Şimdi Ara

Antlers (2021)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SearchlightPicturesyoutube
    Now on Digital In ANTLERS, a small-town Oregon teacher (Keri Russell) and her brother (Jesse Plemons), the local sheriff, discover that a young student (Jeremy T. Thomas) is harboring a dangerous secret with frightening consequences. Directed by: Scott Cooper Screenplay by: C. Henry Chaisson & Nick Antosca and Scott Cooper, based upon the short story THE QUIET BOY by Nick Antosca Produced by: Guillermo del Toro, p.g.a., David Goyer, p.g.a., J. Miles Dale,p.g.a. Cast: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas, Graham Greene, Scott Haze, Rory Cochrane, Amy Madigan Subscribe To Searchlight Pictures: https://www.youtube.com/c/searchlightpictures Connect with Antlers Online Follow Antlers on INSTAGRAM: https://www.instagram.com/AntlersMovie/ Like Antlers on FACEBOOK: https://www.facebook.com/antlersmovie/ Follow Antlers on TWITTER: https://twitter.com/AntlersMovie #Antlers #KeriRussell #Searchlight Connect with Searchlight Online Visit the Searchlight WEBSITE: https://www.searchlightpictures.com/ Like Searchlight on FACEBOOK: http://facebook.com/searchlightpics Follow Searchlight on TWITTER: https://twitter.com/searchlightpics Follow Searchlight on INSTAGRAM: http://instagram.com/searchlightpics ANTLERS | Final Trailer [HD] | Searchlight Pictures https://www.youtube.com/c/searchlightpictures
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dng5eyOfL8qM&q=EgQuLZpEGJabto4GIhBkSaqaRI4_vZDGWzjPvIX7MgFy



    Antlers Türkçe adı ile Boynuzlar

    29 Ekim'de vizyona girdi.


    Film çocuk karakterimizin babasının, madende doğaüstü ve boynuzlu bir varlık tarafından saldırıya uğraması sahnesi ile başlıyor. Ardından çocuğun günlük yaşamı ile devam ediyor. Kısacası filmde arkadaşları tarafından zorbalığa maruz kalan, içine kapanık çelimsiz bir çocuk var. Sınıf öğretmeninin dikkatini çekiyor. Dersteki durumu, dış görünüşü ve hareketleri ailesel bir sorunu olduğunu düşündürüyor öğretmenine. Öğretmeni de bu durumun üstüne düşüyor ve çocuğun sırrını öğrenmeye ve ona yardım etmeye çalışıyor. Kalan kısmında da öğretmenin neler olduğunu öğrenmesi, çocuğun sırrı ve kendi evinde yaşadıkları anlatılıyor. Yaşadıkları yerde eski bir yerli inanışı var. Boynuzlu bir varlık. Bu varlığın çocuğun babasına musallat olması da çocuğun sırrı. Kalan kısmı spoiler olduğundan anlatmıyorum.


    Filmin güzel yanı doğaüstü varlığın bir lanet - ruh vb. bir şey değil de cismani bir şey olması. Daha inandırıcı ve mantıklı duruyor.

    Filmde sürekli bir karanlık hava var. Sahneler ve mekanlar hep karanlık bu da mistik havayı ve gerilimi daha da artırıyor. Çocuk oyuncu çok iyi oynamış. Bazı sahneler aşırı vurucu ve dram yüklü. Basit bir melodramda ziyade sanki gerçek hayatta böyle bir şey varmış ve çocuk bundan sıkıntı çekiyormuş gibi hissettiriyor. Olay ne kadar doğaüstü ve mit üzerine kurgulanmış olsa da hiç yapmacık gelmiyor.


    Karakterlerin bir ucubeyi beslemesi ve bu ucubenin veya doğaüstü varlığın kendi ailelerinden olması ve bunun da "sırları" olması son zamanlarda çok popüler. Netflix'te de Nobody Sleeps in the Woods Tonight isimli filmde de aynı durum vardı mesela. Yine 2020 yapımı Bloody Hell veya eskilerden Teksas Katliamı... Bu filmlerde de aile üyesi ucube tipli bir şey oluyor veya ağır akıl hastası iri yarı biri oluyor. Aile üyeleri de onları beslemek için insan öldürüyor kesiyor biçiyor falan. Bu tip korku gerilim filmlerine çok yakışıyor bu konsept. Hem daha ürkütücü oluyor hem de daha gerçekçi.


    Filmin finali "IT" filmindeki gibi. Ben bu tip finalleri pek beğenmiyorum. İzleyenler belki beğenir.


    Süre filme göre biraz uzun. Sadece birkaç kez telefona bakma ihtiyacı hissettim. Film kendine kitlemese de izlettiriyor.

    Filmin güzel bir yanı da bazı klişelerden uzak olması. Mesela bu tip filmlerde genelde o varlığın çıkış nedeni falan anlatılır uzun uzun. İşte karakterler eski gazete haberlerini okur, araştırma yapar falan. Korku gerilim filmlerinde bu tip "zorlama" sahneler çok iğreti duruyor bazen. Kısa bir sahne dışında bu filmde rahatsız edecek düzeyde böyle bir anlatım yok.








  • Filmi az önce izledim. Atmosferi olsun akıcılığı olsun beni fazlasıyla tatmin etti. Wendigo efsanesini konu almasıda farklılık katmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik korku işte. Bu türü sevenlere kaliteli bir yapım. Ters köşe falan aramayın zaten. Güçlü kadın karakter, ensest ilişkiler tabi son dönemin olmazsa olmazlarından. İzleyin geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • potansiyeli olan filmleri böyle tembel senaryolara harcattıkları zaman sinir oluyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.