Şimdi Ara

apandisit ağrısı acil durum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Sağ alt tarafımda yanma ile birlik de ağrı oluyor ve kalp atışı gibi atıyor bazen, bu apandisitmidir, ameliyattan çok korkarım, ne yapabilirim, hastaneye gitmek istemiyorum, apandisit için yapılacak elle baskı yapıp çekme ve topuğu yere vurmayı yaparsam patlar mı yoksa sadece bilgi mi almış olurum? Beni kan tutar düşününce bile ateş basar başım döner, apandisit olmadığını nasıl anlarım 2 gündür rahatsız edici bir ağrı var ama sağ bacağımı otururken şekil değiştiriyorum ve yatarken sol tarafa yatıyorum o zaman geçiyor on dakika arayla bi geçiyor bi geliyor ağrı gezip dolaşsam bir sorun olur mu?

    İkinci sorun diyelimki bugün sabah çıktım evden akşama kadar geziyorum bir özel hastanenin yanında şiddetli ağrı oldu yardım isteyebilirmiyim? Yoksa prosedürlermi işleme konulur?

    Birde birazdan banyo yayp yatacam uyandığımda yorumları görürürm de umarım sevinirim de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazsite -- 10 Şubat 2013; 0:12:26 >
  • Bende de vardı çocukken aynı belirtiler Üzgünüm ama yüzde 99 apandisit sin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karnımın sağ tarafında sancı oluyor, ama ağrı gitti sağ kasığa yerleşti ve sağ testiste oluyor kaynağı gibime geliyor, ama sağ kasıya yanağa bastırınca acaip acıyor apandisit olsa üç gündür böyle olmazdı gibime geliyor, üşüttükmü acaba? Bide 13 kat merdiven indik ondanmı acaba? Sonrada soğuk rüzgarı yedik?
  • Kardeş acile git. Oyuncak değil bu patlarsa yeriz helvanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala ne diye duruyorsun hastaneye git patlayacak daha kötü olacak
  • acile git hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gittim acile, üşütmeden dolayı kasık ağrısı olmuş apandisit için bir iki göbeğimin 4 parmak sağını aşağısını yokladı yok dedi doktor birde iğne yaptı yolladı eve ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • geçmiş olsun
  • apandisitte doktorun muayene ettiği yerde bastırmayla hassasiyet ağrı olur.bastırıp eli çekince, çekme anında rebound denilen ağrı olur.ağrı önce göbeğin üzerinden başlar (mide hizasında) 3-4 saatte sağ alt kadran dediğimiz göbeğin 4 parmak altı sağ tarafa yerleşir.ayrıca ciddi bulantı-kusma ateş de görülür.hatta bulantı yoksa apandisit tanısından uzaklaşılır ama yine de acile gidilip hemogram-crp bakılmalı ve ultrason çekilmelidir.patlamış apandisitte karın çok sertleşir (tahta karın) ateş çok yüksektir.müdahale edilmeyen her saniye vasiyetin yazılması için son anlar olabilir.

    dr mehmet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.