Şimdi Ara

AÖL den MAÖL'e GEÇİŞ HAKKINDA MERAK ETTİKLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 147'yi aradım ama oradakiler benden daha cahil çıktı :D

    Öncelikle AÖL de şual 6. dönemim sınavlara hep kayıt yaptırıp girmediğim içinse 32 Kredim var ve 19 Yaşındayım.
    AÖL den mezun olursam Üni ye girmek konusunda sıkıntı çekeceğimi düşündüğüm için MAÖL üzerinden mezun olup 2 senelik sınavsız Üni hakkımı kullanıp daha sonra 2 sene içinde 4 seneliğe geçiş yapmayı planlıyorum.
    Şimdi sorularum şunlar.

    S1. Şuanki 32 kredim Başarılması Zorunlu Ortak + Seçmeli Ders kredisi olan 116' dan mı düşülecek yani geçiş yapar yapmaz 116 kredinin 32 sini almış gibimi gözükeceğim.

    S2. Bilişim alanında bulunan WEB PROGRAMCILIĞI bölümünü okumak istiyorum 114 de WEB zorunlu dersleriden toplamam gerekiyor sanırım.

    S3. Zorunlu Yüz Yüze dersler hangi günler ve saatlerde oluyor genel olarak? Çalıştığım için bu en büyük sorunum.

    S4. Şuanda MAÖL'e başlarsam zorunlu olarak 4 sene okumammı gerekecek? internette bu şekilde yazılar gördüm 147 deki kız İMAMHATİP harici bölümlerde en az 6 dönem okumanız gerekiyor dedi. Yani ben 6 dönem içerisinde 116 Ortak 114 de Alan kredisi toplarsam mezun olabiliyormuyum yoksa kredi şartları tamamlansa bile 4 sene mecburi gitmem mi gerekecek?

    S5. 6 dönem içerisinde 116 oratak 114 alan kredisini toplamam mümkünmü? her sınav'dan max kaç Alan kaç Ortak ders kredisi kazana biliyoruz? :D

    Alan derslerinden kalacağım ders olacağını sanmıyorum sadece ortak ders sınavlarından yana sıkıntı çekerim ama AÖL deki gibi her sınavda sadece Ortak derslerden 35 kredi kazanma hakkımız varsa onuda 6 dönemde doldururum gibi.

    Son soru: Maöl WEB PROGRAMCILIĞI bölümünü bitirdikten sonra sınavsız Üni hakkımı kullanarak BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI bölümüne geçiş yapabiliyormuyuz?

    Bu arada Programcılık bölümü kolay değil hayal kurma vs. diyenler için zaten çocukluk hayalim olan meslek :D Ve şuanda içerisinde bulunuyorum. Hatrı sayılır derecede bilgim var şuanda bir Mağazaya stok ve satış uygulaması yapmaktayım. Ama sektörde profesyonel olarak yer alabilmek için ÜNİ diploması şart ülkemizde.

    Cevaplar İçin Şimdiden Teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.