Şimdi Ara

Apartmanlar için işletme defteri zorunlumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
9.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam ;
    oturduğum apartmanda henüz bir apartman yönetimi yok. Apartman biraz sorunlu 2-3 müteahit değiştirmiş , henüz asansörü tamamlanmamış inşaat ruhsatının süresi dolmuş vs vs. . Şimdi biz bu sorunları aşmak için uğraşıyoruz.Bu yüzden bir yönetim oluşturalım dedik. Bu sorunları aşmak içinde para lazım. Apartmana benden önce taşınanlar ve inşaat halindeyken alanlar apartamanın eksikleri için sürekli ekstra para vermişler hem para vermekten hemde uğraşmaktan bıkmışlar. Artık haklı olarak makbuz karşılığı para toplayalım havuzda biriksin bu giderleri oradan karşılayalım diyorlar. Ama çokda uğraşmak istemiyorlar. Açıkcası bende apartmanda huzula otumak için ( oturma ruhsatı , asansör , doğalgaz sorunları olmadan)yöneticiliği kabul ettim. Ben şimdi karar defteri gelir gider makbuzu alacağım ve defteri notere onaylatacağım. Ama işletme defteri konusunda çeşitli fikirler var. İnternette kimi gerekli değil diyor kimisi gerekli ama notere tasdike gerek yok diyor.
    Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.







  • Bizim apartmanda aynı yönetim var ama sözde . Ortada defter falan hiçbir şey yok. Mantolama yaptırdık öyle elden veriyoruz . Arkadaşa güveniyoruz bakalım başımıza ne iş gelecek umarım sıkıntı çıkmaz. Yönetim şart
  • Soru eski ama cevap vereyim belki arayan olur..
    Apartmanda işletme defteri tutmak zorunlu değildir, tasdiki de zorunlu değildir ama tutarsanız da kötü olmaz. Apartman yönetimleri için tutulması ve noter tasdiki zorunlu olan tek defter Karar Defteridir. Ancak mesela gelir gideri excel de bir tablo olarak tutabilir ve yıl sonunda bunu basıp denetçilere ve kat malikleri kurulunda sunarsınız, sonrada apartmana ait klasör içine bunu dosyalayarak yıl yıl stoklarsınız. Bu kadar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.