Şimdi Ara

Antreman sonrası Şeker mi Taze Sıkılmış Meyve mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Antremandan sonra birçok sporcunun ortak görüşü basit karbonhodrit alımını .İyi ama hangisi olacagı konusunda çok fazla görüş ve kafa karıştıran yazı var hatta hiç alınmaması yönünde görüş bildirende.Ve hatta 3 dilim beyaz ekmek diyende..
    bilindiği gibi Glikoz (üzüm şekeri), Fruktoz (meyve şekeri) basit karbonhidratlardandır... Antreman sonrası bahçeden topladığımız mandalinaların suyunu whey proteinden hemen önce sıkıp tüketip ardına protein tozunu daha sonrada yemek yiyorum...Burada sanırım kilit nokta taze sıkılmış meyve suyu...Kimisi antreman sonrası tüketilmeli kimiside öncesinde tüketmenin gerektiğini belirten makaleler yazmış...Aslında işin basidi "haribo" dur ama ne bileyim işlenmiş gıdalar bana çekici gelmiyor zaten tavuktu yumurta idi sütdü derken yeterince riske giriyoruz.
    Bana makale değil ektomorf yapılı iyi gelişim göstermiş birisinin antreman hemen sonrası ne tüketmem gerektiğini kısaca bildirirse çok iyi olur.Teşekkür ederim şimdiden







  • Fruktoz basit karbonhidrat değil ve karaciğerde metabolizme ediliyor, yani kaslarla herhangi bir alakası yok faydası da yok. karaciğerin glikojen kapatisesi düşük olduğu için fazla fruktoz direkt yağa dönüşebilir vücutta. o yüzden fruktoz tüketirken dikkatli olmak lazım.
    Antrenman sonrası beyaz ekmek daha iyi bir tercih, şekerden ve fruktozdan fakir, GI yüksek, hızlı sindiriliyor. yarım ekmekde 75g civarı karbonhidrat bulunuyor. çeyrek dilim antrenman sonrası yeterli olur bence. Geçen gün ağır bir idmandan sonra fırından bir ekmek alıp yolda yarısını yemiştim meyve suyu ve hariboya göre daha "temiz" (fruktoz açısından)
  • Kuru üzüm götür direk daha faydalı.
  • Cevaplar için teşekkür ederim.Sanırım genel kabul görmüş besinler idealdir.Başka forumda bir arkadaş ev yapımı şekerli-limonata tavsiyesinde bulunmuş ki bence çok önemli önümüz yaz ve bu aylarda yapılacak antreman sonrası buzlu -şekerli limonata çok iyi gelir.Tekrar teşekkür ederim biraz daha aydınlandım
  • Antremandan sonra whey ile %100 elma suyu karıştırmak mantıksız oluyor değil mi ? Whey ile karıştırmak için normal meyve sularını mı kullanalım ? Su ile karıştırınca tadı çok kötü oluyor.

    Bir de antremandan 1 saat sonra , (antreman sonrası yemeğini yedikten sonra) whey kullansak anlamsız mı olur ? Whey + meyve suyu iştahı kapatıyor bende biraz , öyle olunca antreman sonrası öğünde yeterince yiyemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.