Şimdi Ara

App Store'daki yeni gizlilik etiketleri artık yayında: İşte bilmeniz gereken her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • App Store'daki yeni gizlilik etiketleri artık yayında: İşte bilmeniz gereken her şey



    Bu yılın Haziran ayında gerçekleştirilen Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) şirket, App Store'daki tüm uygulamaların yakında gizlilik etiketlerine sahip olacağını duyurmuştu. Gizlilik etiketleri, kullanıcıların indirecekleri uygulamayı kullanmaya başladıklarında hangi hassas verilerini paylaştıkları hakkında fikir edinmelerini sağlayacak bir özellik olarak kullanıma sunuldu.



    Ayrıca Bkz.iPhone 13, entegre parmak izi sensörüne sahip 120Hz ekranla gelebilir



    App Store'daki tüm uygulamaların artık Apple'ın kendi uygulamaları dahil olmak üzere iPhone'lar, iPad'ler, macOS, watchOS ve tvOS'deki uygulama mağazalarında bu gizlilik bilgilerini göstermesi gerekiyor. Bu durum uygulama gönderim sürecinin bir parçası olmuş durumda ve Apple dahil tüm geliştiriciler için geçerli.



    Buradaki ana fikir, geliştiricilerin veri toplama ve kullanım uygulamalarını şeffaf hale getirmenin yanı sıra,  kullanıcıların bir uygulamayı indirmeden önce bilinçli bir seçim yapmalarını sağlamak olarak açıklanıyor. Tüm uygulama geliştiricilerine, geliştirici portalında etiketlerini güncellemeleri için bir süre (8 Aralık'a kadar) verilmişti ancak süreç halen devam ediyor.



    App Store'daki yeni gizlilik etiketleri artık yayında: İşte bilmeniz gereken her şey



    Kullanıcı gizliliği için önemli bir adım



    Artık bu etiketler yayında ve uygulama ürün sayfaları, uygulamanın sizi izlemek için bu verileri kullanıp kullanmayacağını veya verilerin size bağlanıp bağlanmayacağını, ayrıca uygulamanın hangi verileri topladığını göstermek zorunda. Herhangi bir uygulama tarafından toplanan veriler üç kategoriye ayrılmış: 'Sizi izlemek için kullanılan veriler', 'Size bağlı veriler' ve 'Size bağlı olmayan veriler'.



    "Sizi izlemek için kullanılan veriler", bir uygulamadan toplanan kullanıcı veya cihaz verilerini, diğer şirketlerin uygulamalarından, web sitelerinden toplanan ve hedefli reklam uygulamaları için kullanılan kullanıcı veya cihaz verileriyle ilişkilendirmeyi ifade eder. İzleme, kullanıcı veya cihaz verilerini veri aracılarıyla paylaşmak anlamına da geliyor.



    "Size bağlı veriler", uygulamadaki kullanıcı hesabı, cihazınız vb. aracılığıyla yalnızca kimliğinize bağlanan verileri temsil etmekte. Apple'ın yeni gizlilik güncellemeleriyle bir uygulamanın indirildikten sonra erişebileceği veri türleri üzerinde daha ayrıntılı kontrol sağlaması, hiç kuşku yok ki kullanıcılar için olumlu bir gelişme diyebiliriz.




    Kaynak:https://www.apple.com/privacy/







  • Veri hırsızı çakallara karşı güzel olmuş buna göre uygulamalarımı düzenleyeceğim
  • Android’de yıllardır olan bir şey.
    Bir iOS’cu itirafı.
  • İzin vermeden yukleyemecegimize gore degisen birsey yok
  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Android'de eskiden vardı artık daha iyisi var uygulamayı kullanırken izin istedikçe veriyorsun çok daha iyi
  • TUFFGONG kullanıcısına yanıt
    Olayı yanlış anlamışsınız sanırım. Burada uygulama indirilmeden neye erişmek istedikleri görülüyor. İzin, uygulama indirildikten sonra gerçekleşen bir aşama.
  • TUFFGONG kullanıcısına yanıt
    Androidden önce iOS’te vardı zaten o. Bu başka
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Uygulama yüklenmiş olsa bile istenilen izin reddedilirse uygulama o içeriğe erişemez yanlış mıyım? Google play eskiden indirmelerden önce uygulamanın erişmek istediklerini gösteriyordu fakat sanırım 5 versiyonundan sonra kullanıcıya istediği izinleri verme istediklerini reddetme seçeneği verdikten sonra zaten bunun bir anlamı kalmadı.

  • TUFFGONG kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı herhangi bir verisini isteyebilecek bir uygulamayı inceleyip indirmemeyi tercih edebilir.

    Nasıl ki uygulama içi satın alımları olan uygulamaları daha önceden görebiliyoruz. Halbuki içine girince de öğrenebilirdik. Ama ben daha önceden öğrenip karar vermeyi tercih ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.