Şimdi Ara

AOPEN H600 Kasanın Power Fanı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm millet, herkese sevdikleriyle huzurlu, mutlu nice yıllara...

    (asus p4p800se, aopen h600(sanırım 600b idi)
    yeni bilgisayarı 3 ay önce işim olduğu için kurma işini güvendiğim arkadaşa bıraktım. speedfan'ın bazı durumlarda bazı sensörleri tanıyamadığını biliyorum, o yüzden powersupply fanını 0 RPM göstermesini iplemedim. Ama geçen hafta, ASUSla gelen Probe da aynı şeyi gösterince, arkadaşa güvenip de incelemediğim bilgisayarı yakından incelemeye aldım. Güç kaynağı arkasından hafif bir hava çıkışı vardı; ve power'dan, anakartta fan girişine gidecek herhangi bir kablo yoktu. (kasa fanından anakarta kablo takarız ya, o bölgedeki diğer fan kablo girişinden bahsediyorum)

    Sorum, bu kasanın güç kaynağının fan için, fan kablosu yerine anakarta bağlanmakta kullandığı kalın kablodan mı faydalandığı?

    (gerçi, 3 aydır kullandığım bilgisayar, bu böyle olmasa çoktan power supplyını göçürürdü tabii ki de, hala bu tasarıma kafam yatmadı, o yüzden illa da aynı kasası olanlarla bir konuşayım dedim.)
    Fikir değil bilgi verilmesini tercih edeceğim.

    şimdiden teşekkürler...







  • o fan güç kaynağının içinde ise niye gidip gücü anakarttan alsınki. zaten gücün içinde yüzüyor
  • bide farkettiysen o fan baya yavaş çalışır tozu toprağı içine çekmesin diye mesela kasamın içini b** götürüyo power cillop gibi toz namına bişey yok.
  • Anakart üzerinde takılması gereken bir yer var ona takarsan power fanı da çalışır.
  • cevaplara teşekkürler, ben kasa tasarımıyla ilgili geyik yapmak istedim zaten

    bu arada Spetnas, zaten oraya takılacak bir kablo olmadığından dem vurmak istedim. kasa incelemek hobim değildir, hatta kaliteli power dışında hiç kıstasım yok, ama işte bu kasanın power'ından çıkan kablo yok. olay bu mudur demek istedim?

    iyi yıllar...
  • Anladım ben de aopen h600b kullanıyorum ama güç kaynağımı değiştirdim.
    Yenisinde o kablodan var 300w aopende yoktu.
    Yani takamazsın zaten çok da gerekli olmaz.
  • power fanları elektriği genellikle doğrudan psudan alır,psunun kartından iki kablo çıkar fana girer. fan döner! ama bunlar genellikle ucuz psulardır. ama fan kontrolü olan kasalarda, fana giden akımı sen belirler, dolayısıyla fan hızını ayarlarsın! sendeki durum nedir onu bilmiyorum ama 3 aydır calısıyorsa o psu pek bi sorun yoktur bence!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.