Şimdi Ara

antenim kanalların sadece Avrupa versiyonlarını alıyor. Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba uydu antenim sadece Avrupa'dan alınabilen yayınları alıyor yani mesela normal Kanal D çekmezken Euro D çekiyor. Normal ATV çekmezken ATV Avrupa çekiyor. Bunun nedeni nedir? Sanırım LNB ile alakalı birşey fakat nasıl düzeltilir? Bu arada uydu yayınını binamızdaki şebeke sisteminden alıyorum. Acaba o şebekenin içinde bir ayar bozukluğu olabilir mi?



  • hangi şehirde yaşıyorsunuz? kaç cm çanak anteninizin çapı? lnb ile ilgili bir problem değildir kesinlikle yalnız uydu alıcınızın frekans listesini güncellemenizi ya da yeni yazılım atmanızı tavsiye ederim....
  • binanızdaki merkezi sisteme bağlı diğer komşularınızda da aynı problem mevcut ise, lnb bağlantılarını kontrol etmeniz gerek, bağlantılar düzgün ise lnb arızalı değişmesi gerek, komşularda problem yok ise sizin cıhaz arızalı, H polarizasyondaki yayınları almıyor demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor68 -- 18 Haziran 2008; 10:15:56 >
  • öncelikle yanıtlarınız için teşekkürler. benim birde kendime ait çanağım var cihazı ona takıp denedim tüm kanalları çekiyor. yani cihazda sorun yok zannediyorum. akşam apartman görevlisine soracağım olmadı kendim çıkıp bakacağım.

    bu arada antenin çapının 120-150 cm olması lazım tam emin değilim. şehir istanbul. sistem ilk kurulduğunda normal çalışıyordu fakat 3-4 ay önce görüntüde donmalar vs. oldu. yayın gitmeye başladı falan sonra geldiler tamir ettiler şimdi de bu sorun oluştu.

    normalde pek fazla izlemediğim için üzerine düşmüyordum 3-4 ay öyle idare ettik ama şimdi taktım kafaya
  • bu sadece euro kanalların çekmesi sorununu ben de yasıyorum yardım edebilecek var mı acaba?
  • anladıgım kadarıyla lnb düşük band sorunu var lnb degişmesi lazım
  • lnb yi degiştirmeme ragmen sorun devam ediyor anten girisini receiverdan çıkarıp tekrar takınca 2 dk falan yine görüntü geliyor ama sonra yine sinyal yok diyor yarın bir tamirciye götürecegim artık alıcıyı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.