ve demiryolu ile ulaşabilirsiniz.

    3. 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığının eğitim veren birliklerinden 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Bnb.Maruf Kışlası(Burdur)’nda, 4’üncü Piyade Eğitim Tabur Komutanlığı ise General Niyazi ÇELİK Kışlası(Antalya)’nda konuşlu bulunmaktadır.

    4. General Niyazi ÇELİK Kışlası (Tel.Nu.: 0 242 321 53 54) Antalya Şehir Merkezinde Antalya-Alanya karayolu üzerindeki Topçular Mahallesinde, Havalimanı yolu üzerinde bulunmaktadır. Gn.Niyazi ÇELİK Kışlasına terminal ve havalimanından kalkan şehir içi minibüs ve otobüslerle kolayca ulaşabilirsiniz.

    5. Bnb.Maruf Kışlası (Burdur) (Tel.Nu.: 0 248 233 13 57) Burdur-Fethiye karayolu üzerinde bulunmaktadır. Karayolu ile Burdur’a geldiğiniz takdirde otobüs terminalinden sizi kışlaya getirecek ücretsiz servislerden yararlanabilirsiniz.

    6. Eğitim merkezine seyahatiniz esnasında kaza, hırsızlık, gasp vb. bir durumla karşılaşmanız halinde en yakın polis veya jandarma karakoluna müracaat ediniz.

    7. Seyahat esnasında veya 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına katılmadan önce kendisinin subay veya astsubay olduğunu belirterek size askerlik yapacağınız birlikte tanıdığı olduğunu, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyerek sizden menfaat elde etmeye çalışacak dolandırıcılarla karşılaşabilirsiniz. Bu tür işlemlerin tamamı bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Bu kişilere asla inanmayınız, bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.

    8. Kayıt kabul esnasında sizlere tüm istihkaklarınız (elbise, don, fanila, pijama, çorap, havlu, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, eşofman, diş macunu, diş fırçası, tıraş kremi, şampuan, sabun vb.) verilecektir. Size verilecek eğitim kıyafetleri ve botlar bizzat kendiniz tarafından uygun olup olmadığı denenerek teslim edilecektir.

    9. Günlük ihtiyaç duyacağınız (bot boyası, kalem, defter, telefon kartı vb.) malzemeler kantinlerde bulunmaktadır.

    10. Berber ve terzi ihtiyacınız için kışlalarda gereken her türlü tedbir alınmıştır.

    11. Gerek Antalya gerekse Burdur Kayıt Kabul Merkezlerimiz Cumartesi, Pazar ve Resmi Tatil günleri de çalışmaktadır. Kayıt kabul merkezine ne zaman gelirseniz gerekli bütün işlemleriniz bitirilecektir. Ancak ertesi güne hazırlık yapabilmeniz ve askerliğinizin ilk gününe zinde başlayabilmeniz için çok geç saatlere kalmamanızın uygun olacağını hatırlatırız. Kışlaya ilk geldiğinizde törenle karşılanıp törenle uğurlanacaksınız.

    12. Kayıt kabul işlemleriniz için Askerlik Şubesi tarafından kapalı zarfta verilen belgelere ve nüfus cüzdanınıza muhakkak ihtiyacınız olacaktır. Bu belgeleriniz olmadan kayıt işlemleriniz yapılmayacağından belgeleri muhafaza etmenizi hatırlatırız. Aksi halde Antalya veya Burdur Askerlik Şubesine müracaat ederek belgeleri yenilemeniz gerekecektir. Bu da sizin kayıt kabul işlemlerinizin gecikmesine dolayısıyla gün kaybınıza neden olacaktır.

    13. Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, dizüstü bilgisayar, CD/DVD, taşınabilir bellek, ses kayıt cihazları vb. malzemeler ile kesici ve delici aletler, yiyecek ve içecek ile benzeri maddeler getirmeyiniz. Cep telefonu getirdiyseniz Kışla Nizamiyesinde görevli personele senetle teslim edebilir, dağıtım olduğunuzda geri alabilirsiniz.

