Şimdi Ara

AÖF ile ilgili tecil sorusu (ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler şu an AÖF sosyoloji (lisans) 4.sınıftayım ve hiç sınıfta kalmadan 4.sınıfa geldim.

    Tecilim ise 2017 senesinin SON gününe kadar. 2 seneden fazla bir tecilim var. Bu sene mezun olursam, askere gitmek istemezsem, tecilim bitene kadar kaçak duruma düşmeden ve bir lisans mezunu olarak askerliğimi bekletebilir miyim?

    Cevap HAYIR ise, bu sene kendimi bilerek sınıfta bırakırsam, seneye yine 4.sınıftan sınıf tekrarı yaparsam, harcımı yatırdığım sürece bir sorun olur mu? İş durumumu oturtmam gerektiği sebebi ile askere gitmemem gerekiyor. Çalışıyorum ve kredilerim, taksitlerim var. Soruma cevap verirseniz sevinirim.



  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MİY1988

    up

    up
  • Lisans diplomasını alınca 1 sene tecil hakkın oluyo diye hatırlıyorum, eğer olmuyosa dediğin 2. Yöntemi yapıp garcını yatırarak devam edersen sıkıntı olmaz 2017 sonuna kadar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de diplomayı alınca 2 sene tecil hakkın var diye biliyorum. Önlisans diplomamı alınca 2 sene tecil ettirmiştim. Tecili yapan memur Lisans bitirince de 2 sene tecil edildiğini söylemişti. En kötü ihtimal maddi sıkıntın yoksa yüksek lisans yaparsın uzaktan eğitim. Arel üni 5 bin tl falandı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kod17 -- 10 Şubat 2015; 0:14:33 >
  • O erteleme tipine tecil değilde sevk tehir deniliyor.
    Diplomanın üzerinde yazan mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl sevk tehir verilir. Önce şubede bir boy ölçümü yapıyorlar, eline bazı belgeler verip aile hekimine gönderiyorlar, sonra geri tekrar şubeye teslim ediyorsun belgeleri, sana askerliğinin ertelendiği tarihi ve muhtemel sevk tarihini gösteren bir belge veriyorlar.

    asal ın sitesinden:
    a. 1111-36’ncı madde kapsamında; lisans mezunlarının mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl, yüksek lisans mezunlarının mezuniyet tarihinden itibaren 1 yıl, yurt dışı lisans/yüksek lisans mezunlarının ise mezuniyet tarihinden itibaren denklik işlemlerinin tamamlanabilmesi için ayrıca 1 yıl sevk tehiri hakkı bulunmaktadır.

    b. Kanunun amacı; lisans ve yüksek lisans mezunlarının bir üst seviyede öğrenim yapabilmeleri, yurt dışı yüksek öğrenim kurumu mezunlarının diploma denklik belgesi alabilmeleri veya askere gitmeden önce bir iş sahibi olabilmeleri için zaman tanımaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal_1296 -- 11 Şubat 2015; 23:20:13 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.