Şimdi Ara

AÖF ortalama YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YA benim ortalama dönem not ortalamam 2,00 genel not ortalamam 1.79 tekrar diyor. ne olacak



  • ateşk A kullanıcısına yanıt
    Okul uzadı sizin. Genel not ortalaması 2.00 olsaydı FF gelen notlar hariç hepsinden geçerdiniz. Ama gno 2.00 altında olduğu için bu durumda hepsinden kaldınız malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ateşk A kullanıcısına yanıt
    Ortalamanız ne olursa olsun FF olanlardan zaten kalmıştınız. DD ve DC olan dersleri de FF olanlar gibi tekrardan almanız gerekecek fakat önümüzde bahar dönemi var onun sonunda genel ortalamanızı 1.79 den yukarı çıkarırsanız yani 2.00 veya üzerine çıkarsa DD ve DC olan dersleri şartlı geçme şansınız olabilir. Aksi durumda seneye o dersleride FF olanlarla birlikte tekrar alacaksınız.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    şimdi genel not ortalaması hesaplanınca 2 dönemdemi hesaplanıyo yoksa tek tek hesaplanıyo
  • ateşk A kullanıcısına yanıt
    Genel not ortalaması 2 dönem baz alınarak hesaplanır. Ancak diyelim 2. sınıfa geçtiniz ve 3. dönemi okuduysanız hesaplanırken önceki dönemlerde dikkate alınıyor.

    Daha doğrusu söyle 1. sınıf 1. dönemdeysen ve o dönem ortalaman 2.00 ise Genel ortalmanda 2.00 görünür ama ikinci dönemin ortalaması 3.00 geldi diyelim iki o vakit 2.00 ile 3.00 toplanır ve ikiye bölünür. Ortaya çıkan sonuçta iki dönem sonunda oluşan Genel ortalaman olur. AÖf sitesinde de iki dönem sonundaki Genel ortalman bahar dönemi kısmının yanındaki Genel ortalama kısmında görünür.

    Bu arada 3. döneme geçtiğinde 1 ve 2 dönemler de 3 dönem oluşan genel ortalamanı etkilerler. Genel ortalama hem tek tek hem dönemler bir arada hesaplanır fakat bahar dönemleri sonunda ortaya çıkacak genel ortalama önemlidir. Bahar dönemleri sonunda 2.00 altında bir not ortalaman çıkansa bu durumda ders tekrarları söz konusudur.

    Genel olarak güz dönemi sonlarında ortalaman 2 altına düşerse bahar dönemi sonunda o ortalamayı 2 üstüne çıkarırsan şartlı geçme durumu oluşan dersleri geçmiş olursun.

    Kendimden bir örnek vereyim.

    2013 Güz dönemi ortalamam 1.83 genel ortalamam 1.83
    2013 Bahar dönemi ortalamam 2.57 genel ortalamam 2.20
    2014 Güz dönemi ortalamam 3.38 genel ortalamam 2.56 geldi.

    Anlayacağın 2013 dönemindeki notlarım 2014 yılındaki genel ortalamamı etkilemiş. Sistem bu şekilde işliyor. 1 sınıf notlarım 2 sınıf notlarıma etki etmiş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.