    14. Yanınızda getirdiğiniz paranızı emanet maksadıyla kimseye vermeyiniz. Kışla içerisinde nakit para ile alışveriş yapılmamaktadır. Kantinlerden yapılan alışverişlerde Ziraat Bankası Akıllı Kartı kullanılmaktadır. Adınıza hazırlanmış akıllı kart kayıt kabul sırasında size teslim edilecektir. Nakit paranızı akıllı karta yükletebilirsiniz. Yaptığınız her alışveriş sonunda size verilen alışveriş fişini mutlaka kontrol ediniz ve saklayınız. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda amirlerinize müracaat ediniz. Kışla içinde bankamatik ve PTT şubeleri mevcuttur, işlemlerinizi buradan yapabilirsiniz.

    15. Kışlaların muhtelif yerlerinde yeterli sayıda ankesörlü telefon bulunmaktadır. Telefon kartını kantinlerden temin ederek ailenizle görüşebilirsiniz.

    16. Tedavi amacıyla sürekli kullandığınız ilaçları yanınızda getirebilir, doktor nezaretinde kullanabilirsiniz. Bu şekilde bir durumunuz varsa kayıt kabul esnasında bunu söyleyiniz. Ayrıca bölükteki rütbeli personele de sağlık durumunuzu açıklayınız.

    17. Sorunlarınıza daha kolay çözüm bulunabilmesi için kayıt kabul esnasında varsa özel sağlık ve ailevi problemlerinizi çekinmeden ilgili personele söyleyebilirsiniz. Kışlalarımızda bulunan Rehberlik ve Danışma Merkezlerindeki uzman personel ile görüşebilirsiniz.

    18. Dört haftalık temel eğitimi müteakip Yemin Töreni (genellikle Cuma günü) icra edilecektir. Yemin Törenine tüm aile fertlerinizi çağırabilir ve bu onurlu günü onlarla paylaşabilirsiniz. Yemin Töreninin olacağı gün ve saat size öncesinden tebliğ edilecektir.

    19. Aile bireyleriniz 24 saat sürekli faal olan “Alo Mehmetçik Hattını” (Tel.Nu.: 0 242 321 53 54 dahili numara: 55 55) arayarak sizin hakkınızda bilgi alabilir.

    20. Burada bulunduğunuz süre içersinde hafta içerisinde 12.30-14.00 ve 17.00-19.00 saatleri arasında, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçileriniz sizi ziyaret edebilirler.

    21. Kanunda belirtilen acil haller dışında yemin edinceye kadar şehir içi ve şehir dışı izin verilmemektedir.

    22. Maddi durumları iyi olmayanların ailelerine 4109 sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun hükümleri doğrultusunda yardım yapılmaktadır. Durumları bu şekilde olan erbaş/erlerimizin aileleri Kaymakamlıklara başvurarak bu yardımdan faydalanabilirler.

    23. Bu kutsal Vatan Görevinin sizlere ve ailenize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, şimdiden hayırlı tezkereler dileriz.

    3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı




  • gencler hepinize hayırlı olsun... dedenizin dedesi ve antalyanın en yağız eğitim çavusu olarak yazıyorum. baya zor gececek, yazın en sıcak günlerinde ki 30 agustos törenleri icin kıslık tören elbisesiyle provalar yapacaksınız, hatta aranızda usta birliği 3. bölük olan varsa fatih babadan (sarı) çekeceği var :))) 4. ve 2. bölüğe düşen diğerlerine göre biraz daha iyi olacak, allah yardımcınız olsun...
  • Beyler antalyayi aradim camasir olayini sordum :) koyu yesil olmasin acik yesil haki rengi olacak diye acikca belirtti haberiniz ola

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler :)
  • Acemilik tugay usta birliği kolordu oldu ya, zaten yanıma fazla bir şey almayayım diyordum ki tam oldu :)
    Dedelerden kantin-alışveriş ile ilgili bilgi paylaşabilecek olan var mı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecanonline

