Şimdi Ara

Apartmanda Ortak ADSL Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 24 dairelik bir apartmanda oturuorum en alt bodrum katında büyük bir modem aracılığı ile apartmanca internete bağlanıyoruz. 2048 kps ve limitsiz olarak tabi. Benim sorunum şu; son zamanlarda internete ve msn girerken çok yavaş ve bazen hiç girmiyor bazen de giriyor. Benim kafama takılan birinin bunu ağ bağlantısı vs. ile kontrol edip beni yada engelleyip kendi daha hızlı net kullanıyor olabilir mi yada ben ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler...



  • + internet hizini biri sonuna kadar somuruyor olabilir.

    + modemin arayuzune erisip modemin ozellikleri dogrultusunda hiz ayarlamalari yapmis olabilir. (modemin sifresini biliyorsa veya siz varsayilanda tuttuysaniz modeme erismek cok kolay)
  • 24 dairelik apartmanda kaç kişi bu bağlantıdan yararlanıyor peki?
    2048/24=85,3kbps oluyor da..
  • bazi modemlerde ve routerlarda bandwidth management ve QOS quality of service ozellikleri var. bunlarla bazi ip lere veya uygulamalara internet onceligi tanimak mumkun. yada tersi bazi ip veya programlarin onceligini dusurerek hizlari dusurulebilir.

    eger bole bir sey yapiliyorsa modemin yada routerin ayarlarina girmeden yapabilecegin cok bir sey yok. modem sahibinin sana ozel bi garezi oldugundan supheleniyorsan sadece senin hizini dusuruyorsa mac adresini ve ip ni degistir bakalim fark edecekmi (google dan aratip mac in nasil degistirildigini bulabilirsin)

    ama bence sorun 24kisi kullanmaniz. 24 kisiden biri asiri download abansa ki kesin 24kisiden bi kaci bunu yapar butun internet hizinizin canina okuyabilir. cozum QOS lu bi routerla p2p paylasim programlarini ya tamamen kapamak yada onceliklerini en dusuk seviyeye getirmek.
  • 24 kişilik apartman ama çoğu kullanmıyor. Aktif kullanan 10 kişi flndır. Eskiden mükemmeldi Testere 4 ü 2 saatte indirmiştim. Benim kafama takılan mesela benim gibi bağlanan biri bir programla fln modeme indmeden allttan çünkü kilitli aşağısı program yardımıyla beni engelleyebilir mi yada yavaşlatabilir mi??
  • modeme girmesi için bodruma inmesine gerek yok pc den modem arayüzüne giriliyor ve oradan ayarlar yapılıyor
  • 24 kisiyle ortak kullanmak, sıkıntı yaratabilir tabi heh
  • 24 kisi baya asmissin ona 4 mbit ile az gelir biri bisey indirse digerlerini kitler direk . Zaten dikkat et yasalda degil telekomdan biri gelip baska birsey kontrol ederken görürse adsl kapatirlar.
  • benim basıma gelen olay ise torrent ile oluyor.

    torrent kullanırken net kasıyor.inmese bile sayfa görüntülenemiyor. hatta firefox hiç açılmıyor.

    modeminiz eski ise bu tur bağlantılarda sıkıntı olabiliyor.

    neti sömürmese bile bu olay oluyor.
  • Çok fazla paylaşımın olduğu network lerde ADSL kullanımı zaten kötü sonuç verecektir, özellikle internet cafe ve bunun gibi yerlerin kurulumunda uygun fiyatlı olarak diğer secenek kablo net tir. Vakti zamanında kablo net kullanan arkadaşlarımız eminim nedemek istediğimi daha iyi anlamışlardır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: msserin

    Çok fazla paylaşımın olduğu network lerde ADSL kullanımı zaten kötü sonuç verecektir, özellikle internet cafe ve bunun gibi yerlerin kurulumunda uygun fiyatlı olarak diğer secenek kablo net tir. Vakti zamanında kablo net kullanan arkadaşlarımız eminim nedemek istediğimi daha iyi anlamışlardır



    sorun bağlantının yöntemide değilde, kullanılan cihazlarda... orta seviye bir qos destekli bir firewall iş görür sorun giderilir.
  • 20 dairenin youtube ta video izlediğini düşünemiyorum :D vede sınırsınız oldugu için çoğu kişi limewire gibi programları kurup sadece kafasına göre mp3 lere tıklayıp indirmek isteseler....(mahsat para boşa gitmesin)diye...
    Bence senin apartmanda bi kampanya başlatman lazım gereksiz İnternet Kullanımına son falan.. :DD aşağıya yazarsın işin yoksa laf olsun diye bişiyler indirme flan :DD
    neyse birazgeyik oldu ama....
  • sonuçta apartmanda biri flashget'le falan 7/24 downlaod yaparsa sömürür normal olarak tüm bandwith'i... bunun için extra bir ayar yapmasına gerek yok...
  • biz 2mbiti 5 kisi kullanırken bile herkes aktif kullandıgında sorun oluyordu. biri emule açıyor, biri torrent, ben oyuna giriyorum lagdan oynayamıyorum tabi. sen diyorsun 24 kisi kullanıyoruz bence 24 kişi kullanıpta sorun olmasa mucize olurdu. sonuçta bahsettigimizde ttnet adsl. tek kullanırken bile sorunlar yasanabiliyor. önerim kullanıcı saysını düsürün zaten birkaç kişi beraber öderken faturayı sorun olmaz.
  • 24 daire var çoğu aktif kullanmıyor. Msn vs. basit işler benim gibi 3-4 kişi vardır. Bu firewall işi program fln mı acaba alltan baktım modeme benim lamba full yanıyor. Ama bir görseniz orayı kablo kablo sanarsın pentagondaki bilgisayar
  • arkadaşlar biz 3 kişi kullanıyoruz 1 mibt sınırsız normal msn felan kullanımda iyi fakt bazen iki arkadas torent ve limewireden bişeyler indirince bilgisayarda sayfa acamıyorum modem USrobotics 9107 4 portlu kablolu modem acaba buna nasıl bir ayar cekerimde herkeze eşit bant ayırmış olurum?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kuhi

    arkadaşlar biz 3 kişi kullanıyoruz 1 mibt sınırsız normal msn felan kullanımda iyi fakt bazen iki arkadas torent ve limewireden bişeyler indirince bilgisayarda sayfa acamıyorum modem USrobotics 9107 4 portlu kablolu modem acaba buna nasıl bir ayar cekerimde herkeze eşit bant ayırmış olurum?

    Sana alan kalmıyor onlar torrent e yüklenince tabiki... En iyisi modeme girip herkese eşit band ayırmak kesin çözüm
  • 24 kişi 2mbit..
    Kusura bakma da, biraz cimriymişsiniz..

  • Modeme girebiliyorum ama bandt genişliğini nereden yapacagımı bilmiyorum modem USrobotics 9107 4 portlu adsl modem.
    Bant genişliğini ayarlamak yada torent gibi yada limewire gibi programlara ornegin 40 kbit den fazla bant ayırmamak istiyorum.
  • arkadaşlar acaba sey yapabilirmiyim torret porttu kapatabilirmiyim ama bunu nasıl yapabilirim bide torrent portları nedir acaba?
    Modem Usrobotics.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.