Şimdi Ara

AOC e2239fwt LED Monitör Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Çorbada benim de tuzum olsun diyerek aldığım monitörü tanıtmak istiyorum. Umarım başarılı oluruz :)

    Öncelikle bazı ön bilgiler vermem gerekiyor. Laptop ile çalıştığım için daha büyük bir monitöre ihtiyaç duyuyordum. Bu yüzden araştırmalara başladım. Teknoloji her geçen gün ilerlediği için, 1-2 yıl içinde monitöreden sıkılacağımı ve değiştirmek isteyeceğimi düşünerek TV özellikli bir şey olsun diye yola çıktım. SIkıldığımda mutfağa ya da çocuk odasına koyabilirdim. Ayrıca mutlaka Full HD olmalıydı ve kesinlikle HDMI bağlantısı olmalıydı çünkü Laptop'umda başka bir ekran çıktısı yok. Bu bilgi çok önemli kanımca :)

    Öncelikle şunu söyliyim. 3 aylık araştırmam sonucunda bu şartları sağlayan güzel bir monitör bulamadım. Vardı ama görüntüleri çok kötü idi. Örneğin Philips 221t aldım 2 gün sonra iade ettim.

    Hayal kırıklığım ile birlikte araştırmalarım ve monitör konusunda bilgilerim arttı. DonanımHaber bu konuda en büyük yardımcımdı. TN panel nedir, ips panel neymiş her bişiyi :) öğrendim.

    Monitör seçerken bir şartım daha vardı. Ürünü görerek alacaktım. Yani internetten satın almayacaktım. Bu durumda
    Vatan Bilgisayar
    Teknosa
    Bimeks
    Mediamarkt
    mağazalarını gezdim. İnanır mısınız, TN panel nedir bilen tek bir eleman yoktu. Şu bir gerçek. her geçen gün, bu tarz teknolojik mağazalardaki elemanlar daha da kalitesizleşiyor. Sanki eskiden daha bilgili elemanlar buralarda çalışıyordu. Yanılıyor olabilirim.

    Neyse efendim. Sadede gelelim. Aylar süren araştırmadan sonra gözlerime ağrı girdiği bir gün, bastım gittim Medimarkt'a ve beğendiğim ilk ürünü aldım geldim. Bu yüzden bu kadar araştırmadan sonra ala ala bunu mu aldın demeyin lütfen :)


    Ürünümüz AOC marka bir ürün. Aylarca LG, Samsung falan araştırırken Acer, AOC gibi markalara hiç bakmıyordum. Sonunda gidip AOC almam komikti. Almanmış kendisi öğrenmiş olduk.

    Kutusu çok düzenli ve içeriği gayet güzel. En azından HDMI kablo bile çıkıyor ki çıkmasa, tekrar mağazaya gidip bir de kablo almak zorunda kalacaktım.

    Buraya resim koymak istedim ancak forumda yeni olduğum için beceremedim şimdilik. Çok fazla inceleyecek vaktim ed yok. ben şöyle bir link vereyim. Siz ordan resimlere bakarsınız. Zaten çok kaliteli resimler olmadı. Nokia N97 ile bu kadar oluyor. Bir de monitör kesinlikle çok parlak ve yansıması çok fazla.

    http://img827.imageshack.us/g/11112010166.jpg/

    Kablolar konusunda VGA, USB ve ses için kablo çıktığını da hatırlatayım. Hatta temizlik için bir bez çıkması bile beni sevindirdi :)

    Monitör'ün teknik özelliklerinden bazı dikakt çekiciler şöyle.