    Acemilik neyse de ben usta birliğimi bulamadım :D AngelRa sen Sgk işini ne yaptın, izin kağıdı yalan olmuştu ? :P

    kardesım ben askere gıdınce bızımkıler asker durum belgesı alıp gıdecekler ıptal ettırecekler.
  • pazar sabahı saat 9 da antalyada olucam bende cok da gec gırmek ıstemıyorum tugaya. Saat 11 gıbı gırerım en gec. Ic camasırınıda koyu yesıl degıl sarımtırak alın bencede. Tum satıcılar koyu yesıllerı kakalamaya calısıyor kanmayın.Gunes kremıde goturcektım vazgectım. Gotursem mı kı ??? Toz pudrada sıkıntı olabılır kardesım cogu arkadas gırıste kaptırmıs oncekı donemlerden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AngelRa

    pazar sabahı saat 9 da antalyada olucam bende cok da gec gırmek ıstemıyorum tugaya. Saat 11 gıbı gırerım en gec. Ic camasırınıda koyu yesıl degıl sarımtırak alın bencede. Tum satıcılar koyu yesıllerı kakalamaya calısıyor kanmayın.Gunes kremıde goturcektım vazgectım. Gotursem mı kı ??? Toz pudrada sıkıntı olabılır kardesım cogu arkadas gırıste kaptırmıs oncekı donemlerden.

    Uçakla mı gidersin sen naparsın ? Ben 8 gibi falan inerim sanırım Antalya'ya, Pamukkale 12 otobüsüyle gidicem de ondan sonra ne yapıcam teslim olana kadar onu bilemedim :D
    Ben zaten fazla bir şey almayacaktım, tugay olması da tuzu biberi oldu. İlk 3-5 gün yetecek kadar eşya alıp gerisini kantinlerden tedarik ederim diye düşünüyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecanonline

    quote:

    Orijinalden alıntı: AngelRa

    pazar sabahı saat 9 da antalyada olucam bende cok da gec gırmek ıstemıyorum tugaya. Saat 11 gıbı gırerım en gec. Ic camasırınıda koyu yesıl degıl sarımtırak alın bencede. Tum satıcılar koyu yesıllerı kakalamaya calısıyor kanmayın.Gunes kremıde goturcektım vazgectım. Gotursem mı kı ??? Toz pudrada sıkıntı olabılır kardesım cogu arkadas gırıste kaptırmıs oncekı donemlerden.

    Uçakla mı gidersin sen naparsın ? Ben 8 gibi falan inerim sanırım Antalya'ya, Pamukkale 12 otobüsüyle gidicem de ondan sonra ne yapıcam teslim olana kadar onu bilemedim :D
    Ben zaten fazla bir şey almayacaktım, tugay olması da tuzu biberi oldu. İlk 3-5 gün yetecek kadar eşya alıp gerisini kantinlerden tedarik ederim diye düşünüyorum :)

    hocam sen ankaradan mı gıdıosun? ben ankaradan gıdıorm 00.30 otobusuyle gıdıcem pazar gunu... benden bı oncekı otobusle gıdıosun ankaradan gıdıosan. Ben alısverısı yapmıstım. Mecbur goturcez artık. Cok kalabalık sayılmaz cantam. Iletısımde olalım kardesım.




  • Antalya Otogar ve Havalimanı içerisinden 600 numaralı Belediye otobusune bınebılırsınız. İç hatların önünde ve Otogar içinde bekler bu otobüsler ve ücreti 3.40 kuruştur.

    Otobüs'ün resmi.

     ANTALYA 3 .Piyade Eğitim Tugay Komutanlıgı ANTALYA


    Birliğinizin tam önünde inersiniz. Buralar çok sıcak, 40-45 derece arasında bir sıcaklıkta acemiliğinizi yapacaksınız, buna göre önlemlerinizi alın. Antalya ile başka sorularınız varsa 337. KD dedeniz burda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H0nest -- 10 Ağustos 2012; 19:26:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AngelRa

    hocam sen ankaradan mı gıdıosun? ben ankaradan gıdıorm 00.30 otobusuyle gıdıcem pazar gunu... benden bı oncekı otobusle gıdıosun ankaradan gıdıosan. Ben alısverısı yapmıstım. Mecbur goturcez artık. Cok kalabalık sayılmaz cantam. Iletısımde olalım kardesım.

