Şimdi Ara

antenler hakkında lutfen bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar kablosuz cıhazların anten cıkış güçleri, anten kazancı ve mesafe arasında nasıl bır bağlantı var lutfen yardımcı olurmusunuz?
    asıl problem kullandıgım kablosuz cıhazların cesıtlı yollarla mesafesını arttırmak ıstıyorum bu konuda kendımce bırcok farklı ozellıkte boyutta anten ,rf anfısı kullanmayı denedım ama hıcbır zaman net bır sonuc alamadım cunku kazanc saglayıp saglayamadıgm konusunda olcum yapabılecegım bı cıhaz yok, acaba elımdekı standart bı ölçü cihazı ile yaptıgım mesafe deneylerınde signal gucunu ölçme şansım varmı ve diyelim 2,4 ghz kullanan bir cihazda nasıl meafeyı arttırabılırım kendımce basıt sekılde, örnegınwww.kablosuz.com da uks elektronık adlı bır fırmanın sattıgı bır antenden bahsedılıyor standart wireless a.p. yi 60 km mesafeye cıkardıgından bahsedılmıs ben tam olarak ınanmadım ama bana yardımcı olursanız sevınıım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msserin -- 9 Aralık 2004, 23:26:02 >







  • @msserin:

    "arkadaşlar kablosuz cıhazların anten cıkış güçleri, anten kazancı ve mesafe arasında nasıl bır bağlantı var lutfen yardımcı olurmusunuz? " bu forum için çok zor bir soru, bunu açıklamak ve kanıtlamak için en az 30 sayfa okuman gerekli. Bununla ilgili kitaplar var.



    Olçümler için osilaskopa ihtiacın var. ama biliyorsunki frekans yükseldikçe osilaskopun fiyatıda artyor.


    2,4 GHZ çok yüksek bir frekans bunun için yapıcağın maliyet çok yüksek olucaktır.


    60km için pek inandırıcı gelmedi bana öle olsa ; her yerde baz istasyonu olmazdı değil mi?

    bu ürünü bulursan lütfen bana mail at.


    Saygılar,




  • 60kmyi duyunca aklıma wimax geldi ama wimaxın daha altyapısı yokken anteni olması hele bunun kablosuza bağlanması olmayacak iş şimdilik.
  • bU Konuda uzman olan sitewww.antrak.org dir arkadaşlar
  • basit olarak mesafe anten gücüne ve yayılım frekansına bağlıdır. mesafeye etki eden bir diğer faktörde anten giriş gücü ve anten kazancıdır. anten kazancı tahmin edilebileceği üzere antene giren gücün antenden yayılan güce oranı olarak tanımlanır ve dBi olarak ifade edilir. antene giren gücün max seviye olması için ise RF çıkış katı empedansının anten empedansına uydurulması gerekmektedir. aksi durumda ilk güç kaybı anten girişinde yaşanacaktır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.