Şimdi Ara

Apartman kutusundan eve hat çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2 hafta önce eve taşındık, internetimizi aldık bugün bağlamaya geldiler. Yalnız evin içindeki telefon kutuları boşmuş, hat çekilmemiş. Herkes apartmandaki telefon kutusundan çekmiş hattını evine. Bizde mecbur böyle yapacağız. Ama şöyle bir sorun var ki;

    daha önceden de burada öğrenciler kaldı. Balkonda Cat5 Kablo vardı 10-15 metrelik. Aşağıya sallanıyordu. Bende bunu takip ettim, bu kablo 2 alt katımızdan da çıkan kabloyla birleşip , (2 kablodan tek kabloya dönüşüyor) apartman girişindeki telefon kutusuna gidiyor. O kablodan da 2 hatta ayrı ayrı gidiyor. Birisi kahverengi kahverengi beyaz, diğeri ise yeşil yeşil beyazdan çakılı. Eve çıkıp cat5'in ucuna baktığımda turuncu kablonun ucunda telefon kablosu parçacıkları gördüm. Yani daha ince olandan. Turuncuya bağlanmış.
    Muhtemelen bizden önceki öğrencilerde internet kullanmışlardır yani çalışması gerek.
    Modem kutusundan çıkan rj11 telefon kablosunun bir ucunu koparıp balkondaki cat5 kabloya bütün renkleri deneyerek bağladım, ama hiçbir sonuç alamadım. Internet gelmiyor yani.

    Ayriyetten ttnetten gelen görevliler balkonumdak cat5 kablonun gittiği kutuya çakılı olan yere değil de, onun yanındakilerden birine 2 tel çaktı, kablo alınca çekeceğiniz zaman bunlara bağlayacaksınız demişlerdi. Sağolsunlar 100 metre bi kablo da bıraktılar. Ama Farklı bir kablo. Ve ben bunu nasıl yapacağımı tam olarak anlayamadım. Ne yapmamı önerirsiniz acaba?
    İyi forumlar







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.