Şimdi Ara

App Store’un geliştiricilere ne kadar kazandırdığı belli oldu: Çoğu şirketi katlıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • App Store’un geliştiricilere ne kadar kazandırdığı belli oldu: Çoğu şirketi katlıyor!
    Avrupa'da kısa süre önce onaylanan Dijital Pazar Yasası ile ilgili artan sorunlara rağmen Apple, uygulama mağazası işini sağlıklı ve her zaman büyüyen bir mecra olarak tutmayı başarıyor. Analysis Group tarafından kısa süre önce yapılan bir araştırmada App Store’un geliştiricilere  ne kadar kazandırdığından bahsediliyor. Paylaşılan rakamlar ise çoğu firmanın gelirinden fazla.



    App Store para basıyor



    App Store’un geliştiricilere ne kadar kazandırdığı belli oldu: Çoğu şirketi katlıyor!
    Analysis Group’a göre Apple'ın tüm App Store ekosistemi yalnızca 2022 yılında 1,1 trilyon dolarlık değer yarattı. Apple, bu rakamlarla birlikte uygulama mağazasının dünyanın dört bir yanındaki geliştiriciler için "inanılmaz bir fırsat alanı" olduğunu vurguluyor. Firmaya göre satışların yüzde 90'ından fazlası hiçbir komisyon ödenmeden yalnızca geliştiricilere gidiyor.



    Ayrıca Bkz.Android kullanıcıları neden iPhone'a geçiyor?



    2022 yılındaki 1.1 trilyonluk gelirin 910 milyar dolarının fiziksel ürün ve hizmet satışlarından, 109 milyar dolarının uygulama içi reklamlardan ve 104 milyar dolarının dijital ürün ve hizmetlerden geldiği belirtiliyor. Apple, 2022 yılında satışların bir önceki yıla göre %29 oranında arttığını belirtiyor. Şirket, bu büyüme oranının "dinamizm, yenilikçilik ve rekabetle dolu gelişen bir pazar" için olumlu bir gösterge olduğunu söylüyor.



    Mağaza büyüme devam ediyor



    App Store’un geliştiricilere ne kadar kazandırdığı belli oldu: Çoğu şirketi katlıyor!
    ABD’de 2019’dan bu yana satışlar yüzde 80 artarken Avrupa’da ise satışlarda ortalama yüzde 116’lık bir artış görüldü. Analysis'in çalışması ayrıca turizm satışları (%84) ve araç çağırma uygulamaları (%45) için "önemli" bir artışla en popüler (ve büyüyen) uygulama kategorilerini de vurguluyor. Teslimat, gıda ve market satışlarında da üstel büyümelerin olduğu belirtiliyor.



    Araştırmaya göre, 2022 yılında kurumsal uygulamalar en hızlı büyüyen dijital ürün ve hizmet kategorilerinden biri olurken, dijital ürünlerde en yüksek büyüme giderek daha popüler hale gelen eğlence uygulamalarında yaşandı.



    App Store on beş yaşına girerken Apple, iOS geliştiricilerinin 2008'den 2022'ye kadar 320 milyar dolardan fazla para kazandığını söylüyor. iOS kullanıcıları aynı zaman diliminde 370 milyardan fazla kez uygulama indirdi ve uygulama mağazasında şu anda yaklaşık 1,8 milyon uygulama bulunuyor.




    Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2023/05/developers-generated-one-point-one-trillion-in-the-app-store-ecosystem-in-2022/
    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98905-apple-app-store-11-trillion-business.html







  • Hocam tamam da ios'a talep olduğu için yazmıyorlar mı sonuçta ? Win-Win durumu yani.

    Windows phone için neden kimse uygulama yazmadı da güzelim sistem bir karanlık dönem olarak kaldı ?

    %20 veya daha fazla kesinti için kesinlikle tartışmaya açık bir konu itirazım yok ama bence burda iki tarafta birbirine muhtaç.

  • Geliştiriciler için Apple = Dijital Mafya... Ve çok kazandırıyor olması zorunlu %30-%15 kesintinin haraç olmadığı anlamına gelmez.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Eskiden ben de bunun çok fazla olduğunu düşünüyordum ama bu haberden sonra birisi size 100k kazandıracak alanı sağlıyorsa 20ksını istemesi çok abes gelmedi açıkcası.

  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Forumdaşım böyle bir hakkı ancak devlet baba, vergi olarak isteyebilir. O da ülkenin savunmasından eğitimine ayırdığı tüm kaynaklar için. O bile tantanalı mesele.

    %30-%15 saçmalığı kesinlikle kabul edilmemeli. Ayrıca Apple'ın bu paylar üzerinden bu kadar büyümesi de tekel açısından tehlikeli.

  • Kazandırmışmış. Adamlar yıllarca uğraşıp çalışıyor o uygulamalar için. Onlar sayesinde sizin cihazlarınızı alıp kullanıyor insanlar. Sizin ürün satışlarınızı arttırıyorlar. Bi de üzerine adamlardan yüksek komisyonlar kesiyorsunuz. Hiç utanma da yok bunlarda.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    İlk cümlenize kesinlikle katılıyorum ama bu appstore'un giderleri için de sunucu vb azcık da olsa alması gerekiyor bence. Tabii ki yüzdeyi tartışabiliriz o konuda sorun yok :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 2 Haziran 2023; 1:7:19 >
  • ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt

    Hocam tamam da ios'a talep olduğu için yazmıyorlar mı sonuçta ? Win-Win durumu yani.

    Windows phone için neden kimse uygulama yazmadı da güzelim sistem bir karanlık dönem olarak kaldı ?

    %20 veya daha fazla kesinti için kesinlikle tartışmaya açık bir konu itirazım yok ama bence burda iki tarafta birbirine muhtaç.

  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Daha da açalım. Eleştiriler 2 açıdan:

    1 - Elbette Appstore sunucu masrafları / app güvenliği onayları hepsi gider kalemi. Ve bunlar komisyonlarla karşılanabilir. Mesele bunun yüzdesi işte. %30-%15 gerçekten normal mi?

    2 - Item satışı, ek abonelik açılması vs bunların Appstore'a bir yük yüklediği yok. Bunlardan hiçbir şekilde komisyon almaya hakkı yok. Olsa dahi alternatif satış kanallarına izin vermeli. Epic Games davasında ve en son Elon Musk'ın eleştirisinde buna değinildi.

  • rakamlar güzel ama sentetik geldi bana.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Androidin sosyal medya konusuna el atıp kalite düşüşlerine müdahale etmesinden sonra Apple bu komisyon değeri bence affedilemez. Epic gamesteki kararlılığı açıkçası diğer geliştirici firmalardan da bekliyorum.

  • Komisyon normal, adam sana milyonlarca potansiyel kullanıcı sunuyor. Böyle bir havuz için miktar normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı uygulamalar apple onayını geçemiyor çoğu google markette takılmaya devam ediyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.