Şimdi Ara

ANTİDEPRESAN KULLANANLAR. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
4
Favori
16.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Secita bende baş ağrısı ve bulanık görme yapmıştı. değiştirttim ilacı.

    Onun dışında güzeldi. iyi serotonin sağlıyordu. :)

  • hakan2200 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende de dün bulanık görme yaptı 2 3 hiç bir şey olmamıştı o yüzden sordum. Hafif uyku yapıyor ama diğer ağır ilaçlar gibi değil dedi doktor ama dün çok kötü oldum başım döndü resmen gözlerime perde inmiş gibi oldu. Bırakacaktım doktor ısrarla bırakma dedi haftaya doz ayarlaması yapacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende de aniden titreme geliyordu bütün değerler normal çıktı geçen sene de ibs için verdilerdi kullanmamıştım bu neden kullanmadın dedi ve tekrar aynı ilacı başlattı. Bencede psikiyatri ye gitmekte fayda var bende bi deneyeceğim inşallah iyi olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan2200 kullanıcısına yanıt

    Yıllardır secita kullanıyordum bende doktorumla değişiklik yaptım. Kendim için fark ettiğim bir şey var depresiflik kadar fazla mutluluk, serotinin de iyi değil bu dengeye de dikkat etmek lazım. Ekstradan Dehb teşhisi ve tedavisi gören biri olarak en faydalı, mantıklı olduğum zaman ne süper mutlu - enerjik olduğum anlar ne de karamsar, depresif olduğum anlar bu sebeple kendi elimle veya istemsiz bipolar vari duruma sokmamak için hem kendimi kontrol etmeye çalışıyorum hem de bu durumları açık ve net bir şekilde doktorlar ile paylaşıyorum.


    Şirinler minvalinde iyilik, mutluluk dünyası da gerçekten insanın değerini sosyal ilişkilerde de iş hayatında da geliştirmekten çok kötüleştirebiliyor. 

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Secita kullandığım zaman, serotonini bana da fazla geliyordu. Bende kendimi baskılamaya çalışıyordum. :)

    ilaçlarıma ek olarak şimdi. iyot kullanmayı düşünüyorum.

    genel anlamda çok faydası olduğundan bahsediliyor.


    bir arkadaşım kullandıktan sonra zihninin daha iyi çalıştığını söyledi. Ne kadar doğru bilemiyorum.

    kullanıp göreceğim.


    denemek isteyen olursa link bıraktım.





  • hakan2200 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu secita ne kadar zamanda etkisini gösterdi ilacı kullanalı 1 ay olacak bende hiç bir etki yok. Ne gibi bi mutluluk etkisi oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Hocam ilaçların doğrudan mutluluk verme gibi amacı, etkisi yok diye biliyorum uzman olmayan biri olarak. Antidepresanlar, kaygı - stres - kronik depresyon, negatiflik gibi şeyleri baskılamaya çalışarak esasında duygu durum negatifliğini nötrleme çalışıyor. Fakat duygu durum negatifliği kadar ilaçları kullanırken çeşitli şeyler ile duygu durum yönetiminde pozitif anlamda da kendimizi fazla kaptırmamaya dikkat etmekte fayda var. Zira bir çok ilaç dışında da bipolar kadar keskin ve net olamayacak şekilde olsa da git geller yaşayan biri olarak söylemeliyim ki pozitif olmak, çevreye olumlu enerji saçmak iyi bir şey fakat fazla geçiçi veya kısmi süreli pozitiflik saygınlık açısından iyi değil aynı aşırı negatiflik, depresiflik gibi.


    Haliyle aşırı kaygı veya kronik depresyon, kötü düşüncelerin başarılı baskılanması da insanın doğal olarak gündelik hayatında, ilişkilerinde daha sürdürebilir bir süreç elde etmesine imkan veriyor fakat psikoterapi, fiziksel aktiviteler ve kişisel olarak çeşitli hedef, özveriler olmadan tek başına ilaçlar ile her şeyi beklememek gerek.


