Şimdi Ara

AÖF Askerlik Tecil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 


    AÖF öğrencisiyim bu zamana kadar her dönem kayıt yenilettim fakat bu son dönem kayıt yenilemeyi unuttum ve şuanda AÖF sitesine "Kayıt Dondurmuş" yazmakta, aynı sayfada ve E-Devlet üzerinde "31/12/2025 tarihine kadar tecilli" gözükmekte. 


    Bir dönem kayıt yeniletmediğim için tecillimde bir sorun çıkar mı acaba yardımcı olabilir misiniz ?


    Kayıt Yılı : 2019

    Toplam Yıl : 4

    Öğretim Yılı : 7. Yarıyıl 


    Öğrenci Belgemde : "açık kimliği yazılı öğrenci 2022-2023 öğretim yılı Bahar Döneminden itibaren kaydını

    yeniletmediğinden 13/02/2023 tarihinden itibaren öğrencilik haklarından yararlanamamaktadır" Yazmakta.


    (Eğer bir sorun olmaz ise tekrar kaydımı aktif etmem için sadece yeni dönemde kayıt yenilemem yeterli mi ?)








  • Kayıt yenilirken askerliği ile ilişiği yoktur belgesi isterler. Eğer o dönemde tecil bitiyorsa belgeyi temin edemez ve askere alınırsın. Aynısı benimde başıma geldi ve 3ncü sınıfta iken 2008 ocak ta 15 ay askerlik yapmak üzere teslim oldum. Şimdi ki askerlik 6 ay. Dönem gelene kadar gider gelirsin zaten.

  • YasiN® Y kullanıcısına yanıt

    şuanda e devlet ve aöf ün sitelerinde "Askerliğiniz 31/12/2025 tarihine kadar ertelenmiştir." ibaresi mevcut. Temmuz ayında da yaz okulu kayıtları var bu durumda bir sorun çıkar mı tam olarak anlamadım :/ , ayrıca aöf ün resmi sitesinde "üst üste 4 dönem kayıt yeniletmeyenlerin kaydının silindiği yazmakta.

  • 2025 ise sorun yaşamazsınız rahat olun. Sonraki kayıt dönemini kaçırmayın.

  • YasiN® Y kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim cevabınız için , bir nebze de olsa rahatladım

  • YasiN® Y kullanıcısına yanıt

    2 yıl üniversite okudum suan 4e tamamlıyorum açık ögretımden tecilimin bitmesine 8 ay var gözukuyor ama ben 9 ay sonra kpssye hazırlanıyorum. Galiba atanırken tecil istiyorlarmış. Okulu uzatırsam tecilim uzar mı yada başka fikriniz var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • anlakdnz95 A kullanıcısına yanıt

    Sorun yaşadınız mı şu an aöf ve e devlette teciliniz nasıl görünüyor

  • geçen dönem bu konuyla ilgili bir problem yaşamadım, öğrencilik durumum pasif di ek olarak aöf de tecil durumum gözükmüyordu (e devlette 2025 e kadar tecilli gözüküyordu) geçen dönem kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci durumum pasif den aktif e dönüştü ve aöf sayfamda da askerlik tecilim e devletteki gibi tekrar yazdı. fakat şimdi aynı kuşku yine içime düştü :D bu dönemin şuan başlayan kayıtlarını daha yaptıramadım, ve öğrenci durumum pasif, askerlik tecili ile tekrar gözükmemeye başladı. anladığım kadarıyla kaydınız aktif olsa dahi, yeni bir kayıt dönemi açıldığında aradan 1 gün bile geçse durumunuzu direk pasif e çekiyorlar. mantıken kayıt yeniletmesem daha bir sorun olmayacak çünkü geçen dönemde olmadı fakat insan yine de kuşkulanıyor.

  • anqband A kullanıcısına yanıt

    O şüpheli fakat istanbul’da yaşıyor ve istanbulkart kullanıyorsanız onu tam tarifeye geçiriyorlarmış.Yani yaklaşık 8 9 ay öğrenci istanbulkart kullanılamayabilir..

    Bu arada siz daha önce yaptığınız için bence şimdi askerlik şubesine bir uğrayın üzerime bir borç ceza görünüyor mu tecilimde bir sorun sıkıntı var mı diye şubedekiler bir sorup konuyu tam netleştirip öğrenin bence. Hem pasif kalınan dönemde ceza tarzı bir şey çıkartılıyorsa 2. defa yememiş olursunuz Hemde bu konuda arada kalan herkesin soru işaretleri gitmiş olur.

    Müsait bir zamanınızda şubeye uğrayabilirseniz geri dönüşünüzü bekliyorum..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.