    Evet 12 otobüsünde olcam :) Olmadı otogarda beklerim gelişini :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H0nest

    Antalya Otogar ve Havalimanı içerisinden 600 numaralı Belediye otobusune bınebılırsınız. İç hatların önünde ve Otogar içinde bekler bu otobüsler ve ücreti 3.40 kuruştur.

    Otobüs'ün resmi.

     ANTALYA 3 .Piyade Eğitim Tugay Komutanlıgı ANTALYA


    Birliğinizin tam önünde inersiniz. Buralar çok sıcak, 40-45 derece arasında bir sıcaklıkta acemiliğinizi yapacaksınız, buna göre önlemlerinizi alın. Antalya ile başka sorularınız varsa 337. KD dedeniz burda.

    eyw dede bu degerlı bılgı ıcın. Egıtımler ve koguslar ıcın ne dıosun dedem?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: H0nest

    Antalya Otogar ve Havalimanı içerisinden 600 numaralı Belediye otobusune bınebılırsınız. İç hatların önünde ve Otogar içinde bekler bu otobüsler ve ücreti 3.40 kuruştur.

    Otobüs'ün resmi.

     ANTALYA 3 .Piyade Eğitim Tugay Komutanlıgı ANTALYA


    Birliğinizin tam önünde inersiniz. Buralar çok sıcak, 40-45 derece arasında bir sıcaklıkta acemiliğinizi yapacaksınız, buna göre önlemlerinizi alın. Antalya ile başka sorularınız varsa 337. KD dedeniz burda.

    Dede Allah razı olsun, şu an için her türlü bilgi işimize yarar gibi. Gördüğün üzere DH forumunda bile bu tugay için fazla bir şey yazılmamış. Başka yerlerde zaten yok. Sayende ulaşımı hallederiz de adaptasyon nasıl olacak :) Buradaki arkadaşlar olarak sadece acemilik orada, sonrasında Kıbrıs'a çıkarma yapıcaz bakalım hayırlısıysa :)




  • Kardeşim ben burda yaşıyorum, acemilik İskenderun, usta birliği Tuzla'ydı benim, sıcaklık ve ulaşım konusunda yardımcı olmaya çalıştım. Acemilikten sonra burda kalanlar Ekimin sonuna kadar denize girebilir, çarşı ızınlerınde güzel muhabbetler kurabilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecanonline

    quote:

    Orijinalden alıntı: AngelRa

    hocam sen ankaradan mı gıdıosun? ben ankaradan gıdıorm 00.30 otobusuyle gıdıcem pazar gunu... benden bı oncekı otobusle gıdıosun ankaradan gıdıosan. Ben alısverısı yapmıstım. Mecbur goturcez artık. Cok kalabalık sayılmaz cantam. Iletısımde olalım kardesım.

    Evet 12 otobüsünde olcam :) Olmadı otogarda beklerim gelişini :D

    senden yarım saat sonra orda olucam. beklersen beraber gecerız kardesım bırlıge.
  • Malum hava cok sicak 40-45 derece diyorsunuz kapriyle falan gelsek daha ilk gunden dikkat ceker miyiz ne dersiniz dedeler? Yoksa pantolonu cekelim mi? Ya da giden arkadaslar ne giyip gitmeyi dusunuyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat çekmen tamamen komutana bağlı, kıl birisine denk gelirsen takar sana kafayı, bence hiç risk alma, yazlık bir pantolonla git, zaten bir daha o pantolonu acemiliğin bittiğinde giyebileceksin.
  • Ben de oyle dusunmustum. Ben o halde canakkaleden kapriyle cikayim otogarda pantolona donerim :) malum 14-15 saat yol rahat gitmek lazm :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AngelRa

    senden yarım saat sonra orda olucam. beklersen beraber gecerız kardesım bırlıge.

    Tamam haberleşelim, yapacak bir şey yok ben otogarda beklerim beraber gideriz :)

    Pijama olayını nasıl yaparız fikri olan var mı ? Kapri giysek yatarken ya da eğitimler sonrası sıkıntı olur mu acep :)
  • arkadaşlar bende yarın gece ankaradan 00:30 otobüsüyle geliorum varan ile... umarım hepmizin için hayırlı bir eğitim dönemi gecer yazılanlar cok parlak değil ama bunada şükür artık naapalım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.