    Ben gerek antidepresan olsun, gerek anksiyete için Xanax olsun, kullanmaya başlarken veya ilk durumda doktorlar teşhis ve tedavisi yönlendirmesi yaparken iş yerimde istenen sıradan bir iş için yaptığım basit bir dosya bulma işlemi içerisinde eziklik, değersizlik, stres gibi duygularla nasıl terlediğimi, özellikle eleştiri - negatif iletişim durumlarında sıcak demir döven ustalardan daha fazla teri şapır şapır nasıl döktüğümü, doktora gelirken ulan yetişebilecek miyim, iyi birine denk gelebilecek miyim, sıra çok bekler miyim kaygılarıyla sabahın 8'inde üstümdeki terin psikolojik olduğunu söyleyince evet anlıyorum deyip hak vermeye başlıyorlar.


    Ki bahardan itibaren sıcaklıklar ile şiddetini arttıran bu durum kış içinde geçerli. Yiyecek ve sıvılarla çalışan bir soba gibiyim stres ve kaygı anında. Anksiyete, kaygı gibi şeylerde psikolojik unsurları da iyi irdelemek gerek. Aşağılanmışlık, travma gibi problemler farkında olmadan insanı aşırı değersiz, zarara uğrama, küçük görülme gibi şeyleri kendimiz farkında olmadan bize hissettiriyor olabilir.


    Secitanın etkisi ile ilgili de şöyle söyleyeyim. Ben o ilacı baya uzun dönem çeşitli dozlarda kullandım. İşe ilk başladığım zamanlarda stres ve terleme sıkıntılarımın çok daha ciddi anlamda arttığını söyleyince doktor kontrolünde yavaş yavaş doz arttırdık. 3-6 ay sonra giriş seviyesindeki normal olay ve stres durumlarındaki terlemelerim ciddi anlamda azaldı. Hatta bir kaç ay sonra ben tekrar doktora gittiğimde bu işteki zamanın geçmesi, normalleşme sonrasında ilaçtan çok ben alıştım bence ondan daha stres yapıyorum falan dedim hatta ilacı azaltmayı deneyebilir miyiz gibisinden yavaş yavaş doz azalttık. Sonuç bingo sanki işe yeni girmiş aynı sıradan şeylerde aynı basit stres - kaygı yönetim sorunlarım ile terlemem devam ediyor 


    Antidepresanların kötü bir özelliği tren gibi olmaları, başlarken, bırakırken ve etkisini gösterdiği nominal sürecinde hiçbir şeyi araba, hızlı tren gibi beklememek lazım. Farkında olmadan usul usul belli bir hızı aldıktan sonra insanı hissettirmeden hedefe ulaştırıyor gerçekten doğru doktorların, doğru teşhis ve tedavi süreçlerinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 6 Haziran 2022; 11:25:3 >




  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    bu ilaçlardan 2 haftadan önce etki görmeniz çok zordur. (

    secita 10 mg bende, kesik kesik, sabahları yoksunluk belirtileri verdi.

    çok kısa süreli olsa da, bir kaç defa hiperaktif olmamı sağladı. tabi uzun süre kullanımda bu hissiyatler kaybolabiliyor.


    baş ağrısı, bulanık görme, yoksunluk belirtileri göstermiyorsa, doktor önerisi doğrultusunda kullanmaya devam ediniz.

  • hakan2200 kullanıcısına yanıt

    Hocam 1 aydır kullanıyorum mutluluk falan olmadı ama kaygıları biraz azaldı gibi zaten ilacı ibs için vermişti. İlk 2 3 gün bulanık görme uyku hali oldu ama sonrasında geçti ve doktor devam etmemi söyledi. İnşallah biraz olsun faydası olur doktorun dediğine göre bu secita 6 8 ay kullanılırmış en fazla 1 yılı bulabilir dedi. Şuan değiştirmeye gerek yok dedi günde 1 devam ediyorum 1 ay sonra kontrol


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

    Dostum önemli olan hastalığı kabullenmek,

    Ben şahsen defalarca bıraktım, fakat tekrar aynı duruma döndüm.

    O sebepten artık, bu rahatsızlığı kabul ettim ve ilaca bağımlı kalmayı kabullendim.

    Daha kötü sonuçlar ile karşılaşmaktansa, ömür boyu ilaç kullanmaya razı oldum.


