Şimdi Ara

Apartmandaki internet ile ilgili sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğuda görev yapan bir öğretmenim, internet çoğu zaman sıkıntı arkadaşlar o yüzden şu soruları sormak durumundayım. Şuan kaldığım dairede internet duvardan cat5 kablosuyla evimdeki routerdaki (modem değil, telefon hattı yok) wan girişine girmekte ordan da wireless olarak almaktayım ancak apartmanda bazı daireler gerçekten bazen bu internet kullanımını çok abartıyorlar ve google dahi açamıyorum. Ana modeme giriş yapıp kısıtlamayı denemek istiyorum ancak hiç bir şekilde ulaşamadım. Daireler ara sıra ayda 75tl ödemekte ve ben yeniyim diye bu ay ben ödedim ve duyduğum, bildiğim kadarıyla diğer daireler kafasına göre ödemekte, malum bölgede olduğumdan kaçak kullanım almış başını gidiyor zaten. Sorum şu ana modeme nasıl ulaşabilirim ? Girişi yapsam gerisi gelir zaten ama hiç bir şekilde 192.168.xx.xx gibi adreslere ulaşamadım.http://192.168.0.1/ adresi beni routerıma yönlendiriyor oradan da bir tek ben bağlanıyorum zaten. Yardımcı olursanız sevinirim.







  • canakalin kullanıcısına yanıt
    router markası ne modeli ne? modelden modele ara yüz adresi değişebiliyor... 192.168.0.254, 192.168.1.1, 192.168.2.1 v.s.
  • çalıştır/cmd/ipconfig bu şekilde varsayılan ağ geçitinizi öğrenebilirsiniz. Fakat modeme direk bağlanmadığınız için modem arayüzüne giremeyebilirsiniz.
  • Ağdaki her hangi bir cihazı bulmak için Advanced-ip-scanner kullanabilirsiniz. Uygulamayı indirip çalıştırın kurmanıza gerek yok, taramayı başlatın. cevap aldığı iplerdeki cihazların bilgilerini verecektir. Aradığınız cihaz farklı bir blokta ise aşağıdaki yönergeleri izleyerek bilgisayara ikinci bir ip adresi verip tarama yapabilirsiniz.

    İkinci ip adresi vermek için;
    çalıştır/cmd/ipconfig ile var olan ip adresini öğrenin ve not edin. Yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp özelliklerine girin, TCP/IP ’ye gelin özelliklere girin, not etmiş olduğunuz IP bilgilerini girin, Gelişmişe Tıklayın, IP adresleri kısmında "ekle" butonu ile taramak istediğiniz IP ekleyin, açılan ekranları "Tamam"'a tıklayarak kapatın.




  • cinnet geçirmek üzereyim arkadaşlar resmen...varsayılan ağ geçidine giremiyorum. görüyorum ama giremiyorum. geçen sene kaldığım otelde router üzerinden modeme ulaşabiliyordum neden burada ulaşamiyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.