Şimdi Ara

APC KGK ile elektrik kesildiğinde modem resetliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • APC kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum. Anlık veya uzun süreli elektrik kesilmelerinde USRobotics modem resetliyor ve elektrik gelene kadar da tekrar bağlanmıyor, oysa bilgisayar sorunsuz devam ediyor. Benzer bir sorun yaşayıp çözen varsa veya sorunun nerden kaynaklandığını tahmin edebilen, yardımınıza ihtiyacım var.. teşekkürler..



  • Güçkanağına Bağlı birçok elektironik aletiniz varsa ani elektirik çektiginden bütün aletler e yetmeye bilir.
  • USR modeminiz kesintisiz güç kaynağı tarafından besleniyor mu ve (Eğer modemde APC ye bağlı ise) Kesintisiz güç kaynağınız sistemdeki bütün yükü besleyebilecek güçtemi
  • evet modem kgk dan besleniyor tabi ki.. elektrik kesilince modem resetleniyor.. güç ışığı ve eternet ışığı normal yanıyor ama adsl ışığı sürekli yanıp sönüyor yani bağlanmaya çalışıp bağlanamıyor.. kgk nın tüm sistemi besleyebileceğini düşünüyorum ama elimde somut bir bilgi yok bu konuda..
  • Ben sorunun modemin güç adaptöründen kaynaklandığını düşünüyorum. Adaptörün redresör kondansatörleri düşük değerde herhalde. Offline ups lerde kesinti olduğunda, çok kısa bir süre çıkış olmaz ups den. Pc nin güç kaynağı bunu, büyük kondansatörleri ile kurtarır. Bizim buralarda da çok kısa süre kesinti oluyor.Floresan sönüp tekrar yanıyor ama tv devam ediyor. Bende modem resetlenmiyor ama olsa hallederdim.
  • konu açılmışken bende ilginç bir problemimi paylaşmak isterim .. umarım yardımcı olursunuz ...

    mustek güç kaynagı var bende .. içindeki kuru aküleri bittiği için muadili ile değiştirdim akülerini ...
    sonrasında elektirik kesildiginde güç kaynagı devreye giriyor .. ups den gelen akımı ölçüyorum herhangi bir dalgalanma yok ..
    fakat bir süre sonra hemen değil mesala 1-2 gün sonra ups e baglı , modemin adaptörünün içindeki trafo yandı ... daha sonra tekrar denemek için telsiz telefonunun adaptorunu bagladım onunda aynı şekilde adaptoru içindeki trafosu yandı ... diger başka adaptorsuz cihazları baglıyorum sorun olmuyor ,sadece adaptor takıldıgında ,adaptorlerin trafosunu yakıyor...adaptorun içindeki diger voltaj doğrultucu diyot veya direnç , kondansator gibi elemanlara zarar vermiyor .... sizce nedendir ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Self Control

    Ben sorunun modemin güç adaptöründen kaynaklandığını düşünüyorum. Adaptörün redresör kondansatörleri düşük değerde herhalde. Offline ups lerde kesinti olduğunda, çok kısa bir süre çıkış olmaz ups den. Pc nin güç kaynağı bunu, büyük kondansatörleri ile kurtarır. Bizim buralarda da çok kısa süre kesinti oluyor.Floresan sönüp tekrar yanıyor ama tv devam ediyor. Bende modem resetlenmiyor ama olsa hallederdim.


    evet ama elektrik gelene kadar bağlanamıyor modem. sadece resetleyip tekrar bağlansa önemsemeyeceğim..
  • fikri olan varsa yardım lütfen, size saçma gelse de söyleyin, bazen saçma gelen şeyler çözüm olabiliyor.. :)
  • ups in çıkış elektriğinden etkileniyor olabilir modem çıkış freakansından
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.