Şimdi Ara

App Crash - Bex Crash

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler, 1 ay önce evimin yakınlarına yıldırım düştü ve modemle birlikte anakartımın Ethernet girişi yandı, bu yüzden yeni anakart aldım. Fakat 1-2 hafta sorunsuz kullandıktan sonra tarayıcılarda çökmeler olmaya başladı aynı şekilde oyunlarda. Tarayıcılarda ya shockware çöküyor ya tarayıcı kitleniyor ya da yanıt vermiyor bunlardan biri oluyor mutlaka. Farklı işletim sistemleri ile defalarca format atmama rağmen değişen bir şey olmadı ve hatta formattan sonra henüz hiçbir şey yüklememişken bile bunu yapıyor.
    Büyük ihtimal donanımsal ama şimdilik yedek parça olmadığından deneyemiyorum.

    Denediklerim:
    Bios güncelledim, overclock yok.
    Tüm uptadeleri yükledim.
    Drıverları orijinal DVD sinden yükledim, her ihtimale karşı daha güncellerini Asusun sitesinden yükledim.
    Ekran kartı drıverı güncel.
    Güvendi modda defalarca tarama yapıldı.
    Formattan sonra herhangi usb - harici bir aygıt takılmadı, virüs ihtimaline karşı.
    Donanım ısıları stabil değerlerde.
    Ekran kartını çıkardım vga ile açtım yine aynı sorun değişmedi.

    Teşekkür ederim...


    Anakart: Asus Z77-A (Eski Anakart Asus Sabertooth P67)
    İşlemci: İntel İ5 2500K
    Ekran Kartı: MSI GTX560 Twin Frozer II Oc Edition
    Ram: Ripjaws 4Gb 1600Mhz ( Normalde 2x4 dü biri arızalandığı için böyle kullanıyorum, sorun bu olamaz heralde ? dual in solo çalışması ? )
    Güç kaynağı: High Power 750W
    Soğutucu: Thermalright Silver Arrow SB-E
    Mevcut İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate x64
    Denenen Sistemler: W7 64X - W8 64X - W8.1 64X







  • Yok mu yardım edebilecek birileri arkadaşlar ?
  • Harddiskinizi HDTune programı ile Error Scan seçeneği altından bad sector taraması yaptırarak sonuçları buraya aktarınız.

    Ram(ler)inizi ise MemTest86+ programı ile test ederek, yine aynı şekilde sonuçlarını paylaşınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spiky2122003

    Harddiskinizi HDTune programı ile Error Scan seçeneği altından bad sector taraması yaptırarak sonuçları buraya aktarınız.

    Ram(ler)inizi ise MemTest86+ programı ile test ederek, yine aynı şekilde sonuçlarını paylaşınız.

    Dostum önceki hdd' de bad sectör vardı değiştirdim ssd aldım ve temiz sorun yok.
    Ram konusunu şöyle anlatayım 2x4 ram vardı ben sabahın köründe gaza gelip bi temizleyeyim dedim (pc yi arabam gibi severim hani temizsede temizlerim) ramlarin ikisinide ters takmışım oturdu zannettim ben ( biliyorum çok akılsızca ama hiç dikkat etmedim ) neyse powera bastım direk yanık kokusu geldi kafama dank etti, açtım ramleri çıkardım direk anakartın soketleri yanmıştı zaten diğer iki sokete taktım pc 4gb olarak açıldı görmeyen rami tek taktım pc açılmadı, dedim heralde bu tamamen gitti ve onu kullanmadım, çalışan rami böyle 4-5 ay sorunsuz kullandım ve sonra yıldırım olayıyla yeni anakart aldım olanlar oldu. Ve bu rami memtest de boot olarak 13 küsür saat test ettim ve hiçbir hata almadım. Hala anlam veremiyorum ilgin için teşekkür ederim bro.




  • O zaman ram(ler)inizi tek tek ve farklı ram slotlarına tam ve doğru bir şekilde takıp deneyin eğer imkanınız varsa geçici olarak anakartınızın da desteklediği farklı bir ram ile denemenizde de yarar olabilir.

    Harddiskinizi ve anakartınızı değiştirmişsiniz, BIOS güncellemişsiniz, ilk mesajınızda da çoğu işlemi gerçekleştirmişsiniz bunun haricinde ramlerinizi de üstteki durumdan sonra test durumu başarılı olursa sorun korkarım işlemciye işaret ediyor gibi.
  • Dostum şuan inanmazsın o bozuldu dediğim ram çalıştı ama işin garip yanı ikisi birlikte açmıyorlar pcyi tek tek ikiside çalışıyor ve bu ram de çözüm olmadı yani hata devam ediyor, işlemci beni de korkutuyordu ama onuda testlere soktum sıkıntı vermedi. Yarın arkadaş kendi çalışan ramini getirecek bakalım onunla deneyeceğim umarım ramdir sorun yada anakarttır ki yeni aldım zaten değiştirebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.