Şimdi Ara

APİ ile uygulama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir APİ ile uygulama yapmak nasıl oluyor. Yani web sitesinden veri cekip api ile arayüz gibi çalışan uygulamalardaki mantık ve baska neler yapılabilir?
    Detaylı kaynak link???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • API ile genelde veritabanından veri çekeriz ve döndürürüz. Telefonumda bir günlük haberleri gösteren mobil uygulama var. Bu telefon client. API'nin bulunduğu yer, Server. Client-Side işlemleri mobil uygulamada yapıyoruz. Mesela ne yapıyoruz? API adresine istek yolluyoruz. Bu istek son 50 haber mesela. Örnek bir RestAPI URL:http://api.habersitem.com/haberler/habergetir?limit=50 gibi olabilir. Bu 50 haber için istek yollayan uygulamaya cevap olarak API'den 50 haberin olduğu bir liste dönüyor. Mobil uygulamada bu 50 haber bir döngü ile ekrana basılıyor.
    Şimdi burada şöyle bir nokta var. RestAPI ler http üzerinden haberleşiyor. Yani web sitesi değil aslında o. JSON veya XML döndüren bir rest api. Bunu haber uygulaması web sitesi yapacaksa, burada da kullanabilir aynı mantıkla.
    API niye var? Veritabanı işlemlerini client-side'da yaptıramazsın. API bu işlemler için bir katman görevindedir. Authorize işlemleri vardır arka tarafta, kullanıcı adı şifre ile token alınır. Siz bunları uygulamayı kullanırken farketmezsiniz. Detaylı kaynak Google'da var Rest API, Web Servisler,Mobil Uygulamada API Kullanımı vs. yazarak bulabilirsin.




  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam eline sağlık çok güzel yazı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Hocam peki APİ ye n nereden başlamalı?

    Öncesinde hangi teknolojilere hakim olmak gerekli??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itülüzagor kullanıcısına yanıt
    Ben C# biliyorum, diğer programlama dilleri de kullanılabilir. Hiç programlama dili bilmiyorsanız epey yolunuz var demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.