Şimdi Ara

Antik Yunan Medeniyeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
28.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode


    quote:

    Orijinalden alıntı: birturk


    Toruva'yı 55 yıl önce gördüğümde, yapıştırmış olduğunuz resimlerin benzerinin çoğu yoktu. O zamanlar var olanların çoğu da günümüzde Toruva'da yoktur. Çok eser oradan alınmış!

    Çok yerde, hatta her yerde: Antik Yunan medeniyeti veya Yunan medeniyeti diye yazılmaktadır.

    Oysa, Fransız yazar: Jean-Paul Roux, Çeviriye ve yayıma katkı programı çerçevesinde yayımlanan bu yapıt, Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın, Türkiye'deki Fransız Büyükelçiliği'nin ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilmştir. Diyor. "Türklerin Tarihi" kitabının, sayfa: 422'de

    "Yakub (1857) özgürleşme hareketinin başını çeker ve Kaşkar, Yerkent, Hoten, Aksu ve Kuça'yı ele geçirir. Peşinden Cungarları ve YÜZYILLARDIR (Çin'in) YUNNAN bölgesinde TECRİT edilmiş olarak YAŞIYAN içinde Çinlilerin de bulunduğu TÜM ÇİN MÜSLÜMAN topluluklarını batıya sürükler. YUNAN DEVLETİ İNGİLTERE tarafından tanınır."

    1. Yüzyıllardır tecrit edilmiş ve 1856-57'de tanınmış bir millte batı medeniyetini nasıl mal edebilirsiniz?
    2. Uydudan Çin'e girerseniz, Kunmik şehirinin sol üstünde YUNNAN yazısını/bölgesini görebilirsiniz. Yunanlıların ANA yurdu burasıdır!

    Saygılarımla


    2. madde komikten öte bir şey. Yunnan eski bir Çin devletidir, şu an ise bir Çin eyaleti. Yunan kelimesinin kökeni ise İyonya'dan türetilmiştir, Yunan halkına batılılar Greek, doğu medeniyetleri ise İyonya kelimesinden türemiş Yunan şeklinde seslenirler. Kendileri ise Helen olduklarını öne sürerler ve Hellenic olarak çağırırlar.


    En azından, Yunan devletinin kuruluş tarihi ile ilk tanıyan devleti karşılaştırmayı düşünebilirdiniz!

    Batıda Yunan kelimesi kullanılmaz. Grasya gibi bir kjelime kullanıyorlar.

    Mısır Memlûkları: Devletin asıl adı <<Ed Devletu't Türkiye>> Türk Devleti idi. Ne kölelikleri ne de Çerkezlikleri kalmadı. Herşeyi yapıştırdılar.

    Kuruluş tarihi: 1250 imiş! Yavuz Sultan Selim (1517) Türk İsmini tarih sahnesinden silmiştir. Osmanlı ile bundan dolayı çok övünürüz. 1798'de Fransızlara, İngilizler 2.000 TOP ile saldırıp tarih etmişler! 1798 - 1250= 548 yıllık bir Türk tarihinden bile söz edilmez.

    C. W. Ceram, Tanrılar Mezarlar ve Bilginler isimli kitabının önsözü, son pargrafında:
    "Son olarak kendilerinden yardım gördüklerime burada teşekkür etmek isterim. Alman profesörleri Dr. Eugen von Mercklin, Dr. Carl Rathjens ve Dr. FRANZ tERMER, BU KİTABIN müsveddelerini -HER BİRİ KENDİ ALANINDA kontrol etme lütfunda bulunmuşlardır. Prof. Dr. Kurt Erdmann, Prof. Dr. Hartmut Schmökel ve Schliemann'ın biyografı Dr. Ernest Meyer daha sonra bazı önemli düzeltmeler yaptılar. Hepsi de bana yol göstermiş,, her bakımdan beni desteklemiş, ÖZELLİKLE kaynaklar elde etmemi sağlamışlardır..."

    Bugün anladım ki, Türk'ün, Türkten başka düşmanı yokmuş.




  • Yazımın altındaki resim de: Sekkara basamaklıpiramididir! Kur'an da da: Sekar diye geçer! "Orada tablolar/levhalarEKRANLAR vardır." diye söz edilir. EKRAN! Uzay Mekiği fırlatma rampası ile karşılaştırabilirsiniz. Sütunların üzerindeki kelepçe izlerini de büyütürseniz görebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birturk

    Yazımın altındaki resim de: Sekkara basamaklıpiramididir! Kur'an da da: Sekar diye geçer! "Orada tablolar/levhalarEKRANLAR vardır." diye söz edilir. EKRAN! Uzay Mekiği fırlatma rampası ile karşılaştırabilirsiniz. Sütunların üzerindeki kelepçe izlerini de büyütürseniz görebilirsiniz.



    Bunlar Kur'an'ın batıni tefsirleridir,hiçbir çevre tarafından kabul görmez.
  • Greek kelimesi Latince'deki Grek, Gresya kelimelerinden türemiştir. Bunları zaten ilk mesajımda açıklamıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny B. Goode -- 21 Temmuz 2010; 3:18:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

    Greek kelimesi Latince'deki Grek, Gresya kelimelerinden türemiştir. Bunları zaten ilk mesajımda açıklamıştım.


    1. O zaman, Avrupaya Latin dediklerin nerden gelmiştir? 2. Avrupada Latinlerin bölgesi var mı, Latinler kim? 3. Latin ülkeleri, Güney Amerika ülkeleri değil mi? Güney Amerika kıtasından gelip Latinler, Bizans'ı işgal mi ettiler? 4. Bizans'ı işkal edebilen bir güce sahip olan Latinler, işgalden sonra buz olup eridiler mi, yoksa kanatlanıp uçtular mı? 5. Avrupa'da Latince kullanan bir millet, ırk var mı?
  • Üzülerek söylüyorum ki bu konuda bilgisizsiniz, biraz araştırma yapmanızı önereceğim ve üslubunuzu lütfen düzeltiniz.

    Ben yorumumda Latinler diye bir halkı veya bölgeye işaret etmedim, iyi okuyunuz, hayali şeyler kurgulamayınız. Latince bir dildir. Kavimler göçü ve Roma'nın dağılması sonrası, Latince'den, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca, Rumence gibi birçok dil türemiştir ve günümüzde Latince Vatikan'ın resmi dilidir. Sadece diller hakkında biraz araştırma yaparsanız bunu da göreceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.