    Sana; Mutlulktan kastım aslında, bir anlık enerji patlaması, zıplama, koşma, hareketlilik isteği gibi düşün.

    6 ay minimum kullanım süresidir.


    Hassas, ince fikirli, detaycı, sıkılgan, takıntılı, Kaygı duyan, ufak şeyleri dert eden, büyük şeyleri dert etmeyen, Birde üstüne üstlük Başak burcu biriysen ben gibi, ömür boyu kullanman gerekebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 7 Haziran 2022; 8:33:45 >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Bende başlıcam ama kıçım yemiyor nöroloji hocamada göründüm o da yaşın ufak yazmayalım falan dedi bide 6 ay kullanman lazım dedi.


    Psikiyatriye 2 kere gittim hayatımda biri Sulinex biri Secita yazdı başlamadım halen bende ki sorun şu performans anksiyetesi oluyor mesela araba sürerken cinsel ilişki öncesi iş görüşmesi gibi önemli anlarda bunun dışında aşırı heyecan oluyor bunu kontrol edemiyorum kulaklar kızarıyor psikolojik olarak bazı kas gruplarımda titremeler oluyor fiziksel etkisi çok bana bu anksiyetenin ya alnım ve sağ gözümün altı kasılıyor mesela heyecandan.


    Şimdi ben bu ilaçları içince bu fiziksel etkileri ortadan kaldırır mı ?? Aşırı heyecanı baskılarsa çok iyi olur benim için ben alkolle baskılıyorum bunu ama nereye kadar onun dışında bi sorunum yok gibi bide cinselliği bitirceğini için açıkçası yanaşmıyorum libidoyu çok etkiliyormuş gerçi evli değiliz çok önemi yok ama hadım edilmiş hissi illaki olucaktır.

    Bırakma süreci nasıl işler ??

    Hiç kullanmayan biri ilk günler nasıl hisseder bu ilacı ??

    Sabah antidepresan içip akşam alkol alınır mı ??


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hakan2200 kullanıcısına yanıt

    Hocam neleri kabullenmedik ki bana ibs için vermişti inşallah iyi gelir tabi kaygı vs de vardı şuan azaldı gibi. Bende öyle hiç bir etki yapmadı millet diyor mutlu oldum bende şuan tık yok He ileride ne olur bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deathless73 kullanıcısına yanıt

    Dostum halen devam,

    şimdilik sadece sabahları zedprex (prozac) içiyorum. günde 1 tane.

    Kaygılar vs yine oluyor arada, ama sıkıntılarım kafamda tüm gün takılı kalmıyor.

    hafta sonları kendinize vakit ayırın, imkanınız varsa hafta sonu turlarına felan yazılın.

    mümkünse ayda 1 değişik bir yerlere gitmeye çalışın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 15 Ekim 2022; 15:39:13 >
  • hakan2200 kullanıcısına yanıt

    Son mesaj bir yıl olmuş hocam ,ben anksiyete OKB e bağlı ilaçlara devam ediyorum halen bu tür ilaçlar kontrolsüz bırakmaya hiç gelmiyor daha fena oluyoruz maalesef..sende son durumlar nasıl ❓


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zedprex 20 mg sadece sabahları 1 tane alıyorum.

    istanbul da eczanelerde rahatlıkla ücretli olarak alıyorum. Geçen tekirdağa gittim hiçbir eczane reçetesiz vermedi. Parayla alamadım uyuz oldum.

    Devamlı olarak kullandığım sürece sıkıntı yok. Bırakmıyorum bırakmakta istemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakma zaten ,ben bu yaz paxera yı 1.5 ay bıraktım resmen Allah'ım şaştı ,iç sıkıntısı daralma bunalma ortama yabancılaşma vs inanılmaz fena oldum tekrar başladım şu an iyiyim ama takıntılı düşüncelerden kurtulamıyor um maalesef ,gerçi artık onlara da alıştım husurzsuzluk yapıyorlar sadece o an için...geçmiş olsun sana da tekrardan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler dostum sana da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahları 1 adet efexor xr 75 kullanıyorum ve bir etkisi olmadı gibi 

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.