    Led (white Led, piyasada RGB led gören varsa söylesin)
    DCR : 20.000.00:1
    2 HDMI
    2 USB
    Full HD
    srs ses
    21.5 ''
    16:9
    kendi speaker'ı var. (İleride HDMI bağlantı ile TV gibi kullanılabilir.)
    Multi-Touch özelliği. Hiç olmadı yine ileride çocuğunuz varsa bu özelliği sayesinde oyuncak olarak bile kullanılabilir. :)

    Diğer özellikleri için resmi sitesine bakabilirsiniz.
    http://www.aoc-europe.com/tr/monitors/led/39th_22_e2239Fwt.php


    Ekranı çok fazla yansıma yapmasına rağmen bunu bile bile aldım açıkçası çünkü ayaklarının duruşu ve altta yarattığı boşluk benim kullanım şartlarım için ideal.

    Kalibrasyondan falan anlamam (bir ianlatsa güzel olur) ama şu an satdart ayarları ile gayet güzel duruyor.

    Ses kötü. SRS için CD'inden program yüklemem gerekli imiş. Henüz yüklemedim. (umarım daha sonra yorum olarak eklerim)

    Kontrol tuşları dokunmatik ama menüyü kullanmak en azından ilk adımda kolay olmadı. Alışılabilinir.

    Bilgisayara yüklenen menü programı ise HDMI bağlantısı olduğundan monitörü tanımıyor ve çalışmıyor.

    multi-Touch özelliğini kullanamıyorum. Bimtes adındaki yetkili servisi aradım. (MediaMarkt'akilerin bilmesi mümkün değildi, satarken kocaman MUlti-Touch yazısını okumalarına rağmen monitörün dokunmatik olup olmadığını söyleyemediler) Güya aynı gün içinde döneceklerdi. Dönmediler. Ben ararsam yine cevabı burdan yorum olarak yazmaya çalışırım. Sorun şu. Windows 7'nin Touch-Pack adında bir programı var. O programı çalıştırmak lazım. Ancak programı yükleyemiyorum çünkü Multi-Touch özellikli monitör yok diyor. Bunu da büyük ihtimal, HDMI ile bağladığım için tanımadığından yapamıyor. Elimde VGA bağlantılı bir PC de olmadığı için test edemiyorum ama büyük ihtimal sorun bu oalcak ve ben bu özelliği kullanamayacağım.

    Fiyat olarak piyasada 530'lardan başlıyor. Ben 599'a aldım.

    Şimdilik bu kadar :)

    Sorusu olan?







  • Kalibrasyon dokunmatiklerde kişinin kullanımını kolaylaşması için bildiğim kadarıyla ekranda belirlenen noktalara dokunarak ayarlaması ve kişinin daha iyi kullanımını sağlaması, inceleme için sağol.

    (Bilmeyenlere) Multi-touch(Çoklu-dokunmatik), ekrana aynı anda çoklu dokunma ile işlev yaptırılan bir teknoloji.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly24 -- 14 Kasım 2010; 12:24:10 >
  • ses için verdiklerini sandığın kablo dokunmatiği aktif eder o kabloyu kullan dokunmatik için usb kablosunu kasdediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benqu -- 19 Kasım 2010; 7:21:18 >
  • Mrb Arkadaşlar.Bu urunden haftasonu bir adette ben aldım,sırf kızım dokunmatık oyunları oynayabılsın dıye(boya yapma,cızım v.s.)..ekranı bende cok fazla ıncelemedım ama ılk ınceleme yapan arkadasa sunu belırteyım kı içinden cıkan ses kablosunu degıl (o sadece ses ıletımını saglıyor) ama dıger usb kablosunu bağlayınca otomatık olarak pc algılayıp multıtouch ozellıgını devreye sokuyor ;) yalnız bende henuz kalıbrasyon yapamadım kı aslen en fazla uc saat ugrasmısımdır ınsallah bu aksam gıdınce bıraz daha ınceleme fırsatım olur ama gercekten cok sık bır monıtor ve eger cocugunuz varsa ınanılmaz keyıfle dokunmatık oyunlar oynayabılıyor :)
  • Bu monitör benimde dikkatimi çekti. Kullananlar tavsiye eder mi acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.