Şimdi Ara

Appcompat.txt hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemimi yeni topladım fakat bazı oyunlara girerken appcompat.txt hatası alıyorum.Çok araştırdım ve kesin bir sonuca varan göremedim.Bilgisayarımda sasser virüsü kesinlikle yok bunu da belirteyim :)

    Aynı sorun kardeşimde de vardı ve ekran kartını değiştirdiğimizde bu sorunun aşıldığını biliyorum ama ekran kartı değiştirmeden de halledilebilmesi lazım. Ekran kartımın driverlerını güncelledim ama sorun aynen devam ediyor. bilgisayarda arattığımda appcompat diye bir dosya bulunamıyor ama regeditte aratınca karşıma garip bilgiler çıktı.Sanırım sorun burada.regeditten pek anlamadığım için çözüm bulamadım.

    Sorun ekranı bu :
     Appcompat.txt hatası


    Regedit ekranı bu
     Appcompat.txt hatası
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • dostum hepsini bir kenara bırakalım da birşey soracağım. senin bu açmıyor hata veriyor dediğin bazı oyunların sistem gereksinimleri senin bilgisayarını aşıyormu acaba.

    mesela sistemini yazıp açmayan oyunları burada bizimle paylaşırsan belki bir sonuca ulaşırız

    regedit senin bildiğin gibi bir alan değil. orada yaptığın ufak hatalar büyük sorunlara yol açabilir. artı ben sorunun regedit le ilgili olduğunu da düşünmüyorum tabi siz birşekilde girip değerlerle oynamadıysanız vs.
  • Haklısın arkadaşım o detayı atlamışım...1 aya yakın süredir uğraştığım için normal bişey gibi yazıyorum :) Şu an hata verdiği oyunlar MEdiewal Total var ve Colin Mcrae oyunları...Ekran kartım 1gb Xpertvision 8600 Gt, işlemcim E8400, anakartım gigabyte ep35-ds3r ve ramim 2 gb kingston 800 mhz dual kit.

    Bilgisayarıma format atalı 24 saat bile olmadı ama bu sorun sabit olarak duruyor.Kardeşimde ekran kartı değişince düzeldiği için ekran kartıyla ilişkilendirmiştim olayı.
  • sen sorun regedit de diyorsan bu programa bir bak regedit sorunlarını cozebiliyor.ismi windows advancede care
  • peki bu sistemi kurduğunda her oyun açılıyormuydu yani sonradan mı oldu yoksa hepmi böyleydi.

    birde dipnot olarak bazı sistemlerde karma sistemlerde yani kurulumdan sonra belli bir süre sorun çıkmazken bir anda pc de sorunlar olmaya başlıyor. mesela anakartla ekran kartı uyuşmuyor gibi. bunları da gözardı etmemek lazım.
  • Peki anakartla ekran kartının uyuşup uyuşmadığını nasıl öğreneceğim ? ? ? Sorunun regeditten çözüleceğini düşünmemin sebebine gelince appcompat diye bir dosya normalde yokken regeditte buluyor ve resme bakarsanız media playerla falan alakalı...diğer dosyalarda görüntü ile alakalı.

    Sistemi kuralı 3 ay falan oldu ve bu makineyi aldığımdan beri iki oyunu da açmıyor makinem.Oyun açılıyor önce..sonra başlama sırasında loading modundayken atıyor.Attıktan sonra da ilk resimdeki hatayı veriyor.
  • Diğer appcompat hataları gibi benimkisi de çözümsüz kalacak anlaşılan... Şu sorunun nedenini bilen hiç mi birisi yok yaaa !

    Olaya farklı yaklaştık regeditle falan alakalı diye ama onunla ilgili birşey diyen de olmadı.Bari şu regedit resmine bakıp da yazanları biri bana açıklasın ben çıkarım yapayım :)

    Hangman önerin için sağol ama o program da sorunu çözemedi...
  • Windows XPnizin orjinalliği ile ilgili bir sorun sanırım. Windows Media Player yüklenirken bir hata olmuş veya CD'ye ilave edilmesinde bir problem olmuş, wmpappcompat.exe buda bir güvenlik açığını kapatan birşey sanırım. Bu bilgileri internette belki bulabilirsin ben arama yapmadım ama WMP'yi silip tekrar kurmak sorunu çözebilir veya WMP11 kur. Sanırım sizde WPM10 yüklü; Orjinallik sorunu yoksa Windows Update gidip direk yükleyin en iyisi bu ayrıca daha sonrasında da birkaç güvenlik update daha var onlarıda yapın. Sorun varsa WMP11 indirin kurarken dikkat edilecek bir nokta var, bunları teker teker kur sonra bu iş kolay. WMP.exe dosyasını yüklemeye çalışma aksi takdirde Windows XP orjinal değil hatası verir. Onun yerine WMP 11 üzerinde sağtuşyap Winrar ile dosyaları çıkar de. Çıkan dosyalar içinde umdf.exe WindowsXP-MSCompPackV1-x86.exe wmfdist11.exe wmp11.exe wmpappcompat.exe adlı exe dosyarını yazdığım sırayla yükle bilgisayarı yeniden başlat. Sonra WMP aç Yeni WMP11 artık hazır.




  • Arkadaşım bende zaten media player 11 kurulu..Hem mp10 ile hem de mp11 ile denedim ama yine de olmadı :S Şimdi en sonra yazdığın olayı deneyeceğim.Umarım olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.