Şimdi Ara

Apartman yöneticisinin kafasına göre tadilat yapmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kendi evimde oturuyorum.
    Apartman yöneticisiyle sıkıntılar yaşıyorum. Adam giriş katta oturuyor. Geçen sene bir akşam eve gelirken apartmanın duyuru kısmına; giriş kattaki dairelerin yağmurdan dolayı su aldığını nem olduğunu bu nedenle tadilat yapılacağını toplam 8 bin tuttugunu ve daire başı 1800 TL paranın Eylül sonuna kadar ödenmesi gerektiğine yönelik yazı yazmış. Adam benim dedem yaşında. Saygısızlık etmeden düzgünce konuştum. Bak dayicim bu iş böyle olmaz. Öncelikle ne iş yapılacaksa bunu daire sakinlerine bir soyle, sonra şu kadar tutacak sizin gorusunuz nedir, kabul ediyor musunuz diye bize de bir sor, böyle pat diye 1800 lira istiyorum diye yazı asma. Ayrıca bu şekilde toplu para da çok aciliyet yoksa isteme, aidatla birlikte peyder pey veririz ve bu konuda da bı toplantı yapalım diye konuştum.

    Toplantı yaptık, neyse paraları verdik. Aradan bir sene geçti tadilatı yaptırmadı, 3 ay önce sordum ne oldu tadilat yaptıracaktin diye yaptircam yaptircam dedi, şimdi bu ay yaptırdı işlemi. Yine aynı şekilde duyurusu aşmış tadilat 23 bin TL tuttu daire başı 2.200 TL Eylül sonuna kadar ödeyin. Ne bir toplantı ne bir haber vermek yok. Geçen sene para toplamistik ama şimdi yaptiracagimiz zaman şu kadar tutuyor, daire başı bu kadar para düşüyor diye haber vermedi. Emrivakiyle taşları söktürdü güya bizi mecbur bıraktı. Ben bu olaya kızıyorum.

    Şimdi ben burda nasıl bir yol izleyeyim. Parayı kesinlikle vermeyeceğim. Yasal olarak bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü adam.kimseye bir şey söylemiyor, toplantı yapmiyor, karar almıyor. Keriz yerine konulmak adamın gücüne giden şey yoksa insan gibi gelse söylese yine veririm.

    Siz ne diyorsunuz bu konuya..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arap faik -- 9 Eylül 2022; 10:20:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • muattap bile olma, para verme.


    İskanı alınmış, kat mülkiyetli oldugunu varsayıyorum.


    Apartman karar defteriniz var mı?

    Kanuna göre en az yılda bir kez kat malikleri kurulu toplanır ve apartman karar defterine yazılacak kararlar not edilir.

    Sonra da yönetici bu alınan kararları notere onaylatmak zorundadır.


    Böyle şeyler söz konusu olmadıgı için, hiç üslubunuzu bozmayarak mesafeli kalarar muattap olmayın, para ödemeyin.

  • İhtiyar işte oy verdiği partiyi anladım yazdıklarından

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Binadaki daha önce alınmış kararlara bakmanız gerekiyor. Yöneticiye harcama limiti ya da teklif alma şartı koyulmamışsa malesef ödemek zorundasınız. Geciken ödemeler içinde %5 yasal olarak faiz uygulama hakkıda vardır. Denetçinin tüm bunları denetlemesi gerekir. Birdahaki toplantıda yöneticiye sınırsız yetki vermeyin, yapılacak işler için teklif ve bina sakinlerinden onay alma şartı getirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 9 Eylül 2022; 14:31:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben de apartman yöneticisiyim. en ufak bir harcamada bile whatsapp grubundan her daireden yazılı olarak onay alırım. ki bu bahsedilen tadilat tutarları da az para değil. kesinlikle vermeyin.

  • mahmutsuncer49 M kullanıcısına yanıt
    Alınan kararları bilmeden etmeden bu şekilde sallamasyon cevap vermiş oluyorsunuz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Asıl mesleğiniz ne bilmiyorum ama KMK da bile her harcama için bina sakinlerinden izin alınması diye bir kural yoktur. Yöneticinin amacı zaten bina sakinleri adına yapılması gereken işleri zamanında binayı koruyacak, oluşacak daha büyük masraflara engel olacak ve doğruluk, dürüstlük kaidelerine uygun olarak işleri yaptırmasıdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.